Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ
ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ:
Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί ένα έγκλημα, πρώτα η ομάδα δίωξης φτάνει στην σκηνή του εγκλήματος για να συλλέξει στοιχεία. Οριοθετεί τη περιοχή όπου έχει διαπραχθεί το έγκλημα. Γίνεται η περισυλλογή του πτώματος για ταυτοποίηση. Συλλογή στοιχείων ( δακτυλικά αποτυπώματα, σφαίρες κ.τ.λ. ) Ανάκριση μαρτύρων ( αν υπάρχουν ). Τα στοιχεία μεταφέρονται στο εργαστήριο για ανάλυση.

3 Έρευνα Εγκλήματος: Η ερευνά εγκλήματος είναι μια προσπάθεια για την εξιχνίαση ενός εγκλήματος που έχει διαπραχθεί. Υπάρχουν τρεις τρόποι κατά τους οποίους ένα άτομο μπορεί να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

4 Πρώτον ένα άτομο οδηγείται στην δικαιοσύνη έχοντες πλήρη συνείδηση των πράξεων του και επιθυμεί να τις ομολογήσει.

5 Δεύτερον ένας αστυνομικός μπορεί να συλλάβει κάποιον δράστη την ώρα που διαπράττει ένα έγκλημα.

6 Τρίτον και το πιο συνηθισμένο μια έρευνα εγκλήματος μπορεί να τον αναγνωρίσει ως ύποπτο μετά από γενική ομολογία ή μετά από απόφαση δικαστηρίου ως ένοχο. Στις περισσότερες υποθέσεις όταν διαπράττεται ένα έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν ποιος διέπραξε το έγκλημα και πιο ήταν το κίνητρο του. Το κίνητρο όχι πάντα έπεται της ανακάλυψης του θύτη σε μια έρευνα εγκλήματος. Μερικές φορές χρησιμοποιείτε το κίνητρο ώστε να συλληφθεί ο εγκληματίας. Αυτό συνήθως αληθεύει στα εγκλήματα που αφορούν τις δολοφονίες και τις απαγωγές.

7 ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:
Αναγνώριση του Θύματος: Είναι ευθύνη του ιατροδικαστή ο προσδιορισμός της ταυτότητας του νεκρού ατόμου μέσω μιας μεταθανάτιας εξέτασης. Σημειώσεις ή άλλες μορφές στοιχείων μπορούν να βρεθούν στον τόπο του εγκλήματος τα οποία εν άγνοια του έχει αφήσει ο δράστης. Επιπλέον χρησιμοποιούν μια σειρά από επιστημονικές τεχνικές όπως είναι η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και η βαλλιστική εξέταση για να ανακαλύψουν την ταυτότητα του θύματος αλλά και του θήτη.

8 DNA Το DNA κάθε ατόμου είναι μοναδικό , εκτός από την περίπτωση των πανομοιότυπων διδύμων. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν για πρώτη φορά το DNA στην ιατροδικαστική στη δεκαετία του Προκειμένου να καθοριστεί η ταυτότητα χρησιμοποιώντας το DNA , οι εξεταστές θα πρέπει να διατηρήσουν μεταθανάτια δείγματα όπως αίμα , μαλλιά , δέρμα , και το μυελό των οστών για να συγκριθούνε με δείγματα πριν από το θάνατο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: τρίχες από μια βούρτσα που χρησιμοποιείται μόνο από το συγκεκριμένο άτομο , μια τούφα από τα μαλλιά , ή ρούχα με λεκέδες όπως αίμα ή ιδρώτα .

9 Αποτυπώματα: Το πόδι του κάθε ατόμου έχει ένα μοναδικό σύνολο γραμμών που συνθέτουν ένα αποτύπωμα διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλου ανθρώπου ( όπως και με τα δακτυλικά αποτυπώματα ). Για την ταυτοποίηση τους, οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μεθόδους για την αναγνώριση αποτυπωμάτων των παπουτσιών.

10 Σε πολλές περιπτώσεις , οι τεχνικοί θα προσπαθήσουν να παράγουν ένα αντίγραφο του αποτυπώματος, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί στην εξέταση. Αυτός είναι και ο σκοπός της χύτευσης. Η διαδικασία χύτευσης περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός πυκνού υγρού μέσα στο πραγματικό αποτύπωμα παπουτσιού και αφήνεται να στερεοποιηθεί. Αφού το υγρό στερεοποιείται , η χύτευση μπορεί να ενταχθεί σε ένα τεμάχιο , έτσι ώστε να παραχθεί ένα ακριβές αντίγραφο που θα είναι διαθέσιμο για μελλοντική αναφορά.

11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΥΤΕΥΣΗΣ

12 Βαλλιστική Εξέταση: Στην εγκληματολογία, η βαλλιστική ανάλυση είναι η μελέτη της κίνησης , δυναμικής , και των επιπτώσεων που αποφέρουν τα βλήματα ( σφαίρες, πύραυλοι, βόμβες κ.τ.λ.).

13 Από τις σφαίρες μπορεί να προσδιορίσει τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε και το κατά πόσον ή όχι το όπλο συνδέεται με οποιοδήποτε άλλο έγκλημα . Το ποσό της ζημίας μια σφαίρα έχει προκαλέσει μετά το χτύπημα σε μια σκληρή επιφάνεια μπορεί να βοηθήσει να προσδιοριστεί περίπου που στεκόταν ο δράστης , τι γωνία από την οποία το όπλο πυροβόλησε , και πότε το όπλο πυροβόλησε . Κάθε υπόλειμμα στην σφαίρα μπορεί να μελετηθεί και να συγκριθεί με υπολείμματα στο χέρι ενός υπόπτου, με το όπλο, ή με οποιοδήποτε αντικείμενο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση όταν χρησιμοποιήθηκε το όπλο . Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τους ερευνητές να ανακαλύψουν την ταυτότητα του σκοπευτή.

14 Όταν δεν βρίσκονται σφαίρες , τα αποτελέσματα τους είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ερευνητές να ανακαλύψουν τι είδους σφαίρα χρησιμοποίησε ο εγκληματίας, και ως εκ τούτου, τον τύπος του όπλου.

15 Τοξικολογία: Η τοξικολογία είναι η επιστημονική μελέτη των χημικών ουσιών ( των δηλητηρίων ειδικότερα ) και των επιδράσεων τους σε ανθρώπους και άλλα έμβια όντα .

16 Παρά το γεγονός ότι τα δηλητήρια έχουν μελετηθεί από τον 9ο αιώνα , η πραγματική καταγωγή της σύγχρονης τοξικολογίας πηγαίνει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του Ο Mathieu Orfila ανέλυσε τις επιδράσεις των δηλητηρίων στον άνθρωπο και δημιούργησε μια μέθοδο ανίχνευσης της παρουσίας του αρσενικού εντός θυμάτων φόνου.

17 Στις μέρες μας, συχνά τοξικολόγοι συνεργάζονται με ιατροδικαστές ή ιατρικούς εξεταστές , όταν γίνεται αυτοψία σε ένα θύμα από πιθανή δηλητηρίαση . Τοξικολόγοι παρέχουν επίσης υπηρεσίες ελέγχου των ναρκωτικών για διάφορους σκοπούς , συμπεριλαμβανομένου του έλεγχου ενός υποψήφιου δουλειάς για χρήση κάποιας παράνομης ουσίας ή αν ένας αθλητής έχει πάρει στεροειδή για να βελτιώσει την απόδοσή του . Το έργο τους προσφέρει μια μοναδική εικόνα για τις χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στον άνθρωπο ή οποιοδήποτε άλλο ζωντανό πλάσμα και τις επιπτώσεις αυτές οι χημικές ουσίες έχουν στον ξενιστή τους .

18 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google