Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανήκει στο νομό Αχαΐας. Ανακαλύφθηκε μέσα στην δεκαετία του 60 Το μήκος του συνολικά είναι 1980 μέτρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανήκει στο νομό Αχαΐας. Ανακαλύφθηκε μέσα στην δεκαετία του 60 Το μήκος του συνολικά είναι 1980 μέτρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ανήκει στο νομό Αχαΐας. Ανακαλύφθηκε μέσα στην δεκαετία του 60 Το μήκος του συνολικά είναι 1980 μέτρα.

3 Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς, το «Σπήλαιο των Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου ανέρχεται σε 500 μ., ενώ το συνολικό μήκος του είναι 1980 μ.

4 Στον κάτω όροφο του σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διαφόρων ζώων, μεταξύ των οποίων και ιπποπόταμου. Το τμήμα αυτό προορίζεται για βιοσπηλαιολογικό εργαστήριο διεθνούς προβολής.

5 Ο μύθος λέει πως οι κόρες του βασιλιά Προίτου της Τίρυνθας Λυσίππη, lφινόη και lφιάνασσα, καυχήθηκαν ότι ήσαν ωραιότερες από τη θεά Ηρα και περιφρόνησαν τη λατρεία του Διονύσου. Η σύντροφος του Δία δε συγχώρησε την αλαζονεία τους και σάλεψε τα λογικά τους, με συνέπεια να πιστέψουν πως ήσαν δαμάλες και τρέχοντας σε βουνά και λιβάδια της Πελοποννήσου μεταδίδανε μανία παιδοκτονίας στις γυναίκες της Αργολίδας. Κάποτε φθάσανε στο σπήλαιο των Αροανείων, όπου τις βρήκε ο Μελάμποδας και τις θεράπευσε.


Κατέβασμα ppt "Ανήκει στο νομό Αχαΐας. Ανακαλύφθηκε μέσα στην δεκαετία του 60 Το μήκος του συνολικά είναι 1980 μέτρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google