Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις δύο μορφές. · Yπάρχουν προγράμματα που μετασχηματίζουν άλλες μορφές σε gif ή jpeg*. ¸ Οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν σύνδεσμοι, και να εμφανίζονται σε διαφορετικές διαστάσεις (μεγεθυμένες ή σε σμίκρυνση). *http://www.easy2convert.com/tiff2jpg/http://www.easy2convert.com/tiff2jpg/

2 H ετικέτα H ετικέτα Για ένθεση εικόνας που περιέχεται στο αρχείο πχ. globe.gif χρησιμοποιείται η ετικέτα : 4 Για αλλαγή του μεγέθους της εικόνας γίνεται χρήση των παραμέτρων WIDTH και HEIGHT: 4 Η εικόνα θα έχει πλάτος 200 και ύψος 100 pixels. 4 Η εικόνα θα έχει πλάτος το 50% και ύψος το 60% των αντίστοιχων διαστάσεων της σελίδας.  Eάν καθορισθεί μόνο μία εκ των δύο παραμέτρων, η άλλη υπολογίζεται αυτόματα για ισότροπη αλλαγή.

3 Εικόνες - Σύνδεσμοι Για να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του αρχείου univ.gif ως σύνδεσμος για την διεύθυνση www.uoi.gr γράφουμε:  Κείμενο δίπλα σε εικόνα ευθυγραμμίζεται αυτόματα με το κάτω μέρος της, εκτός εάν καθοριστεί αλλοιώς με την παράμετρο ALIGN= (top, middle,bottom). Κείμενο...

4 Φόντο σελίδας 4 … Το φόντο της σελίδος καθορίζεται από την εικόνα του αρχείου: stone.gif 4 … Καθορίζει το χρώμα του φόντου. color = #RRGGBB όπου RR, GG, BB διψήφιοι δεκαεξαδικοί αριθμοί για τις εντάσεις των χρωμάτων R,G,B (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε). Τα ψηφία του δεκαεξαδικού είναι: 0123456789ABCDEF Πχ : κάνει το φόντο της σελίδας κόκκινο.

5 Επιπλέον εντολές 4... Καθορίζει το χρώμα των χαρακτήρων του ενδιάμεσου κειμένου 4 … όπου εάν J = 1,2,…,7 καθορίζει το μέγεθος των χαρακτήρων, και εάν J=+3, x=-2 … (με πρόσημο) την σχετική τους διαφορά από το τρέχον μέγεθος.

6 Ετικέτα BASEFONT 4 J = 1,2,…,7 Καθορίζει το προεπιλεγμένο (default) μέγεθος και χρώμα των χαρακτήρων για όλη την σελίδα. Εισάγεται στο … μέρος της σελίδας.

7 Πίνακες The Bradys Marcia Carol Greg Jan Alice Peter Cindy Mike Bobby The Bradys Marcia Carol Greg Jan Alice Peter Cindy Mike Bobby

8 Επεξηγήσεις 4 Ξεκινά τον σχηματισμό ενός πίνακα Σηματοδοτεί το τέλος του πίνακα 4 Τοποθετεί μια λεζάντα από πάνω Σηματοδοτεί το τέλος της λεζάντας 4 Ξεκινά τον σχηματισμό μιας σειράς Σηματοδοτεί το τέλος της σειράς 4 Ξεκινά τον σχηματισμό ενός κελιού Σηματοδοτεί το τέλος του κελιού 4... Όπως και το έντονο και κέντρο Table Row Table Data

9 The Bradys Agnes Wilma George Gwen Skippy Alvin Harry Melvin Joe The Bradys Agnes Gwen Harry Wilma SkippyAlvin George MelvinJoe

10 Επεξηγήσεις 4 BORDER="3" Κανονίζει το πάχος του περιγράμματος 4 CELLSPACING="1" Κανονίζει το πάχος του περιγράμματος του κελιού 4 CELLPADDING="1"> Κανονίζει το περιθώριο μέσα στο κελί Agnes Κανονίζει την θέση του κειμένου στο κελί. Δυνατές τιμές: "left", "center", "right"

11 ΣΥΝΘΕΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ Partial Subtotals 1999-2000 Tax 2001 TOTAL

12 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Strange 1999- 2000 2001 Tax Partial Subtotals TOTAL

13 EΙΚΟΝΕΣ σε ΠΙΝΑΚΕΣ Photos in Table Many Photos

14 Many Photos


Κατέβασμα ppt "Εικόνες στην HTML Η HTML υποστηρίζει δύο ειδών αρχεία εικόνων 4 GIF 4 JPEG ¶ Ολοι οι ψηφιακοί σαρωτές (scanners), υποστηρίζουν τουλάχιστον μιά από τις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google