Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S Oι μαθητές: Κατερίνα Θέου Βαλαμούτη Αρετή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S Oι μαθητές: Κατερίνα Θέου Βαλαμούτη Αρετή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S Oι μαθητές: Κατερίνα Θέου Βαλαμούτη Αρετή
Αναστασίου Αλεξία Αποστολάκης Γιώργος Γιάννης Αλασσωνίτης Καθηγήτρια: Kαραπτσιά Αθανασία

2 Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

3 ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ Γιατί η φτώχεια οδηγεί στην κατάθλιψη;
Σε άλλη έρευνα με τίτλο « The public health effect of economic crises and alternative policy responses in Europe: an empirical analysis» οι David Stuckler, Sanjay Basu, Marc Suhrcke, Adam Coutt, Martin McKee παρατήρησαν ότι αύξηση 1% στην ανεργία συνδέονταν με αύξηση 0,79% στις αυτοκτονίες των ατόμων κάτω των 65. Μια αύξηση πάνω από 3% είχε πρόσθετη μεγαλύτερη επίδραση στις αυτοκτονίες.  Σε μια τρίτη έρευνα με τίτλο « Mass privatisation and the post-communist mortality crisis: a cross-national analysis» οι David Stuckler, Lawrence King και Martin McKee έδειξαν ότι τα προγράμματα μαζικών ιδιωτικοποιήσεων συνδέθηκαν με αύξηση στη βραχυπρόθεσμη ανδρική ενήλικη θνησιμότητα. Ο κύριος παράγοντας είναι προφανώς η ανεργία η οποία αυξάνεται σημαντικά από τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις.  Κλείνοντας, πρέπει να τονίσουμε ότι η οικονομική κρίση θέτει τις ζωές των ανθρώπων σε ρίσκο αλλά ακόμα πιο επικίνδυνες είναι οι δραστικές περικοπές στη κοινωνική πρόνοια, όπως υποστηρίζει ο David Stuckler, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο του Cambridge.

4 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ
Τα νέα σε ηλικία άτομα, που δεν εργάζονται, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο στο να εκδηλώσουν κάποια ψυχική ασθένεια σε σχέση με άτομα που έχουν εργασία, ενώ τα άτομα με μεγάλα χρέη κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο. Πέρα από την ηλικία των ανθρώπων που οδηγούνται στην αυτοκτονία, υπάρχει και ο παράγοντας του φύλου. Οι περισσότεροι είναι άντρες. Μια πιθανή εξήγηση σε αυτό είναι ότι οι άντρες ταυτίζονται με τη δουλειά τους. Ταυτίζουνε την ύπαρξη τους με την οικονομική και κοινωνική τους επιτυχία. Έτσι, η οικονομική καταστροφή τους ή η κατάσταση της ανεργίας τους οδηγεί στην απόγνωση, στην απελπισία και στη συνέχεια στην αυτοχειρία. Οι γυναίκες δεν ταυτίζονται με τη δουλειά τους και γι’ αυτό αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις με περισσότερη υπομονή. Πέρα από το ότι είναι άντρες οι περισσότεροι που οδηγούνται στην αυτοκτονία, είναι και άνθρωποι νεόπλουτοι. Δεν είναι λίγες οι αυτοκτονίες επιφανών επιχειρηματιών που έχουμε ακούσει τον τελευταίο χρόνο.

5 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης διαχέονται όχι μόνο στους ενήλικες, αλλά και στις οικογένειες και στα παιδιά τους. Ειδικότερα, επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών με δύο τρόπους: Άμεσα, μέσω των συνθηκών της φτώχειας, και έμμεσα, μέσω του αντίκτυπου που έχει στα παιδιά η επιβαρημένη ψυχική υγεία των γονέων. Οι άμεσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά: Ζωή σε συνθήκες φτώχειας. Η φτώχεια επηρεάζει άμεσα όλους τους τομείς της ζωής των παιδιών. Ειδικότερα, ο υποσιτισμός στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης χαμηλού βάρους κατά τη γέννηση και της βρεφικής θνησιμότητας. Η κακή διατροφή στη βρεφική ηλικία επιδρά αρνητικά στη φυσιολογική ανάπτυξη, τον κινητικό συντονισμό και τον δείκτη νοημοσύνης. Οι ακατάλληλες συνθήκες στέγασης σχετίζονται με αυξημένη βρεφική θνησιμότητα, έκθεση σε ψυχικά τραύματα, μαθησιακές δυσκολίες, χωρισμό της οικογένειας και ανάληψη φροντίδας από ιδρύματα. το φιλοξενούσε 100 παιδιά, ενώ το 2012 αυξήθηκαν σε 400.

6 Ορισμός Ανεργίας Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία. Το εργατικό δυναμικό αποτελείται από: Απασχολούμενους ( οι έχοντες εργασία ) Άνεργους ( μη έχοντες εργασία)

7 Είδη Ανεργίας 1. Ανεργία Τριβής 2. Δομική Ανεργία 3. Κυκλική Ανεργία

8 Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη σήμερα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας με κυριότερο επακόλουθο την πείνα…

9 Αίτια της Πείνας Οικονομική Ανέχεια Πόλεμος Μετανάστευση-Προσφυγιά
Έλλειψη φυσικών πόρων λόγω γεωγραφικής θέσης Έλλειψη μέσων παραγωγής ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες

10 Υποσιτισμός είναι η ανισορροπία μεταξύ παροχής ενέργειας και θρεπτικών συστατικών και των απαιτήσεων του οργανισμού γι’αυτά. Συνέπειες Στο Άτομο: διαταραχή στο ανοσοποιητικό =>αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων ,καθυστερημένη ανάπτυξη στα παιδιά ,αναιμία ,προοδευτική αδυναμία ,συρρίκνωση οργάνων (καρδιά, πνεύμονες) ,ευερεθιστικότητα ,ψυχοκινητικές διαταραχές Στην Κοινωνία:αυξημένη θνησιμότητα =>χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης ,μη φυσιολογική ανάπτυξη ,συρράξεις και συγκρούσεις

11 Εντοπισμός Πείνας Η πλειοψηφία των υποσιτιζόμενων ατόμων παρατηρείται σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως Αφρική, Ασία αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες όπου η κακή οικονομική κατάσταση οδηγεί σε αυξημένο ποσοστό ανέργων και αστέγων..

12 Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της παγκόσμιας κοινότητας με συντονισμένες δράσεις και αποφάσεις μπορεί να εξαλείψει το κοινωνικό φαινόμενο της φτώχειας και της πείνας και να δώσει πίσω τις χαμένες ελπίδες στους ανθρώπους αυτούς, απαλλάσσοντας τους δια παντός από τις οδυνηρές συνέπειες που βιώνουν!!!!

13 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΡΑΠΤΣΙΑ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ: ΑΡΕΤΗ ΒΑΛΑΜΟΥΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΗ: ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 2013

14 Η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις σύγχρονες κοινωνίες. Η χρήση ναρκωτικών αποτελεί πλέον μια από τις συχνότερες, αλλά και δυσκολότερα αντιμετωπίσιμες παθολογικές καταστάσεις της εφηβείας. Σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών και μεγάλης ψυχικής έντασης, όπως είναι η εφηβεία, τα ναρκωτικά παρουσιάζονται ως θαυματουργές ουσίες οι οποίες θα λύσουν όλα τα προβλήματα και θα απαλλάξουν τον έφηβο από τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Η χρήση εξαρτησιόγονων ουσιών έχει πάρει μεγάλη έκταση στις σύγχρονες κοινωνίες.Οι νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες κυρίως το αλκοόλ και ο καπνός, αποτελούν τις πιο διαδεδόμενες ουσίες προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία του χρήστη και στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

15 Η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις σύγχρονες κοινωνίες. Η χρήση ναρκωτικών αποτελεί πλέον μια από τις συχνότερες, αλλά και δυσκολότερα αντιμετωπίσιμες παθολογικές καταστάσεις της εφηβείας. Σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών και μεγάλης ψυχικής έντασης, όπως είναι η εφηβεία, τα ναρκωτικά παρουσιάζονται ως θαυματουργές ουσίες οι οποίες θα λύσουν όλα τα προβλήματα και θα απαλλάξουν τον έφηβο από τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Η χρήση εξαρτησιόγονων ουσιών έχει πάρει μεγάλη έκταση στις σύγχρονες κοινωνίες.Οι νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες κυρίως το αλκοόλ και ο καπνός, αποτελούν τις πιο διαδεδόμενες ουσίες προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία του χρήστη και στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

16 ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
ΤΣΙΓΑΡΟ: Καρκίνος του πνεύμονα. Ευθύνεται για το 90% των θανάτων λόγω καρκίνου του Καρκίνος της στοματικής κοιλότητας, Καρκίνος του λάρυγγα, Καρκίνος ουροδόχου κύστης,Καρδιακές παθήσεις.Μείωση της καλής χοληστερίνης με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος αρτηριοσκλήρυνσης. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΚΟΟΛ: αλκοολική γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος, κίρρωση του ήπατος και αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, των κακοηθών νεοπλασμάτων και των ψυχιατρικών διαταραχών Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ:α)Η οξεία δηλητηρίαση απ' τα ναρκωτικά είναι μια απ' τις συνηθισμένες αιτίες θανάτου των τοξικομανών. Η ανάγκη που δημιουργούν πολλά απ' αυτά . Β)Η τοξικομανία(η χρόνια δηλητηρίαση) αναπτύχθηκε στην αρχή. Γ)Οι γενικές λοιμώξεις. Δ) Ο κίνδυνος από την πρόσμειξη των ναρκωτικών με άλλες ουσίες είναι μεγάλος. Ε) Η λήψη ναρκωτικών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ολέθρια για το παιδί ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ=ΘΑΝΑΤΟΣ

17 Αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών προκαλεί επιπτώσεις και συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου.Οι πιο διαδεδομένες ουσίες που είναι κυρίως η κατάχρηση οινοπευματώδη ποτά η χρήση ναρκωτικών και το κάπνισμα προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του χρήστη καθώς και στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Και η έναρξη των ουσιων γίνεται συνήθως στην εφηβεία με πρώτες ουσίες το αλκόολ και τον καπνό.Συμπέρασμα αύτης της εργασίας είναι το αλκοόλ, το κάπνισμα, και τα ναρκωτικά είνα οι κυριότερες αίτιες για τον προόρο θάνατο του ανθρώπου.

18 Α) Μείωση του ποσοστού βίαιου εγκλήματος στην Αμερική περισσότερο από 75% το 1993 έως το 2005

19 Β) Μεγάλες συμμορίες της Αμερικής
Forty Thieves Roach Guards Bloods Crips Latin Kings και MS-13

20 Γ) Νόμοι για την κατοχή και πώληση των όπλων

21 Δ) Οι 10 χώρες με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη
Τζαμάικα,Spanish Town Κολομβία, Μπογκοτά Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν Νότια Αφρική, Κέιπ Τάουν Αιτή Βραζιλία, Ρίο Ντε Τζανέιρο Ιράκ, Βαγδάτη Ονδούρα, San Pedro Sula Βενεζουέλα, Καράκας ΗΠΑ, Ιλινόις Μεχικό ,Mexico City


Κατέβασμα ppt "Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S Oι μαθητές: Κατερίνα Θέου Βαλαμούτη Αρετή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google