Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικός εκφοβισμός τέλος!! Αντωνία Παπαδοπούλου Μαριαλένα Σπύρου Ιωάννα Φώτα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικός εκφοβισμός τέλος!! Αντωνία Παπαδοπούλου Μαριαλένα Σπύρου Ιωάννα Φώτα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικός εκφοβισμός τέλος!! Αντωνία Παπαδοπούλου Μαριαλένα Σπύρου Ιωάννα Φώτα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

2 Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Είναι η χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση σε άτομα που είναι δύσκολο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

3 Ο σχολικός εκφοβισμός στο παρελθόν και σήμερα Φαίνεται οτι το φαινόμενο του εκφοβισμού μεταξύ παιδιών ή εφήβων υπήρχε πάντα, το ενδιαφέρον των ερευνών ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το κάνουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο πολυσυζητημένα κοινωνικά φαινόμενα.

4 Μορφές του σχολικού εκφοβισμού Σωματική μορφή Λεκτική μορφή Συναισθηματική μορφή Με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα)

5 Κοινωνικοί παράγοντες Η οικογένεια Το σχολείο Ομάδες συνομηλίκων Συμμορίες ΜΜΕ Ηλεκτρονικά παιχνίδια

6 Πού εμφανίζεται ο σχολικός εκφοβισμός Στην αυλή και σε άλλους χώρους του σχολείου Στο δρόμο από και πρός το σχολείο Στους χώρους άλλων δραστηριοτήτων

7 Πώς αντιμετωπίζουμε τον σχολικό εκφοβισμό Το σχολείο Η οικογένεια Οι γονείς Οι εκπαιδευτικοί Η κοινωνία

8 Τι λένε παιδιά που τα εκφόβισαν «Πολλές φορές αυτό το παιδί με κορόιδευε για τα ρούχα που φοράω και γιατί είμαι πιο χοντρός από εκείνον. Εγώ, όμως, τον συμπαθούσα και ήθελα να είμαι στην παρέα του. Του χάριζα αυτοκόλλητα και «τάπες» για να πάψει να με προσβάλλει. Αυτός, όμως, τίποτα. Ακόμα και όταν δεν του μίλαγα ή έπαιζα μακριά από αυτόν και την παρέα του, έψαχνε και με έβρισκε για να «διασκεδάζουν».

9 Τι λένε παιδιά που έβλεπαν τους φίλους τους να εκφοβίζονται  Σύμφωνα με ένα μαθητή ο οποίος δεν έχει πέσει θύμα του bullying, ο σχολικός εκφοβισμός είναι η παρενόχληση που δέχονται παιδιά στο σχολείο για πλάκα.  Ακόμη, σύμφωνα με μία μαθήτρια η σχολική επιθετικότητα οφείλεται σε ψυχολογική διαταραχή του παιδιού που προέρχεται κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον.  Τέλος, μία άλλη μαθήτρια αναφέρει ότι παιδιά που γνωρίζονται μέσα από το σχολείο επιτίθενται σε άλλο παιδί το οποίο συνήθως είναι ντροπαλό, ήσυχο, και μόνο του και τα άλλα παιδιά δεν το κάνουν παρέα, του κάνουν στην αρχή κακόγουστες πλάκες, αυτό δεν αντιδρά και στη συνέχεια πέφτει ξύλο

10

11


Κατέβασμα ppt "Σχολικός εκφοβισμός τέλος!! Αντωνία Παπαδοπούλου Μαριαλένα Σπύρου Ιωάννα Φώτα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google