Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ιστορια των υπολογιστων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ιστορια των υπολογιστων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ιστορια των υπολογιστων

2 Το υλικό του υπολογιστή (computing hardware) αποτελεί σημαντικό τμήμα της υπολογιστικής διαδικασίας και της αποθήκευσης δεδομένων. Η αρχική μορφή του υλικού των υπολογιστικών συσκευών ήταν, πιθανότατα, κάποια ράβδος με εγκοπές. Μεταγενέστερα βοηθήματα αποθήκευσης πληροφοριών είναι τα Φοινικικά πήλινα σχήματα, που αντιπροσώπευαν τον αριθμό αντικειμένων (ζώων ή καρπών) σε δοχεία. Παρόμοιοι «αριθμοί» έχουν βρεθεί σε Μινωικές ανασκαφές. Αυτά φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν από εμπόρους, λογιστές και κυβερνητικούς αξιωματούχους της εποχής.

3 Ο πρώτος υπολογιστής Το 1946, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονταν μια συσκευή η οποία να βοηθά τους στρατιωτικούς στους υπολογισμούς για να βρίσκουν τα όπλα τους το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μηχάνημα που αντί για μηχανικά μέρη χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικές λυχνίες, κατασκευασμένες από τον Λι Ντε Φορέ (Lee DeForest). Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής επονομάστηκε ENIAC. Ο ΕΝΙΑC ήταν τεράστιος σε μέγεθος (καταλάμβανε έναν ολόκληρο όροφο), και έπρεπε να τον ελέγχουν συνεχώς ειδικοί επιστήμονες. Συχνά, επίσης, καίγονταν οι λυχνίες του και έπρεπε να τις αντικαθιστούν. Ακόμα και ο πιο ταπεινός σημερινός υπολογιστής είναι χιλιάδες φορές καλύτερος από τον ENIAC ως προς τις δυνατότητες. Ήταν, όμως, η πρώτη σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας υπολογιστικής μηχανής.

4 Notebooks and laptops Ένας φορητός υπολογιστής , που ονομάζεται επίσης και notebook ,[ 1 ] [ 2 ] είναι ένα προσωπικό υπολογιστή για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων . [ 3 ] [ 4 ]Ένας φορητός υπολογιστής ενσωματώνει τα περισσότερα από τα τυπικά στοιχεία ενόςεπιτραπέζιου υπολογιστή , συμπεριλαμβανομένου ενός οθόνη , ένα πληκτρολόγιο , που δείχνει συσκευής (α touchpad , επίσης γνωστή ως trackpad, και / ή pointing stick ) και ηχεία σε μία ενιαία μονάδα. Ο φορητός υπολογιστής τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός προσαρμογέα AC , και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακριά από μια πρίζα χρησιμοποιώντας μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία . Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αρχικά μονόχρωμη CRT με βάση και αναπτύχθηκε στη σύγχρονη φορητούς υπολογιστές, και είχαν αρχικά θεωρείται ότι είναι ένα μικρό τμήμα της αγοράς, κυρίως για εξειδικευμένες εφαρμογές όπως είναι το στρατιωτικό, οι λογιστές και οι αντιπρόσωποι πωλήσεων. Όπως φορητών υπολογιστών έγινε μικρότερο, ελαφρύτερο, φθηνότερα, πιο ισχυρό και ως οθόνες έγινε μεγαλύτερη και καλύτερης ποιότητας, φορητούς υπολογιστές έγινε ευρέως χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς.

5 i pads Το iPad είναι υπολογιστής που αναπτύσσεται από την Apple βασισμένος στην οθόνη αφής. Η αναγγελία της παραγωγής του έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2010 και θεωρείται ότι ανήκει σε μια κατηγορία μεταξύ των έξυπνων τηλεφώνων και του φορητού υπολογιστή. Παρόμοιο στη λειτουργία του με το μικρότερο και λιγότερο ισχυρό iPhone ή iPod touch, τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του ίδιου λειτουργικού συστήματος (iPhone OS), με ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον για να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη οθόνη. Το iPad έχει μια αναδρομικά φωτισμένη (LED) οθόνη αφής 9.7 ιντσών (25 εκατ.), 16 έως 64 (GΒ) μνήμης, Bluetooth, και ένα καλώδιο σύνδεσης ώστε να συγχρονίζεται με το iTunes και να συνδέεται με ενσύρματα περιφερειακά.

6 Το υλικό του υπολογιστή
Ποντίκι Πύργος Οθόνη Πληκτρολόγιο

7 By M@n0s Mamalakis & Andreas N@z0s
The end!!! By Mamalakis & Andreas


Κατέβασμα ppt "Η ιστορια των υπολογιστων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google