Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ωκεανία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ωκεανία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ωκεανία

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Αυστραλία είναι ομοσπονδιακό κράτος που αποτελείται από έξι πολιτείες και δυο μείζονες επικράτειες. Οι έξι πολιτείες είναι οι ηπειρωτικές Βικτόρια, Δυτική Αυστραλία, Νέα Νότια Ουαλία, Νότια Αυστραλία, Κουήνσλαντ και η νησιωτική Τασμανία . Επίσης , οι ιθαγενείς κάτοικοι της Αυστραλίας ανήκουν στην αυστραλιανή φυλή που θεωρείται αυτόχθων και υπάρχει μόνο εκεί. Στις μέρες μας ελάχιστοι κάτοικοι ανήκουν σ' αυτήν τη φυλή (το 2001 υπήρχαν ). Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ,στην Αυστραλία κατοικούν άτομα. Αν εξαιρεθούν οι αυτόχθονες Αβοριγίνες οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι μετανάστες άποικοι και οι απόγονοι τους.

3

4 Αβοριγίνες Οι Αβοριγίνες είναι αυτόχθονες πληθυσμοί της Αυστραλίας
Αβοριγίνες Οι Αβοριγίνες είναι αυτόχθονες πληθυσμοί της Αυστραλίας. Είναι μαύροι, γεροδεμένοι και βάφουν το σώμα και το πρόσωπο τους με φυσικά χρώματα. Φοράνε λίγα και άνετα ρούχα, είναι ξυπόλητοι και στολίζονται με κοσμήματα.

5

6

7 Μαοροί Οι Μαοροί ζούνε στη Νέα Ζηλανδία
Μαοροί Οι Μαοροί ζούνε στη Νέα Ζηλανδία. Εμφανισιακά είναι πολλοί γνώριμοι. Είναι μελαχρινοί και τα μαλλιά τους είναι μαύρα. Επίσης είναι ψηλοί και ρωμαλέοι και δίνουν την εντύπωση άγριων πολεμιστών. Συνηθίζουν να κάνουν παράξενα σχέδια στο πρόσωπο τους και έτσι είναι αρκετά γνώριμοι. Φοράνε απλά ρούχα, φορούν διακοσμημένα προσωπικά κοσμήματα και έχουν πολλά τατουαζ.

8

9 Παπούα Οι Παπούα φορούσαν τοπικές στολές από τοπικά υλικά που κυρίως ήταν από φοίνικα. Είχαν μεγάλη ευκολία στο να κατασκευάζουν χορταρικά ρούχα και κοκάλινα περιδέραια. Αυτές οι ενδυμασίες εφιλοτεχνούντο σε μεγάλο βαθμό με χρώματα και σχέδια για τις διάφορες τελετουργίες.

10

11 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Παραδοσιακά η Αυστραλιανή κουζίνα ήταν μονότονη και απλή και βασίστηκε στην Αγγλική κουζίνα. Τα κυρίως πιάτα ήταν κρέας ψημένο στη σχάρα το οποίο συνοδευόταν από λαχανικά, πατάτες, φασόλια, μπιζέλια, και καρότα. Η τάση αυτή έχει μειωθεί αρκετά μετά από τα πολλά κύματα μεταναστών από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα φρέσκα προϊόντα είναι εύκολα διαθέσιμα και έτσι χρησιμοποιούνται πάρα πολύ. Η μοντέρνα Αυστραλιανή κουζίνα συνδυάζει τα αγνά τοπικά υλικά άριστης ποιότητας και τις πολυεθνικές γευστικές επιρροές από ιταλικές, ελληνικές και γεύσεις της Μέσης Ανατολής μέχρι ταϋλανδέζικη, βιετναμέζικη, κινέζικη, κορεάτικη και γιαπωνέζικη κουζίνα

12 ΤΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η Αυστραλία είναι οικονομικά εύρωστη χώρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 περισσότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Η οικονομία της βασίζεται παραδοσιακά στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Η γεωμορφολογία της χώρας ευνόησε την ανάπτυξη μεγάλων αγροκτημάτων, στα οποία καλλιεργείται σιτάρι, ζαχαροκάλαμο, κριθάρι, βρόμη, καλαμπόκι, ρύζι, αμπέλι, καπνός, βαμβάκι, πατάτες, εσπεριδοειδή, μήλα και άλλα φρούτα. Στη χώρα εκτρέφονται βοοειδή, πρόβατα, χοίροι και πουλερικά. Η Αυστραλία αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό μαλλιού στον κόσμο. Η ποικιλία των αλιευμάτων της Αυστραλίας είναι πλουσιότατη. Αλιεύονται μπακαλιάροι, τόνοι, κέφαλοι, πέρκες, σολωμοί, γαρίδες, αστακοί, καραβίδες, καβούρια και άλλα αλιεύματα.  

13 Lamingtons Brownies

14 Μπισκότα ANZAC Μανιταρόσουπα

15 Καρβέλι γεμιστό με αρνάκι Crab Salad: Καβουροσαλάτα

16 Γρήγορη τονοσαλάτα

17 Σασ ευχαριστούμε … Ερευνητική ομάδα : Σπύρος Τζιάκας Σταύρος Σαρδέλης Δώρα Τσέρτου Δέσποινα Πουλοπούλου σχολικό έτος: 2014

18 Βιβλιογραφία : Εγκυκλοπαίδειες: Αναζητώντας τη γνώση ενδύματα- διατροφή, ο άνθρωπος. Διαδικτυακές πηγές : Google, Wikipedia,


Κατέβασμα ppt "Ωκεανία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google