Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Η "Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη" ή 17Ν ήταν τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975 – 2002. Η δράση της περιελάμβανε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Η "Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη" ή 17Ν ήταν τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975 – 2002. Η δράση της περιελάμβανε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

2 Η "Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη" ή 17Ν ήταν τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975 – 2002. Η δράση της περιελάμβανε δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, αρπαγές οπλισμού και σημαντικό αριθμό ληστειών και προκάλεσε το θάνατο 23 Ελλήνων και ξένων πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, διπλωματών, οικονομικών παραγόντων και πολιτών. Η δράση της σταμάτησε το 2002, όταν συνελήφθη βαριά τραυματισμένος ο Σάββας Ξηρός έπειτα από πρόωρη έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετούσε στα εκδοτήρια ακτοπλοϊκής εταιρίας στον Πειραιά. Με βάση τον νόμο "για την προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων" (N.2928/2001), δεκατέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης σε ποινές που κυμάνθηκαν από ισόβια μέχρι 8 χρόνια.

3 ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο όρος Πολυτεχνείο, προσδιορίζει ένα πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου το γνωστική αντικείμενο κάθε τμήματός του σχετίζεται με την επιστήμη μηχανικού. Ο όρος πολυτεχνική σχολή προσδιορίζει το σύνολο των τμημάτων ενός πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο που εμπίπτει στην επιστήμη μηχανικού. Υπάρχουν ωστόσο πανεπιστήμια που διαθέτουν τέτοια τμήματα, χωρίς να τα εντάσσουν σε μία πολυτεχνική σχολή. Από την άλλη, σε ορισμένες πολυτεχνικές σχολές είναι ενταγμένα και κάποια τμήματα που δεν εμπίπτουν τυπικά στα συνηθισμένα πεδία της επιστήμης μηχανικών, αλλά είναι προσανατολισμένα στην εφαρμοσμένη επιστήμη και τεχνολογία. Π.χ. τμήματα πληροφορικής με τίτλο «Μηχανικών Πληροφορικής» ή «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής» (στη δεύτερη περίπτωση το τμήμα εστιάζει στην τομή της πληροφορικής και της ηλεκτρονικής μηχανικής), τμήματα επιστήμης υλικών με τίτλο «Μηχανικών Επιστήμης Υλικών» κλπ. Στην Ελλάδα τα πολυτεχνικά τμήματα είναι πενταετούς φοίτησης, αλλά σε άλλες χώρες υπάρχουν και ομοειδή τμήματα τριών ή τεσσάρων ετών φοίτησης.

4

5 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Η "Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη" ή 17Ν ήταν τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1975 – 2002. Η δράση της περιελάμβανε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google