Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EXTEND5 LT Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I Θέμα Εξαμήνου Ανάλυση δεδομένων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EXTEND5 LT Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I Θέμα Εξαμήνου Ανάλυση δεδομένων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EXTEND5 LT Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I Θέμα Εξαμήνου Ανάλυση δεδομένων

2 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Σε ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας ΧΨΖ κατασκευάζονται δύο τύποι αυτοκινήτων: AXS και BSL. Κάθε τύπος, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης παραγγελίας, επιδέχεται διαφοροποιήσεις οι βασικές των οποίων περιλαμβάνουν την ύπαρξη τριών (3) ή πέντε (5) πορτών (για το BSL), τη θέση του τιμονιού στο ταμπλό (ανάλογο ταμπλό για δεξιά ή αριστερά), την τοποθέτηση κινητήρα 1800cc ή 2000cc, και την τοποθέτηση ηχητικού συστήματος διαφόρων δυνατοτήτων (Sound_standard, Sound_extra). Κάθε μία από τις παραπάνω διαφοροποιήσεις γίνεται στην ανάλογη θέση εργασίας και απαιτεί διαφορετικό χρόνο για κάθε τύπο αυτοκινήτου.

3 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Οι δραστηριότητες, οι πόροι, και οι χρόνοι που απαιτεί (ως παραμέτρους κανονικών (Normal) στατιστικών κατανομών) ο κάθε τύπος δίδονται στους παρακάτω πίνακες.

4 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ AXS

5 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ BSL

6 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Η κατανομή των παραγγελιών και των διαφοροποιήσεων είναι ως εξής: AXS/BSL:1 στα 4 BSL 5-πόρτες/ BSL 3-πόρτες:1 στα 3 Τιμόνι Δεξιά/Τιμόνι Αριστ.:1 στα 6 1800cc/2000cc:1 στα 2 Sound_extra /Sound_standard:1 στα 3

7 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Διαφοροποίηση μοντέλων

8 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Πίνακας χαρακτηριστικών, τιμών και ποσοστών

9 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Ο ρυθμός άφιξης των παραγγελιών δίδεται από μια εκθετική στατιστική κατανομή με μέσο 28 min. Στην αποθήκη του εργοστασίου βρίσκονται συνήθως 200 φύλλα αλουμινίου τα οποία αναπληρώνονται όταν η στάθμη φτάσει τα 40 φύλλα. Ο χρόνος που απαιτείται για την αναπλήρωση είναι 2 ώρες. Σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται υλικά και εξαρτήματα η προμήθεια ακολουθεί τη λογική JIT.

10 ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Πίνακας δεδομένων


Κατέβασμα ppt "EXTEND5 LT Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I Θέμα Εξαμήνου Ανάλυση δεδομένων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google