Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ε ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α ΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ε ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α ΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ε ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α ΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥΣ

2 Κ ΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ Η αμηχανία του Αγαμέμνονα φαίνεται: Από τον σπασμωδικό χαρακτήρα του προοιμίου του λόγου του, Από τον τρόπο που προσφωνεί τον Αχιλλέα με μια μοναδική φράση (στ. 83 Εις τον Πηλείδην τώρα εγώ θα εξηγηθώ). Στην ταραγμένη ψυχική του κατάσταση που οφείλεται στην όχι καλή επικοινωνία του με το ακροατήριο, γεγονός που τον υποχρεώνει να ζητάει να μην τον διακόπτουν. Στην αδυναμία του να αναλάβει και την ύστατη αυτή ώρα τiς ευθύνες του και τα ρίχνει όλα στους θεούς που δεν είναι και λίγα. Στον απολογητικό χαρακτήρα του λόγου. Όλα το ανωτέρω δεν πείθουν ότι η μεταμέλειά του είναι ειλικρινής.

3 Κ ΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Α ΧΙΛΛΕΑ Ο Αχιλλέας παρακάμπτει το πρωτόκολo και ο ίδιος καλεί τον στρατό για συνέλευση αντί των κηρύκων. Αποποιείται και αυτός τις ευθύνες και τις μεταθέτει στους θεούς, όχι βέβαια στον βαθμό που το κάνει ο Αγαμέμνονας. Οι μεταπτώσεις του ήρωα είναι απότομες και δε μας πείθουν.

4 Υ ΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ Ο Αγαμέμνονας είναι ειλικρινής και δεν διστάζει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Μας πείθει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος, αλλά ότι είναι ένα αθώο θύμα στα χέρια του Δία και της Άτης. Επιδιώκει τη συμφιλίωση και επιμένει ως το τέλος στην προσφορά των πλούσιων δώρων.

5 Υ ΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Α ΧΙΛΛΕΑ Είναι ειλικρινής και πείθει ότι επιδιώκει τη συμφιλίωση, επειδή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει εκδίκηση για τον χαμό του φίλου του.

6 Ν ΑΥΣΙΚΑ Δ ΑΪΟΥ


Κατέβασμα ppt "Ε ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α ΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google