Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ
Η ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ

2 Έναυσμα Ενδιαφέροντος

3 Διατύπωση Υποθέσεων

4 Πειραματισμός Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου αργά, το λαμπάκι φωτίζει πολύ λίγο. Όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου γρήγορα, το λαμπάκι φωτίζει έντονα. Όταν σταματώ τη ρόδα του ποδηλάτου, το λαμπάκι σβήνει.

5 Ανακάλυψη μόνιμος μαγνήτης πηνίο
Το μέρος του δυναμό που περιστρέφεται, όταν γυρίζω τη ρόδα του ποδηλάτου, είναι ο μόνιμος μαγνήτης.

6 Το νερό πέφτει με ορμή από το φράγμα, περιστρέφει τον υδροστρόβιλο και αυτός με τη σειρά του περιστρέφει το μαγνήτη μέσα στη γεννήτρια. Ο γαιάνθρακας καίγεται, με αποτέλεσμα να θερμανθεί το νερό στο λέβητα. Ο ατμός που παράγεται περιστρέφει τον ατμοστρόβιλο, ο οποίος περιστρέφει το μαγνήτη της γεννήτριας.

7 Διατύπωση Συμπερασμάτων
Πώς λειτουργεί η γεννήτρια στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια; Πώς λειτουργεί η γεννήτρια στα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια; Στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια η γεννήτρια λειτουργεί χάρη στην ενέργεια του νερού που πέφτει από ψηλά. Στα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια η γεννήτρια λειτουργεί χάρη στην ενέργεια του ατμού.

8 Εμπέδωση - Γενίκευση Η λάμπα δε θα φωτίζει, γιατί, όταν δεν περιστρέφεται η ρόδα, δεν περιστρέφεται και ο μαγνήτης στο δυναμό. Ο μαγνήτης περιστρέφεται από τη ρόδα του ποδηλάτου, όταν αυτό κινείται. Ο μαγνήτης περιστρέφεται από την έλικα που γυρίζει, καθώς φυσά ο άνεμος.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google