Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ project

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ project"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ project

2 Με τι θα ασχοληθούμε; Η ερευνητική μας εργασία έχει σκοπό να διερευνήσει την επιρροή που ασκεί η τεχνολογία στον αθλητισμό. Στο περιεχόμενο της εργασίας μας φαίνεται κατά πόσο έχει επηρεάσει θετικά την εξέλιξη των αγωνισμάτων, κατά πόσο έχει διευκολύνει τόσο στην αντικειμενικότητα όσο και στην βελτίωση των αποδόσεων και των συνθηκών προπόνησης των αθλητών και κατά πόσο έχει βελτιώσει την εμπειρία των θεατών που παρακολουθούν το αντίστοιχο άθλημα. Επίσης ασχοληθήκαμε με την εξέλιξή της τεχνολογίας στον τομέα του αθλητισμού μέσα στο πέρασμα των χρόνων αν και τα πρώτα βήματα της εισαγωγής της.

3 Τι είναι τεχνολογία; Η τεχνολογία είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της (θεωρητικής) επιστημονικής γνώσης με στόχο την δημιουργία ενός αντικειμένου με πρακτικό όφελος. Άλλοτε αναφέρεται στην μεθοδολογία που χαρακτηρίζει μια τέτοια διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει τάση η έννοια να αναφέρεται μόνο στην υψηλή τεχνολογία ή/και στην τεχνολογία υπολογιστών μόνο, αν και κατά βάση δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς τους τομείς. … Η πλειοψηφία των τεχνολογικών ανακαλύψεων και εφευρέσεων βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων και αναβάθμισε τον πολιτισμό, αρκετές όμως από αυτές είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η ψηφιακή τεχνολογία έφερε τον αθλητισμό στο επίκεντρο της οικιακής ψυχαγωγίας: η δορυφορική ζεύξη, η τηλεοπτική αναμετάδοση, η χρήση καμερών υψηλής ευκρίνειας, όλα αυτά αποτελούν το φορέα της επαφής του κοινού με τα διάφορα αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Ειδικά η ψηφιακή φωτογραφία έχει προσφέρει τρομερή ευκολία στη σύλληψη ποιοτικών εικόνων με καταιγιστικούς ρυθμούς και ταχύτητα που κυριολεκτικά “παγώνει το χρόνο”!

4 Η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό
Η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό. Η βελτίωση των οργάνων βοηθάει και στη βελτίωση του θεάματος και, συνήθως, και των επιδόσεων· ίσως θυμάστε τι συνέβη με τα συνθετικά μαγιό της κολύμβησης, τα οποία, τελικά, απαγορεύτηκαν.

5 H τεχνολογία στην υπηρεσία του αθλητισμού
Η εξέλιξη των επιδόσεων στα διάφορα αγωνίσματα, η προοδευτική βελτίωση των ρεκόρ, είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων. Η εφαρμογή νέων προπονητικών μεθόδων και τεχνικών, η βελτίωση της τεχνικής  κάθε αγωνίσματος και η βοήθεια της ιατρικής επιστήμης, με θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, συμβάλλουν ασφαλώς στην εξέλιξη αυτή. Μερίδιο, ωστόσο, στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων διεκδικεί και η πρόοδος στον τομέα της αθλητικής τεχνολογίας. Αναφερόμαστε σε εξελίξεις που εκτείνονται από την κατασκευή των αθλητικών σταδίων έως τα ειδικά όργανα ή αντικείμενα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, αλλά και τα παπούτσια ή την ενδυμασία των αθλητών. Γενικά, θα λέγαμε ότι η αθλητική τεχνολογία ευνόησε τις επιδόσεις των αθλητών, που σε ορισμένα αθλήματα μάλιστα υπήρξαν εντυπωσιακές.

6 Η τεχνολογία απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

7 Ύσπληγα Μηχανισμός που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα κατά τους Ολυμπιακούς και άλλους αθλητικούς αγώνες, για να αποφεύγεται η πρόωρη εκκίνηση των αθλητών. Αποτελούνταν συνήθως από δύο κατακόρυφους πασσάλους, που έφεραν δύο οριζόντια σχοινιά (το ένα στο ύψος των γονάτων και το άλλο στο ύψος της κοιλιάς των αθλητών). Όταν ο αφέτης τραβούσε το σχοινί απομανδάλωσης των πασσάλων, αυτοί έπεφταν απότομα στο έδαφος λόγω της δύναμης της «νευράς» (στριμμένων νεύρων ζώων ή μαλλιών γυναικών) που υπήρχε στη βάση τους και επέτρεπαν την εκκίνηση των αθλητών.

8 Τεχνολογία στα παπούτσια

9 Τεχνολογία στις..ρακέτες
Τένις με τα χέρια... Οι πρώτες ρακέτες τένις ήταν από... ανθρώπινη σάρκα! Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου. Από τον 11ο αιώνα, όσοι έπαιζαν κάτι σαν τένις, κτυπούσαν το μπαλάκι με το χέρι. Το 1505 εμφανίστηκαν οι πρώτες ξύλινες ρακέτες, που ζύγιζαν 400 γραμμάρια και είχαν μήκος 66 εκατοστά. Η κεφαλή τους είχε κυκλικό ή τετράγωνο σχήμα. Απ' το 1874 έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι ξύλινες ρακέτες είχαν πάνω-κάτω το ίδιο σχήμα, μικρό κεφάλι και ορισμένες βελτιώσεις στην πάροδο των χρόνων. Στα τέλη της δεκαετίας του '60, χρησιμοποιήθηκε ένα κράμα αλουμινίου με άνθρακα και χάλυβα. Εν συνεχεία, δοκιμάστηκε ένα μείγμα από ίνες άνθρακα και πλαστική ρητίνη, που ονομάστηκε γραφίτης. Απ' τις αρχές της δεκαετίας του '80, οι ξύλινες ρακέτες αποκτούσαν συλλεκτική αξία. Οσο κυλούσαν τα χρόνια, οι εταιρείες άρχισαν να προσθέτουν κι άλλα ανθεκτικά υλικά (βόριο, τιτάνιο, φάιμπεργκλας, κέβλαρ). Πλέον, έχουν γίνει ανθεκτικότερες αλλά και ελαφρύτερες. Σε σχέση με τις ξύλινες, οι μεταλλικές ρακέτες μπορεί να έχουν 40% μεγαλύτερο κεφάλι, να είναι τρεις φορές πιο σκληρές και 30% ελαφρύτερες. Οι ρακέτες χρησιμοποιούν πια την πιεζοηλεκτρική τεχνολογία! Δηλαδή, ειδικά υλικά μετατρέπουν τους κραδασμούς σε ηλεκτρική ενέργεια, που με τη σειρά της αμβλύνει τις ασκούμενες, στη ρακέτα, πιέσεις.

10

11 Τα στάδια απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα...

12 Εχουμε πολύ μεγάλη εξέλιξη στα γήπεδα
Εχουμε πολύ μεγάλη εξέλιξη στα γήπεδα. Υπάρχουν πολλά στάδια τα οποία έχουν κινητό στέγαστρο. Ανοίγουν και κλείνουν όποτε η ομάδα θέλει! Έτσι και οι θεατές είναι προστατευμένοι και ο αγωνιστικός χώρος δεν πρόκειται να καταστραφεί από μία ισχυρή βροχόπτωση. Σε πολλά γήπεδα, των βόρειων χωρών ιδιαίτερα, υπάρχουν σωλήνες κάτω από το χορτάρι, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στο γήπεδο να πλημμυρίσει και το διατηρούν πάντα στεγνό.

13 Τεχνολογικές Ανακαλύψεις Τηλεοπτική αναμετάδοση των αγώνων
Οι πρώτοι Ολυμπιακοί που είχαν τηλεοπτική κάλυψη ήταν αυτοί του Βερολίνου, το Η μετάδοση προβαλόταν σε μεγάλες οθόνες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες των οποίων η μετάδοση έφτασε μέχρι και στα σπίτια τηλεθεατών, ήταν αυτοί του Λονδίνου, το Η εμβέλεια έφτανε μόνο στα Βρετανικά Νησιά. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί που καλύφθηκαν παγκοσμίως τηλεοπτικά ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960.

14 Photo-finish Μια φωτογραφία-φινίρισμα συμβαίνει σε ένα αθλητικό αγώνα , όταν αγωνιζόμενοι διασχίζουν τη γραμμή του τερματισμού σε σχεδόν την ίδια στιγμή. Καθώς το γυμνό μάτι δεν μπορεί να είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ των οποίων των ανταγωνιστών διέσχισαν τη γραμμή πρώτα, μια φωτογραφία ή βίντεο που ελήφθησαν στη γραμμή του τερματισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πιο ακριβή έλεγχο. Φωτογραφίες γραμμή του τερματισμού εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε σύγχρονη αγωνιστική. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα αθλήματα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να παρακολουθείτε τους δρομείς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μια φωτογραφία θεωρείται το πιο σημαντικό στοιχείο στην επιλογή του νικητή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της στενής αγώνες, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για να εκχωρήσετε τις επίσημες φορές για κάθε αγωνιζόμενο κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα.

15

16 Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ
ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΕΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΜΕΑ Η τεχνολογία βελτίωσε τόσο τις επιδώσεις όσο και τη δυνατότητα προσέγγισης μιας φυσιολογικής ζωής. Συνάνθρωποί μας που η έλλειψη αρτιμέλειας τους οδηγεί σε απόκλιση από τον κοινωνικό ιστό αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Τεχνητά μέλη αλλά και ειδικά αμαξίδια έδωσαν εντυπωσιακή βελτίωση στην ποιότητα ζωής και αθλητικών επιδόσεων των αθλητών ΑΜΕΑ Τα πρώτα τεχνητά μέλη Τα πρώτα τεχνητά μέλη τα βρίσκουμε στην αρχαία Αίγυπτο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν προσθετικά δάχτυλα - και ακόμα και σήμερα είναι λειτουργικά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

17 Τα σύγχρονα τεχνητά μέλη
Τα σύγχρονα τεχνητά μέλη Σήμερα, συνθετικά άκρα που προβλέπουν τις κινήσεις του χρήστη και μοιάζουν αληθινά αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν μεγαλύτερη δύναμη κι ευελιξία στο χρήστη και τεχνητό δέρμα ευαίσθητο στην αφή. Οι ερευνητές ετοιμάζουν μέλη που γίνονται ένα με το σώμα, συνεργάζονται άριστα με τα οστά, τους ιστούς και το νευρικό σύστημα, κι ελέγχονται από τον εγκέφαλο. Σε λίγο καιρό, οι χρήστες πρόσθετων μελών θα είναι πιο γρήγοροι και δυνατοί απ΄ ό,τι οι αρτιμελείς. Η αισιοδοξία των ειδικών πηγάζει από τη βελτίωση της τεχνολογίας. Χάρη σε μικρότερα και καλύτερα συστατικά στοιχεία, οι ειδικοί μπορούν να προσθέσουν περισσότερα εξαρτήματα σε ένα μέλος. .

18 Νανοτεχνολογία ( Nanowerk Spotlight ) Καινοτομίες φέρει μια λαβύρινθο των περιπλοκών σε ένα άθλημα, αλλά ανεβάζουν το επίπεδο απόδοσης του αθλητή και να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού, καθιστώντας τον αθλητισμό πιο ευχάριστο για τους θεατές και τους αθλητές.  Ο κόσμος του αγωνιστικού αθλητισμού επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό ακόμη και από τις μικρές αλλαγές σε αθλητικό εξοπλισμό, η οποία θα μπορούσε να είναι ένα θέμα του να κερδίσει ή να χάσει. Τον τελευταίο καιρό, η αθλητική βιομηχανία εξοπλισμού έχει αναδειχθεί ως μια σοφιστικέ αλλά εμπορικά βιώσιμης βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, όπου οι πρόοδοι έχουν ξεσηκώσει τον αθλητισμό.  Επιπλέον, διάφορα πρωταθλήματα παγκόσμιο επίπεδο, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν διέδωσε τον αθλητικό εξοπλισμό της βιομηχανίας μέχρι ένα μεγάλο βαθμό, καθιστώντας το μια προσοδοφόρα επιχειρηματική ευκαιρία για τις δημόσιες όσο και ιδιωτικές επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων.

19 Τσιπάκι μέτρησης Το θέμα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και κατάταξης των αθλητών υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στον σύγχρονο αθλητισμό. Ελυσε ένα τεράστιο πρόβλημα σε σχέση με την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων σε μια σειρά αγωνίσματα που χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή αθλουμένων. Παλαιότερα οι διαμαρτυρίες των αθλητών (στα αγωνίσματα με μεγάλη συμμετοχή) ήταν στην ημερήσια διάταξη. Υπήρχαν, για παράδειγμα, αθλητές που υποστήριζαν ότι είχαν τερματίσει, αλλά δεν ήταν μέσα στα αποτελέσματα. Οι διοργανωτές φρόντιζαν για την παραγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων μόνο στην κατηγορία των λεγόμενων επίλεκτων αθλητών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο στο σύνολο των αγωνιζομένων. Τα ηλεκτρονικά συστήματα χρονομέτρησης ανταποκρίνονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες (ακόμα και υπό βροχή, λειτουργούν χωρίς παροχή ρεύματος), λαμβάνοντας υπόψη, βέβαια, τις προδιαγραφές και τους κανόνες περί ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. .

20 Κάθε αθλητής πρέπει να φέρει ένα τσιπ, το οποίο είναι μοναδικό και λειτουργεί ως στοιχείο ταυτοποίησής του. Ζυγίζει μόλις 4 γραμμάρια και μπορεί να προσαρμοσθεί εύκολα σε κάθε αγωνιζόμενο. Ενεργοποιείται αυτόματα με το πέρασμα του αθλούμενου πάνω από τους σταθμούς χρονομέτρησης. Ετσι εκπέμπεται και καταγράφεται σε ηλεκτρονικό αρχείο ο κωδικός του τσιπ και ο ακριβής χρόνος διέλευσης από το σταθμό χρονομέτρησης. Στις μεγάλες διοργανώσεις που μεταδίδονται τηλεοπτικά διακρίνεται ένας ελαστικός τάπητας σε κάποια σημεία της διαδρομής και στον τερματισμό. Είναι οι σταθμοί ελέγχου που καταγράφουν τα περάσματα των αθλητών - αθλητριών και την επίδοση τους στον τερματισμό. Εξυπακούεται βέβαια ότι για να γίνουν τα παραπάνω και να λειτουργήσει το σύστημα, πρέπει υποχρεωτικά ο αθλητής να περάσει από τους σταθμούς ελέγχου. Το σύστημα απαιτεί και μια προετοιμασία από τους διοργανωτές, κυρίως καταγραφή στοιχείων, τα οποία συγκεντρώνονται στη βάση δεδομένων που περιέχει τα στοιχεία του αθλητή. Με τη χρήση διασταύρωσης του κωδικού του τσιπ ενημερώνονται τα πεδία που περιέχουν πληροφορίες επίδοσης για τον κάθε αθλητή. Ετσι, τα αποτελέσματα μπορούν να εξαχθούν άμεσα και με ακρίβεια, ανεξαρτήτως του πλήθους των αθλητών

21 Επιστήμη και Τεχνολογία στο άλμα εις ύψος.
Πριν 25 αιώνες, οι αθλητές στην Αρχαία Ολυμπία ή στη Νεμέα αγωνιζόντουσαν ξυπόλυτοι και γυμνοί, χωρίς την βοήθεια του οπλοστασίου της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας. Το άλμα σε ύψος μας βάζει κατευθείαν στο θέμα. Η υπέροχη Νίκη πέρασε τον πήχυ με την πλάτη. Πριν είκοσι χρόνια, οι πρωταθλητές πέρναγαν με την κοιλιά. Και πριν σαράντα χρόνια πηδούσαν "ψαλίδα". Στο άλμα σε ύψος, ο αθλητής απογειώνεται εξασκώντας μία κάθετη (μυϊκή) δύναμη στο έδαφος. Η δύναμη αυτή του επιτρέπει να σηκώσει το κέντρο βάρους του σώματος του σε ένα ύψος, που εξαρτάται μόνο από το συνολικό βάρος του σώματος και τη κάθετη δύναμη τη στιγμή της απογείωσης. Από εκεί και πέρα, το αν θα περάσει τον πήχυ ή όχι εξαρτάται από τη θέση των μελών του σώματος γύρω από το κέντρο βάρους.

22 Στην περίπτωση της ψαλίδας, το κέντρο βάρους βρίσκεται τουλάχιστον 30 ως 40 εκ. πάνω από τον πήχυ ... ... ενώ στην τεχνική της πλάτης, η απόσταση αυτή είναι μόνο 5 ως 10 εκ.

23 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στο ποδόσφαιρο η τεχνολογία βελτίωσε τις μπάλες , τα παπούτσια , τις φανέλες ,τους χλοοτάπητες. Μπάλες φτιαγμένες στα εργαστήρια της ΝΑΣΑ (γρήγορες , ανθεκτικές ..απρόβλεπτες) Φανέλες με ειδικές ραφές που καταργούν την τριβή, υφάσματα που περιορίζουν την εφίδρωση. Παπούτσια πανάλαφρα, με ανθρακούχα ενισχυτικά ελάσματα και χρώματα υψηλής αντίθεσης που βοηθούν τους παίχτες να εντοπίζουν πιο γρήγορα τους συμπαίχτες τους. Γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα για χώρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες Ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαιτητών αλλά και τα συστήματα Hawkeye και Goalreaf

24 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Στο μπάσκετ από το Καναδός Τζιμ Νέισμιθ , τον νεαρός γυμναστής του Κολεγίου Σπρίνκγφιλντ της Μασαχουσέτης ο οποίος καθόταν προβληματισμένος στο γραφείο του. Σκεφτόταν πώς θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για να παίζουν οι μαθητές του σε κλειστό χώρο και ταυτόχρονα να είναι ενδιαφέρον και θεαματικό .Έτσι γεννήθηκε το μπάσκετ. Από τότε ως σήμερα οι αλλαγές είναι αρκετές. Μπάλα του μπάσκετ με έκτη αίσθηση Το πρώτο και πιο προηγμένο τεχνολογικά αθλητικό προϊόν, ικανό να “μετρά” τις ικανότητες των παικτών σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται δηλαδή για μια μπάλα του μπάσκετ εξοπλισμένη με υπερευαίσθητους αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν διαρκώς τις αθλητικές επιδόσεις των χρηστών της

25 «Ανατομία» μπάλας μπάσκετ
[1]Σαμπρέλες [2] Εσωτερική Επίστρωση [3] Ειδικό Υπόστρωμα [4] Εξωτερική Επίστρωση [5] Κανάλια

26 Επαθλα από την αρχαιοτητα..
Το στεφάνι της ελιάς ήταν η μεγαλύτερη διάκριση για κάθε αθλητή αλλά και για κάθε απλό πολίτη (το ρήμα «στέφω» ήταν συνώνυμο του αμείβω).Σε κανέναν άλλο λαό το στεφάνι της νίκης δεν θεωρήθηκε το υπέρτατο αγαθό που θα μπορούσαν να χαρίσουν οι θεοί στον άνθρωπο.. Στην αρχαιότητα ένας κότινος αρκούσε. Σήμερα, οι Ολυμπιακοί φιλοδωρούν περίπου δυο χιλιάδες αθλητές με μετάλλια. Ναι, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την αρχαιότητα, αλλά και από τους Ολυμπιακούς του 1912 στην Στοκχόλμη, όπου για τελευταία φορά το μετάλλιο του πρώτου αθλητή ήταν στην κυριολεξία χρυσό

27 ΤΕΛΟΣ!! ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΜΠΑΝ

28 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΥΠ.Ε.Π.Θ ΖΩΗ.GR


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ project"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google