Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άτομα (παιδιά) με ειδικές ανάγκες ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤ'2 18 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άτομα (παιδιά) με ειδικές ανάγκες ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤ'2 18 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άτομα (παιδιά) με ειδικές ανάγκες ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤ'2 18 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014

2 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Τύφλωση Κινητική αναπηρία Χαμηλή όραση Απώλεια ακοής Αναπηρία λόγου

3 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Τα άτομα με τέτοιου είδους αποκλίσεις έχουν κατά καιρούς ονομαστεί ανώμαλα, απροσάρμοστα, ψυχανώμαλα, δυσπροσάρμοστα, δύσκολα, προβληματικά, άτομα με διαταραχές του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς, αποκλίνοντα. Πρόκειται για ονομασίες που με την πάροδο του χρόνου εξαλείφονται και αντικαθίστανται από άλλους πιο δόκιμους όρους, που απορρέουν από την εκάστοτε κοινωνική ευαισθησία.

4

5 ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

6

7 Πρέπει να αναφερθεί ότι κύριοι φορείς της υλοποίησης των δραστηριοτήτων είναι τα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας και Πρόνοιας και Οικονομικών. κοινωνικά δικαιώματα Με το Ελληνικό Σύνταγμα του 1975, αναγνωρίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα ορισμένων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα. Mεταξύ των ομάδων αυτών βρίσκονται και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

8 Ενδεικτικά είναι τα άρθρα 21 και 25 του Συντάγματος: Άρθρο 21 παρ.3 «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη προστασία της νεότητος, του γήρατος, της αναπηρίας και της περίθαλψης των απόρων”.

9 Άρθρο 25 παρ.1 «τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους»

10 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

11

12 Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./ Α.Μ.Ε.Α.) είναι ένα φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.) που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως προνοιακός φορέας με ειδική αναγνώριση από την (πρώην) Νομαρχία Αθηνών. Το Κ.Ε.Α./ Α.Μ.Ε.Α. είναι πιστοποιημένο ως Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρίεςκαι ως Κέντρο Συνεχιζόμενης Κατάρτισης.

13

14

15

16 ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ

17

18

19 ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜπετόβενΑνθή Καραγιάννη Αλεξάνδρα Δήμογλου

20 Πρέπει λοιπόν, να βοηθάμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και να μην τα κοροϊδεύουμε, επειδή μπορεί να ήμασταν και εμείς στην θέση τους.

21

22

23 Ευχαριστούμε!!!


Κατέβασμα ppt "Άτομα (παιδιά) με ειδικές ανάγκες ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤ'2 18 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google