Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ιωάννα Τσώνη Γ 5 Σχολικό Έτος [ 2009-2010]

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ιωάννα Τσώνη Γ 5 Σχολικό Έτος [ 2009-2010]"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ιωάννα Τσώνη Γ 5 Σχολικό Έτος [ 2009-2010]

2 Όλοι περιμένουμε με αγωνία την συνδιάσκεψη που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Σκοπός της είναι η επίτευξη της συμφωνίας σύμφωνα με την οποία οι πλουσιότερες χώρες θα δώσουν δισεκατομμύρια για να κάνουν τις χώρες τους πιο πράσινες μέχρι το 2020………

3 Και παράλληλα να βοηθήσουν τις λιγότερο εύπορες χώρες να κάνουν το ίδιο.

4 Οι τρεις ενδεχόμενες εκβάσεις της συνδιάσκεψης [στην οποία θα συμμετέχουν 190 χώρες] είναι Οι τρεις ενδεχόμενες εκβάσεις της συνδιάσκεψης [στην οποία θα συμμετέχουν 190 χώρες] είναι  Οι πλουσιότερες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα δεδομένα της δεκαετίας του 1990 αποφασίζουν να πάνε ακόμη παραπέρα, προχωρώντας σε μεγαλύτερες μειώσεις εκπομπών μέχρι το 2020[ 20-45%]. Επίσης αυξάνουν τα κονδύλια για την ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Ενώ παράλληλα μεταβιβάζουν αυτή την ιδέα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

5 Η μέση λύση είναι οι αναπτυγμένες χώρες να επεκτείνουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν μετά τη συνθήκη του Κιότο σε μια δεύτερη φάση που ξεκινά από το 2013 και διαρκεί 5 με 8 χρόνια. Η κακή έκβαση είναι οι διαπραγματεύσεις να βαλτώσουν και οι αναπτυγμένες χώρες να μην έρθουν σε συμφωνία με τις αναπτυσσόμενες. Οι διαβουλεύσεις θα σταματήσουν, με αποτέλεσμα μια ‘αδύναμη’ συμφωνία, η οποία δεν θα είναι ευνοικη για το κλίμα.

6 ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ιωάννα Τσώνη Γ 5 Σχολικό Έτος [ 2009-2010]"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google