Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Photoshop ή gimp ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Το Ψέμα Μπορούμε να «φτιάξουμε» ή να «χαλάσουμε» μια εικόνα κατά βούληση Αν και δεν είναι εύκολο να το δούμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Photoshop ή gimp ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Το Ψέμα Μπορούμε να «φτιάξουμε» ή να «χαλάσουμε» μια εικόνα κατά βούληση Αν και δεν είναι εύκολο να το δούμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Photoshop ή gimp ή οτιδήποτε άλλο θέλετε

2 Το Ψέμα Μπορούμε να «φτιάξουμε» ή να «χαλάσουμε» μια εικόνα κατά βούληση Αν και δεν είναι εύκολο να το δούμε στην αρχή, υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει το photoshop Καλό είναι τα δικά μας όρια να είναι πολύ πιο μαζεμένα, εάν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να κάνουμε φωτογραφία και όχι γραφικές τέχνες (δεν είναι κακό, απλά άλλη τέχνη)

3 Φωτεινός = Σκοτεινός Όλες οι φωτογραφίες υπόκεινται σε editing, είτε εκούσια είτε ακούσια, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό Το “αθώο” editing περιλαμβάνει διορθώσεις που αφορούν –Απόδοση χρωμάτων –Απόδοση τόνων –Μικροδιορθώσεις φωτεινότητας/ κοντράστ

4 Φωτεινός = one step beyond Με το photoshop μπορούμε εύκολα να κάνουμε και πιο «παράνομες επεμβάσεις» –Αφαίρεση στοιχείων της εικόνας –Πρόσθεση στοιχείων στην εικόνα –Δραματικές αλλαγές στους τόνους και το φωτισμό –Διάφορα εφέ, που υπό φυσιολογικές συνθήκες γίνονται δύσκολα ή μόνο κατά την λήψη.

5 Παλιά το λέγανε retouching

6 Ηθική του φωτεινού Το ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε Τα περισσότερα «έτοιμα» εφέ του photoshop είναι πλέον κλισέ Τα πιο πετυχημένα «photoshopιάσματα» είναι αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά Χρησιμοποιήστε με σύνεση και μέτρο τις δυνατότητές του Πειραματιστείτε άφοβα, όμως μην μείνετε εκεί.

7 Μερικά παραδείγματα www.nikosalpha.com

8 Τι θα δούμε σήμερα Βασικές λειτουργίες –Resizing –Cropping –Layers –Βασικά εργαλεία Διορθώσεις –Curves –Levels –Χρώματα

9 Τι θα δούμε σήμερα Εικαστικές παρεμβάσεις –Cloning –Healing brushes –Πολλαπλά layers με μάσκα –Επιλεκτικοί επιχρωματισμοί –Αποχρωματισμός –Liquify

10 I want more! Προτεινόμενο βιβλίο (εύκολο και αναλυτικότατο): Scott Kelby (2003) The Photoshop Book For Digital Photographers Tutorials σε διάφορα περιοδικά είναι συνήθως εύκολα, αλλά όχι πάντα καλά Και μην ξεχνάτε: το google είναι φίλος μας!


Κατέβασμα ppt "Photoshop ή gimp ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Το Ψέμα Μπορούμε να «φτιάξουμε» ή να «χαλάσουμε» μια εικόνα κατά βούληση Αν και δεν είναι εύκολο να το δούμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google