Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γραμμή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γραμμή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γραμμή

2

3 Είδη Γραμμών Ευθεία, Καμπύλη, Τεθλασμένη

4 Η Γραμμή καθορίζεται σαν σημάδι με μήκος και φορά.
Αρχίζει από ένα σημείο που κινείται πάνω στην επιφάνεια. Μπορεί να διαφέρει σε απόσταση, πλάτος, φορά, καμπυλότητα και χρώμα. Δημιουργείται δισδιάστατα ή τρισδιάστατα. Η γραμμή μπορεί να εκφράσει Διάφορα συναισθήματα και να έχουν ιδιότητες που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη φύση.

5 Οριζόντια Γραμμή Μια οριζόντια γραμμή υποβάλλει την αίσθηση της επιφάνειας της Θάλασσας, την απεραντοσύνη της και την ηρεμία της. Θυμίζει επίσης τον Άνθρωπο που ξεκουράζεται ξαπλωμένος, δίνει την αίσθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Η Ευθεία Γραμμή υποδηλώνει ομαλή και σταθερή κίνηση, απόσταση , κίνηση του βλέμματος. Η απλούστερη Ευθύγραμμη Διάταξη θεωρείται η οριζόντια και η κατακόρυφη

6 Παράταξη παρόμοιων Γραμμών υποδηλώνει επιφάνεια, Φωτοσκίαση και ως εκ τούτου τρισδιάστατο χώρο

7

8

9 Pierre D’ Avoine

10

11

12 Κάθετη γραμμή Μια κάθετη γραμμή από κάτω προς τα πάνω έχει μια δύναμη και τάση να ψηλώσει όπως ένα δέντρο. Ενώ αντίθετα έχει τη τάση να κατεβαίνει υπακούοντας στο νόμο της βαρύτητας σαν ένα βαρύ αντικείμενο που πέφτει.

13 Κατακόρυφή Γραμμή Δυναμική Κίνηση προς τα επάνω ή προς τα κάτω.
Προσπάθεια, Ανάπτυξη, Ανάταση

14 Σύνθεση με Οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές Δημιουργεί ένα σχετικό ήρεμο σύνολο. Ο συνδυασμός κατακόρυφων και οριζόντιων γραμμών δίνει αποκλειστικά την εντύπωση δισδιάστατου χώρου.

15

16

17 Πλάγια Γραμμή Πλάγια γραμμή θεωρείται ως απόκλιση από την οριζόντια η την Κατακόρυφη υπό την επίδραση δυνάμεων με διάφορες κατευθύνσεις. Έντονα ενεργητική, ασταθής και επιρρεπής στην επίδραση δυνάμεων Υπό προϋποθέσεις. Υποδηλώνει την Τρίτη διάσταση (Βάθος). Μια πλάγια γραμμή χάνει την ισορροπία της με μια διάθεση Πτώσης και κίνησης, με μια ανήσυχη διάθεση.

18

19 Bill Culbert

20

21 Διασταυρούμενες Γραμμές
Γραμμές που διασταυρώνονται δημιουργούν πληθώρα εντυπώσεων δυναμικής κίνησης και έντασης και συγχρόνως αυξάνουν την αίσθηση του χώρου.

22

23 Καμπύλη Γραμμή Η καμπύλη γραμμή παρουσιάζεται ελεύθερη και ανέμελη. Δεν δημιουργεί ένταση, είναι χαλαρωτική, ζεστή και άκρως συναισθηματική. Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

24 Καμπύλη Γραμμή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΜΨΗΣ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ. Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΜΠΥΛΗ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. EΝTAΣH ΚΙΝΗΣΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

25

26 Μια σύνθεση με καμπύλες Γραμμές δημιουργούν ανάλαφρες Αεράτες συνθέσεις που θυμίζουν Το φυσικό κόσμο και εκφράζουν ρευστότητα.

27 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ.

28 Γραμμές που αγγίζουν τις πλευρές
Ενός πλαισίου δίνουν την εντύπωση Στατικότητας και ταυτίζονται περισσότερο με την δισδιάστατη επιφάνεια.

29 Η θέση μιας γραμμής σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο
επηρεάζει σημαντικά Την αντιληπτή δυναμική της.

30 Ένταση Κίνηση Τεθλασμένη Γραμμή Ρυθμική Κίνηση

31 Μια σύνθεση με τεθλασμένες γραμμές δημιουργεί Ένα βίαιο και δυναμικό αποτέλεσμα

32 ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Η ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Η ΚΙΝΗΣΗΣ

33

34

35

36

37

38 WASSILY KANDINSKY

39 VICTOR VASARELY

40

41 Vincent Van Gogh

42

43 Vincent Van Gogh

44 Vincent Van Gogh

45

46 MATISSE PICASSO

47 PABLO PICASSO

48 JOAN MIRO

49 JOAN MIRO

50 JOAN MIRO

51 ANTONI TAPIES

52 ANTONI TAPIES

53 MUNCH Κραυγή

54

55

56

57 NOLDE

58 Felix Vallotton

59 Felix Vallotton

60 Felix Vallotton

61 Κίνηση μέσα από τη φύση

62 Μελίσσα Χατζηκυριάκου Αρκτική

63

64 William Turner “snowstorm”

65

66 Κίνηση μέσα από το σώμα

67

68

69 Francis Bacon

70 Κίνηση φώς Χρώμα Σχήμα

71 Wassily Kandinsky

72 Σχήμα

73 Μεγέθη

74 Απόσταση-Χώρος Space is the empty or open area between, around, above, below, or within objects . Shapes and forms are made by the space around and within them. Space is often called three-dimensional or two- dimensional. Positive space is filled by a shape or form. Negative space surrounds a shape or form. .

75


Κατέβασμα ppt "Γραμμή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google