Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στόχος της έρευνας είναι να δείξει κατά πόσο οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν σε προλήψεις και σχετικές δοξασίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στόχος της έρευνας είναι να δείξει κατά πόσο οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν σε προλήψεις και σχετικές δοξασίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Στόχος της έρευνας είναι να δείξει κατά πόσο οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν σε προλήψεις και σχετικές δοξασίες.

3 Η έρευνα έγινε σε δείγμα 210 ατόμων σε Αθήνα, Άργος και στο διαδύκτιο μέσω του anixneytesilioupolis.blogspot.com

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Πρώτη παρατήρηση είναι ότι στο blog το ποσοστό κάποιων "προληπτικών" απαντήσεων είναι λίγο πιο ανεβασμένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ερώτηση 7.

30 Μεγάλη διαφορά υπάρχει στις απαντήσεις ανδρών και γυναικών στις πρώτες 3 ερωτήσεις, με τις γυναίκες να φαίνονται πολυ πιο προληπτικές. Η διαφορά όμως εξαφανίζεται σε ερωτήσεις όπως η 6, αν δηλαδή χτυπάνε ξύλο. Σε ερωτήσεις για πιο "επιστημονικές" προλήψεις όπως η 3 (άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες) και η 11 (πανσέληνος) τα άτομα από την Αθήνα φαίνονται πιο προληπτικά σε σχέση με του Άργους. Το ίδιο συμβαίνει για τα άτομα του Άργους σε πιο παραδοσιακές προλήψεις όπως η 8 (νεκροφόρα).

31 Το ποσοστό που απάντησε ότι οι προλήψεις δεν έχουν καμία βάση (ερ.12) πολλές φορές είναι μικρότερο από το ποσοστό των μη προληπτικών σε κάποιες ερωτήσεις.

32 Μπόρούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι οι περισσότεροι πιστεύουν έστω και λίγο σε κάποιες προλήψεις, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται. Πολύ λίγοι συνειδητά δεν πιστεύουν σε προλήψεις. Υπάρχουν διαφορές στις προλήψεις ανάμεσα σε μία μεγάλη και μία επαρχιακή πόλη. Οι γυνάικες δηλώνουν πιο προληπτικές από τους άντρες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γιατί οι άντρες δίνουν αντιφατικές απαντήσεις.


Κατέβασμα ppt "Στόχος της έρευνας είναι να δείξει κατά πόσο οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν σε προλήψεις και σχετικές δοξασίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google