Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Περιεχόμενα Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Χώροι Αναψυχής Εστιατόρια και clubbing.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Περιεχόμενα Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Χώροι Αναψυχής Εστιατόρια και clubbing."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή

2 Τίτλος Περιεχόμενα Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Χώροι Αναψυχής Εστιατόρια και clubbing Εμπορικά κέντρα και μέρη για αγορές Αθλήματα και ομάδες

3 Η ίδρυση της Αθήνας χάνεται στην αχλύ του μύθου, καθώς είναι γενικά αποδεκτό ότι προϋπήρχε της Μυκηναϊκής Εποχής. Είναι γνωστό ότι πράγματι υπήρχαν προϊστορικά πολίσματα στην Αττική, αλλά από πότε ακριβώς πρωτοχρησιμοποιήθηκε για ένα τουλάχιστον από αυτά το όνομα «Αθήνα» είναι άγνωστο.Μυκηναϊκής ΕποχήςΑττική Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, στον Τίμαιο, Αιγύπτιοι ιερείς της Ίσιδος αποκάλυψαν στον Σόλωνα που τους επισκέφτηκε ότι, σύμφωνα με τα αρχεία τους, υπήρχε πόλη ακμάζουσα με το όνομα «Αθήνα» πριν από το 9600 π.Χ. Φυσικά η ακρίβεια της αναφοράς αμφισβητείται, όπως και ο υπολογισμός του έτους, αλλά ελλείψει ακριβέστερων στοιχείων και αναφορών, διατηρεί κάποια ενδεικτική αξία.ΠλάτωναΤίμαιοΊσιδοςΣόλωνα

4 Η μεταφορά της πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, το 1834, από το Ναύπλιο στην Αθήνα εξυπηρέτησε κυρίως ιδεολογικούς λόγους: ήταν μια αναφορά στη δόξα του αρχαίου κόσμου και συμβόλιζε τα ιδεώδη του νεότερου ελληνισμού-ο συμβολισμός αυτός αποτυπώθηκε στη διαμόρφωση του χώρου, στην προβολή των αρχαίων μνημείων, στον νεοκλασικισμό.


Κατέβασμα ppt "Σαραντόπουλος Ευθύμιος Τσαρούχα Φωτεινή. Τίτλος Περιεχόμενα Ιστορία της Αθήνας (2) Παραδόσεις Πολιτική Αξιοθέατα Χώροι Αναψυχής Εστιατόρια και clubbing."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google