Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ
ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

2 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
Τα χειροποίητα δηλώνουν ένα εργόχειρο ή γενικότερα μία χειρονακτική εργασία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα δίχως να έχει πέσει θύμα της εκβιομηχανοποίησης. Μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης μετατρέπονται βλαβερά υλικά σε καθόλου ή λιγότερο βλαβερά και η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον ολοκληρώνει την διαδικασία της ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο.

3 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ/ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ) ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ/ ΦΥΣΙΚΑ/ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΡΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ

4 Ψυχολογια τησ τεχνησ εκφραση και δημιουργια
Ψυχολογία της τέχνης: ένας επιστημονικός κλάδος, που μελετά την αντίληψη, την γνώση και τα χαρακτηριστικά της τέχνης. Τέχνη: ένα παντοδύναμο εργαλείο, ένα μέσο έκφρασης, ένα μέσο επικοινωνίας και θεραπευτικής βοήθειας. Τέχνη: έχει την δική της γλώσσα και τα δικά της μέσα, με τα οποία ο καλλιτέχνης προσπαθεί να εκφραστεί και να δώσει αυτό που αισθάνεται μεταφέροντας την ψυχή του στη δημιουργία του. Μέσω της δημιουργικότητας ο καλλιτέχνης οδηγείται σε ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης και προσωπικής αξίας.

5 Art therapy Θεραπεία μέσω της τέχνης και ψυχολογική υποστήριξη μέσω της δημιουργίας. Θεραπεία που σπάει τις προκαταλήψεις προσφέροντας κάτι εναλλακτικό. Μέσω του art therapy εκφράζει τις ανησυχίες του και ο κοινωνικά εξόριστος. Σε αυτή ενσωματώνεται η προσωπική εκπαίδευση των εικαστικών θεραπευτών στην τέχνη και τη θεραπεία και οι γνώσεις τους πάνω στους κανόνες που δείχνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

6 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Τεχνικές ανακύκλωσης Ντεκουπάζ Παπιέ μασέ Cob Vintage Patchwork Ποτ Πουρί Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

7 ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες ύλες, υλικά που σε άλλες περιπτώσεις θα τα πετάγαμε (καλαμπόκι, κέλυφη-τσόφλια, πέλετ) και χρησιμοποιούνται πρωτογενώς ή κατόπιν επεξεργασίας. Λιπάσματα που προέρχονται από οποιαδήποτε ουσία φυσικά παρασκευασμένη και βελτιώνει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών και του εδάφους.

8 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Η χρήση τους εμφανίζεται ήδη άπό τα αρχαία χρόνια. Είναι αυτά για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται η γνώση της επιστήμης της πράσινης χημείας. Διακρίνονται σε 100% φυσικά καλλυντικά και φυσικής προέλευσης καλλυντικά. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Είναι αυτά για την παραγωγή των οποίων τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας. Άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται επειδή υπήρξαν πολλές εξεγέρσεις κατά των πειραματόζωων.

9 ...ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ Η χειροτεχνία...
ως hobby γνωρίζει μεγάλη άνθιση στις μέρες μας. Αποτελεί τρόπο χαλάρωσης και αποφόρτισης. Μας θεραπεύει ψυχοσωματικά, μας διαφοροποιεί. Μέσω αυτής δημιουργούνται πρωτοποριακά, μοναδικά και φιλικά προς το περιβάλλον έργα. Μπορεί να αποφέρει οικονομικό κέρδος, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό. Καλλιεργεί πνευματικά, εξασκεί τις δεξιότητές μας. Χρησιμεύει όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

10 ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΤΙΑ
Αλεξίου Π. Γκούμα Ε. Λάζαρη Ζ. Ραζοπούλου Στ. Φούκας Ν. Κατσίρη Σπ. Οικονόμου Ό. Τερζή Β. Τσαντόπουλος Π. Καρελιώτη Μ. Κωτσαρά Αγγ. Μάδης Στ. Σαββίδης Κων. Δροσοπούλου Κ. Κοντάμπαση Α. Παπασπύρου Μ. Τζίκας Γ. ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΙΩΝ

11 ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google