Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2.4.Λήψη αποφάσεων. Οι αποφάσεις χωρίζονται: Απλές ή σύνθετες -ανάλογα το μέγεθός τους Ατομικές ή ομαδικές -ανάλογα το πόσους αφορούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2.4.Λήψη αποφάσεων. Οι αποφάσεις χωρίζονται: Απλές ή σύνθετες -ανάλογα το μέγεθός τους Ατομικές ή ομαδικές -ανάλογα το πόσους αφορούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2.4.Λήψη αποφάσεων

2 Οι αποφάσεις χωρίζονται: Απλές ή σύνθετες -ανάλογα το μέγεθός τους Ατομικές ή ομαδικές -ανάλογα το πόσους αφορούν

3 2.4.Λήψη αποφάσεων Οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι οι αποφάσεις που αφορούν πολλούς (ομαδικές) και είναι και σύνθετες Σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις δεν είναι μόνες τους αλλά είναι σύνθετες – αλληλοεξαρτώμενες από άλλες αποφάσεις απλούστερες

4 Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα Εντοπίζουμε τις εναλλακτικές λύσεις Επιλέγουμε την καλύτερη λύση Εφαρμόζουμε την απόφαση που θεωρούμε καλύτερη Αξιολογούμε το αποτέλεσμα 2.4.Λήψη Διαδικασία λήψης απόφασης:

5 Απαραίτητες προϋποθέσεις για την λήψη μίας «καλής» απόφασης θεωρούνται οι εξής: Η βούληση Η νοητική ωριμότητα και πληρότητα Η συναισθηματική ωριμότητα και ηρεμία Η ισορροπία μεταξύ γνωστικού και συναισθηματικού στοιχείου Το άτομο πρέπει να έχει την αυτογνωσία και την αυτοαντίληψη του αν μπορεί να λειτουργήσει σε μια κατάσταση απόφασης Ο βαθμός ελευθερίας που έχει το άτομο για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η απόφαση για το κάθε άτομο

6 Βιωματικό εργαστήριο: Λήψη απόφασης


Κατέβασμα ppt "2.4.Λήψη αποφάσεων. Οι αποφάσεις χωρίζονται: Απλές ή σύνθετες -ανάλογα το μέγεθός τους Ατομικές ή ομαδικές -ανάλογα το πόσους αφορούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google