Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς. Οι σημερινοί ρυθμοί κατανάλωσης ορυκτών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς. Οι σημερινοί ρυθμοί κατανάλωσης ορυκτών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας

2 Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς. Οι σημερινοί ρυθμοί κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων φέρνουν την ανθρωπότητα μπροστά σε κρίσιμα και πιεστικά προβλήματα.

3 Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με δυο τρόπους : με την συνετή χρησιμοποίηση των περιορισμένων αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων με την προσφυγή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας

4 Εναλλακτικές πηγές ενέργειας Την φετινή σχολική χρονιά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που συμμετέχουμε, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε και να μάθουμε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας φιλικούς προς το περιβάλλον.

5 Πειράματα στο Εργαστήριο Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να παράγουμε εναλλακτικές μορφές καυσίμου αλλά η ομάδα μας ασχολήθηκε με την παραγωγή καυσίμου ( οινοπνεύματος ) από ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά ( ζυμομύκητες ).

6 Απαραίτητες Γνώσεις Οι μύκητες αποτελούν ένα ξεχωριστό βασίλειο των έμβιων όντων που περιλαμβάνει μονοκύτταρους ή πολυκύτταρους ευκαρυωτικούς οργανισμούς. Τα διάφορα είδη μυκήτων ποικίλλουν από τους χρήσιμους για τον άνθρωπο ζυμομύκητες έως τους παθογόνους μικρομύκητες έως και τα γνωστά εδώδιμα μανιτάρια.

7 Οι ζυμομύκητες είναι μονοκύτταροι οργανισμοί. Μακροσκοπικά σχηματίζουν λείες αποικίες, που μοιάζουν με των βακτηρίων. Μικροσκοπικά παρατηρούνται οβάλ ή σφαιρικά βλαστοκύτταρα, διαμέτρου 3-15 µm, που πολλαπλασιάζονται με εκβλάστηση στα ειδικά θρεπτικά υλικά και παράγουν ψευδοϋφές.

8 Παραγωγή οινοπνεύματος από ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά Υλικά : Εργαλεία : Αλεύρι 1 Μπομόμετρο Μαγιά 2 M πουκάλια Ζάχαρη 1 Γκαζάκι Νερό

9 Ενέργειες Μαθητών

10 Αναμείξαμε τα υλικά μας : Νερό με την ζάχαρη προσθέσαμε μικρή ποσότητα αλεύρι για να βοηθήσει την μαγιά (Ζαχαρομύκητες) να λειτουργήσει σωστά και αφήσαμε το μείγμα μας είκοσι μέρες σε περιβάλλον με τριάντα (30) βαθμούς κελσίου για να μετατραπεί η ζάχαρη σε οινόπνευμα.

11 Τοποθετήσαμε το μείγμα στη συσκευή απόσταξης.

12 Όταν η θερμοκρασία έφτασε στους 8 Οο C άρχισε να αποστάζει το οινόπνευμα

13 Συλλέξαμε το διάλυμα οινοπνεύματος σε ένα μπουκάλι.

14 Η παρουσίαση αυτή δημιουργήθηκε από τους : Απόστολο Δεληγιάννη Θεμιστοκλή Καρλατήρα Νικόλαο Μαυραπίδη


Κατέβασμα ppt "Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς. Οι σημερινοί ρυθμοί κατανάλωσης ορυκτών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google