Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Νόμος 2939/ ΦΕΚ 179Α / “Συσκευασίες και Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων” ΠΔ 82 ΦΕΚ 64Α / “Μέτρα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Νόμος 2939/ ΦΕΚ 179Α / “Συσκευασίες και Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων” ΠΔ 82 ΦΕΚ 64Α / “Μέτρα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Νόμος 2939/ ΦΕΚ 179Α / “Συσκευασίες και Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων” ΠΔ 82 ΦΕΚ 64Α / “Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων”

3 ΙΣΤΟΡΙΚΟ της ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ. ΑΕ Η Ελληνική Τεχνολογία Περιβάλλοντος ΑΕ δραστηριοποιείται από την 1η Ιουλίου 2004 ως Εγκεκριμένο ΣΕΔ Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων βάσει της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ : Αρ. απόφασης /10 Ιουνίου ΦΕΚ Νο 905Β / 17 Ιουνίου 2004 και

4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της ΕΛΤΕΠΕ
Η ανάπτυξη του ΣΕΔ διέπεται από τις εξής κυρίαρχες αρχές: Προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος Εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα που προκύπτει από την κακή διαχείριση των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Ενθάρρυνση της υπεύθυνης διαχείρισης τους από τους καταναλωτές. Εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του συστήματος Παροχή επαρκών και αντιπροσωπευτικών στοιχείων αναφορικά με τις ποσότητες και την προέλευση των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς. Αύξηση του ποσοστού αναγέννησης των ΑΛΕ και των ΑΣΛ.

5 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Έχει συμβληθεί με εταιρείες που καλύπτουν άνω του 95 % της συνολικής αγοράς λιπαντικών. Συνεργάζεται με όλες τις αδειοδοτημένες εταιρείες αναγέννησης ΑΛΕ στην Ελλάδα. Λειτουργεί 7 Κέντρα Συλλογής & Προσωρινής Αποθήκευσης ΑΛΕ στο σύνολο των περιφερειών της Ελλάδας καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες Συλλογής των ΑΛΕ στην Ηπειρωτική και Νησιωτική χώρα.

6 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Έχει συμβληθεί σχεδόν με το σύνολο των επιχειρήσεων του Δημοσίου τομέα. Η ΔΕΗ ΑΕ ήταν από τις πρώτες σημαντικές συνεργασίες του ΣΕΔ με σημαντικά αποτελέσματα και απετέλεσε το έναυσμα για την γρήγορη επέκταση του ΣΕΔ στη Νησιωτική Ελλάδα.

7 ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

8 ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΕ 60% 70% 80%

9 ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΔ ΕΛΤΕΠΕ Όλες οι συλλεγόμενες από την ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ ποσότητες ΑΛΕ έχουν οδηγηθεί σε αναγέννηση με αποτέλεσμα ο στόχος αναγέννησης να έχει υπερκαλυφθεί.

10 ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΔ ΕΛΤΕΠΕ

11 ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΔ ΕΛΤΕΠΕ

12 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τριετής λειτουργία του ΣΕΔ ΑΛΕ της ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ, έχει επιτευχθεί ήδη το 90% του στόχου Συλλογής ενώ έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος αναγέννησης. Η λειτουργία του ΣΕΔ ΑΛΕ της ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ κατόρθωσε να οδηγήσει το 100% των συλλεγομένων ΑΛΕ σε αναγέννηση, γεγονός που αποτελεί μοναδικό επίτευγμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η λειτουργία της ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ είχε ως αποτέλεσμα το 2006 η Ελλάδα να κατατάσσεται στις 2 πρώτες θέσεις του καταλόγου των χωρών της Ε.Ε., σε ποσοστό αναγέννησης ΑΛΕ.

13 Σημεία Παραγωγής ΑΛΕ, Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις,
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών ως προς : - Εταιρείες εμπορίας λιπαντικών. Υπόχρεοι Διαχειριστές οι οποίοι δεν έχουν συμμορφωθεί με την νομοθεσία. - Κάτοχοι ΑΛΕ Σημεία Παραγωγής ΑΛΕ, Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις, Οργανισμοί κλπ. - Εφαρμογή νομοθεσίας για τα ΑΛΕ στις λιμενικές εγκαταστάσεις.


Κατέβασμα ppt "ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Νόμος 2939/ ΦΕΚ 179Α / “Συσκευασίες και Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων” ΠΔ 82 ΦΕΚ 64Α / “Μέτρα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google