Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πούσι Η δεύτερη ποιητική συλλογή του, η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το (Εκδόσεις Άγρα).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πούσι Η δεύτερη ποιητική συλλογή του, η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το (Εκδόσεις Άγρα)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πούσι Η δεύτερη ποιητική συλλογή του, η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1947. (Εκδόσεις Άγρα).
Αποτελείται από ποιήματα:            -Πούσι -Kuro Siwo. -Στεριανή ζάλη. -Cambay' s Water. -Αρμίδα. -Black and White. -Εσμεράλδα. -Καραντί. -Θαλάσσια πανίς. -Federico Garcia Lorca. -Θεσσαλονίκη. -Σταυρός του Νότου. -Μαρέα. -Λύχνος του Αλαντίνου

3 Στην Ελένη Χαλκιούση 'Έπεσε το πούσι αποβραδίς το καραβοφάναρο χαμένο κι έφτασες χωρίς να σε προσμένω μες στην τομονιέρα να με δείς. Κάτασπρα φοράς κι έχεις βραχεί , πλέκω σαλαμάστρα τα μαλιά σου. Κάτω στα νερά του Port Pegassu βρέχει πάντα τέτοιαν εποχή. Μας παραμονεύει ο θερμαστής με τα δυο του πόδια στις καδένες. Μην κοιτάς ποτέ σου τις αντένες με την τρικυμία, θα ζαλιστείς. Βλαστημά ο λοστρόμος τον καιρό κι είν' αλάργα τόσο η Τοκοπίλα. Από να φοβάμαι να καρτερώ κάλλιο περισκόπιο και τορπίλα. Φύγε! Εσέ σου πρέπει στέρεα γη. Ηρθες να με δεις κι όμως δε μ' είδες έχω απ' τα μεσάνυχτα πνιγεί χίλια μίλια πέρ' απ' τις Εβρίδες.

4 1.Αναζητείστε στο διαδίκτυο α) μια ανάγνωση του ποιήματος και β) την μελοποιημένη εκδοχή του. Ποιο σας συγκινεί περισσότερο και γιατί; 2. Να περιγράψετε το τοπίο στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία. Γιατί ο ποιητής διαλέγει αυτό το σκηνικό;

5 Αφού μεταβείτε στην ηλ. διεύθυνση www. greek-language
Αφού μεταβείτε στην ηλ.διεύθυνση στη κατηγορία «εργαλεία» και κατόπιν «ηλ.λεξικά», πλοηγηθείτε στο ηλ. Λεξικό του Τριανταφυλλίδη, αναζητείστε τους ναυτικούς όρους του κειμένου και επικολλήστε τους στο φύλλο εργασίας. Αναζητείστε επίσης στο διαδίκτυο πληροφορίες για τους τόπους που αναφέρονται στο ποίημα, και επικολλήστε τις βασικές στο φύλλο αυτό. Τέλος να αναλύσετε πως λειτουργούνε μέσα στο ποίημα οι γεωγραφικές αναφορές και οι ναυτικοί όροι.


Κατέβασμα ppt "Πούσι Η δεύτερη ποιητική συλλογή του, η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το (Εκδόσεις Άγρα)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google