Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Της μαθήτριας: Κραβαρίτη Αναστασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Της μαθήτριας: Κραβαρίτη Αναστασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Της μαθήτριας: Κραβαρίτη Αναστασία
Εργασία Μουσικής Της μαθήτριας: Κραβαρίτη Αναστασία Τμήμα: Γ’2 Σχολικό Έτος:

2 Rihanna

3 Βιογραφία Η Rihanna (Robyn Rihanna Fenty) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1988 στο Saint Michael των Barbados και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην ηλικία των 16 ετών, επιδιώκοντας να ξεκινήσει την καριέρα της σαν τραγουδίστρια υπό την καθοδήγηση του μουσικού παραγωγού Evan Rogers. Η Rihanna έδειξε από νωρίς την κλίση της στην μουσική. Τραγουδούσε ήδη από τα επτά της και είχε τη δική της μπάντα μαζί με δύο συμμαθήτριές της. To 2003 οι φίλοι της την σύστησαν μαζί με τα άλλα δυο μέλη του γκρουπ στο παραγωγό Evan Rogers, ο οποίος έκανε διακοπές στα νησιά Barbados με την γυναίκα του. Ο Roger ενθουσιάστηκε με το γκρουπ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την στιγμή που η Rihanna μπήκε μέσα στο δωμάτιο, τα άλλα δυο κορίτσια του συγκροτήματος ήταν σαν να μην υπήρχαν!

4 Η Rihanna στην οντισιόν τραγούδησε το τραγούδι των Destiny’s Child ‘’Emotion’’. Όταν η Rihanna έγινε 16 ετών, εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες  και έμεινε μαζί με τον Roger και την γυναίκα του. O Carl Sturken την βοήθησε να ηχογραφήσει μερικά demo στα οποία περιλαμβανόταν το τραγούδι: ‘’Last Time’’ της Whitney Houston , και τα έστειλε σε αρκετές δισκογραφικές εταιρίες. Music of the Sun (2005) Το 2005 υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία του Jay-Z, "Def Jam Recordings" και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με τίτλο "Music Of The Sun". To single "Pon De Replay“ μπήκε στο Top 10 του Billboard Hot 100. Τον Ιανουάριο του 2006 το "Music Of The Sun" έγινε χρυσό, ενώ το single "Pon De Replay" έγινε 2 φορές πλατινένιο. Pon De Replay:

5 A Girl Like Me (2006) Toν Απρίλιο του 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album της, με τίτλο "A Girl Like Me" που περιείχε τις πρώτες νούμερο ένα επιτυχίες στην καριέρα της μεταξύ των οποίων ήταν και τα "SOS", "Unfaithfull" και "Break It Off“.Τον Ιούλιο του 2006 το "A Girl Like Me" έγινε πλατινένιο ενώ τον επόμενο μήνα το video-clip του "SOS“ ήταν υποψήφιο για δύο MTV Video Music Awards στις κατηγορίες "Best New Artist" και "Viewer's Choice". SOS: Unfaithful: Break It Off:

6 Good Girl Gone Bad (2007) Ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Rihanna με τίτλο "Good Girl Gone Bad" κυκλοφόρησε το 2007 και περιείχε πέντε top 10 hits όπως τα "Umbrella", "Take A Bow", "Disturbia" και την παγκόσμια επιτυχία "Don't Stop The Music". Το album ήταν υποψήφιο για εννέα Grammy. Umbrella: Take A Bow: Don’t Stop The Music:

7 Τον Ιούνιο του 2007 η Rihanna συμμετέχει στο δίσκο του Fabolous με τίτλο "From Nohtin' To Somethin' στο κομμάτι "First Time"" Τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Rihanna τραγούδησε συναυλία του Live Earth στην Ιαπωνία, ένα project που οργανώθηκε από τον Al Gore με σκοπό να αφυπνιστεί το κοινό για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 100 καλλιτέχνες. Ταυτόχρονα το κομμάτι "Umbrella" με την συμμετοχή του Jay-Z γίνεται νούμερο ένα στα περισσότερα charts της Ευρώπης και την Αμερικής. Τον Σεπτέμβριο του 2007 η Rihanna με το "Umbrella" κέρδισε δύο MTV Video Music Awards στις κατηγορίες "Video Of The Year" και "Monster Single Of The Year".Τον επόμενο μήνα το single "Umbrella" γίνεται 2 φορές πλατινένιο ενώ το single "Unfaithfull" γίνεται πλατινένιο. Τον Νοέμβριο του 2007 το album "Good Girl Gone Bad" γίνεται πλατινένιο και η Rihanna κερδίζει το βραβείο "Favorite Soul/R&B Female Artist" στα American Music Awards, στην απονομή των οποίων η Rihanna τραγούδησε live. Τον Φεβρουάριο του 2008 η Rihanna κερδίζει ένα Grammy στην κατηγορία "Best Rap/Sung Collaboration" για το κομμάτι "Umbrella" με τον Jay-Z. Και στο συγκεκριμένο show η Rihanna τραγούδησε ζωντανά.

8 Τον Ιούνιο του ίδιου έτους επανακυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος της Rihanna με τίτλο "Good Girl Gone Bad: Reloaded". Ο δίσκος περιλαμβάνει και τρία νέα hits: τα "Take A Bow", "If I Never See Your Face Again", με το συγκρότημα Maroon 5, και "Disturbia“. Τους επόμενους μήνες η επανακυκλοφορία του "Good Girl Gone Bad" γίνεται 2 φορές πλατινένια, ενώ τα νέα κομμάτια της Rihanna μονοπωλούν τα charts με το "Disturbia“ να είναι #1 για τέσσερις εβδομάδες, το "Take A Bow" να είναι υποψήφιο για δύο MTV Video Music Awards και η συνεργασία με τους Maroon 5 να βρίσκεται στο Top 40.

9 Rated R(2010) To 4o άλμπουμ της με τίτλο : ‘’Rated R’’ κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 και έφτασε στο νούμερο 4 του Billboard 200. Τα 3 πρώτα single του άλμπουμ που ξεχώρισαν ήταν: ‘’Hard’’, ‘’Russian Roulette’’ και ‘’Rude Boy’’. Hard: Russian Roulette: Rude Boy: Τον Ιανουάριο του 2010, η Rihanna κέρδισε δύο Μουσικά Βραβεία Barbados, το “Τραγούδι της Δεκαετίας” με το “Umbrella” και “Entertainer της Δεκαετίας”. Πήρε επίσης τον τίτλο “International Female Artist of the Year” στα Μουσικά Βραβεία NRJ Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, συνεργάστηκε με τον rapper Eminem στο “Love the Way You Lie”. Love The Way You Lie:

10 Loud (2010) Η Rihanna κυκλοφόρησε το πέμπτο στις studio album, Loud, στις 16 Νοεμβρίου 2010 με τα τραγούδια ”Only Girl” και ”What’s My Name” να φτάνουν στο Νο1 των Charts στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και το “S&M”, το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100. Το τελευταίο single από το Loud, “Cheers (Drink to That)”, έφτασε στον Νο 7 στο Hot 100, ενώ τον Ιούνιο του 2011, ξεκίνησε παγκόσμια περιοδεία, την Loud Tour, με σκοπό την προώθηση του album. Only Girl: What’s My Name? : S&M: Cheers (Drink to That):

11 Η Rihanna έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ και 45 εκατομμύρια singles σε όλο τον κόσμο. Με τα single στις κατάφερε να βρεθεί 9 φορές στην 1η θέση των Billboard Hot 100! Η 1η εμφάνισή στις στα Chart έγινε στις 11 Ιουνίου του Στις  23 Ιουλίου του 2010 η Rihanna πούλησε 5,563,000 άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το  Billboard ονόμασε την Rihanna ως Digital Songs Artist για την 10ετία του Κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο World’s Best-Selling Pop Female Artist and Female Entertainer of the Year στα  World Music Awards του 2007. Tο 2008 κέρδισε τα βραβεία  Favorite Soul/R&B Female Artist και Favorite Pop/Rock Female Artist στα American Music Awards. Τον Ιανουάριο του 2010 κέρδισε 2 βραβεία Grammy για το single του Jay-Z ‘’Run This Town’’ ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 κέρδισε ένα ακόμα βραβείο Grammy, το  Best Dance Recording, και το βραβείο Best International Female Solo Artist στα Brit Awards.

12 Talk That Talk (2011) Το έκτο της album, Talk That Talk, κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου Το single “We Found Love” γνώρισε τεράστια επιτυχία κάνοντας την Rihanna την καλλιτέχνιδα της οποίας τα τραγούδια σημείωσαν τη γρηγορότερη άνοδο στην ιστορία των chart, αφού κατόρθωσε να έχει 20 single της στα top ten του Hot 100, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στην Μαντόνα. Το τραγούδι αργότερα έγινε τον ενδέκατο number-one single της Rihanna στο Billboard Hot 100. Το “You Da One” κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2011. We Found Love:

13 Το έβδομο άλμπουμ της Rihanna, με τίτλο Unapologetic, κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου του Στις Ηνωμένες Πολιτείες το άλμπουμ κατέκτησε την κορυφή των Billboard 200 με πωλήσεις που έφταναν τις 238,000, μετατρέποντας το άλμπουμ στο νούμερο ένα άλμπουμ της χώρας. Το πρώτο single του δίσκου που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2012, με τίτλο “Diamonds”, άγγιξε και πάλι την κορυφή του Billboard Hot 100, των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, ξεκινάει μια περιοδεία με το όνομα “Diamonds World Tour”, προγραμματισμένη για τον Μάρτη 2013. Unapologetic (2012) Diamonds:

14 Η Rihanna απέκτησε το δικό της κέρινο ομοίωμα στο μουσεία Madame Tussauds στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο του Επίσης κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Last Girl on Earth” σε συνεργασία με τον Simon Henwood ο οποίος της ετοίμασε και το εξώφυλλο του album της “Rated R”. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα – βιβλίο όπου παρουσιάζονται όλες οι στιλιστικές μεταμορφώσεις της τραγουδίστριας αλλά και κομμάτια από τη ζωή της. Η Rihanna έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως και για το σύνολο των χρόνων της καριέρας της, ενώ έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Μας εντυπωσιάζει κάθε φορά με τις εμφανίσεις της,τις στιλιστικές της επιλογές και φυσικά με το ταλέντο και τη φωνή της! Είναι σίγουρα μια καλλιτέχνης που θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα!

15 Δισκογραφία Music of the Sun (2005) Pon De Replay Here I Go Again
If It's Lovin' That You Want You Don't Love Me That La, La, La The Last Time Willing To Wait Music Of The Sun Let Me Rush There's A Thug In My Life Now I Know Pon De Replay (Remix)

16 A Girl Like Me (2006) S.O.S. (Rescue Me) Kisses Don't Lie Unfaithful We Ride Dem Haters Final Goodbye Break It Off Crazy Little Thing Called Love Selfish Girl P.S. (I'm Still Not Over You) A Girl Like Me A Million Miles Away If It's Lovin' That You Want Who Ya Gonna Run To? Coulda Been The One Should I? Hypnotized

17 Good Girl Gone Bad (2007) Umbrella Push Up On Me Don't Stop The Music Breakin' Dishes Shut Up And Drive Hate That I Love You Say It Sell Me Candy Lemme Get That Rehab Question Existing Good Girl Gone Bad Cry Haunted Disturbia Take A Bow If I Never See Your Face Again

18 Rated R (2009) Mad House Wait Your Turn Hard Stupid In Love Rockstar 101 Russian Roulette Fire Bomb Rude Boy Photographs G4L Te Amo Cold Case Love The Last Song Hole In My Hand

19 Loud (2010) S&M What’s My Name Cheers (Drink To Do That) Fading Only Girl (In The World) California King Bed Man Down Raining Men feat Nicki Minaj Complicated Skin Love The Way You Lie feat Eminem

20 Talk That Talk (2011) You da One Where Have You Been We Found Love feat Calvin Harris Talk That Talk feat Jay-Z Cockiness (Love It) Birthday Cake We All Want Love Drunk On Love Roc Me Out Watch n’ Learn Farewell

21 Unapologetic (2012) Phresh Out the Runway Diamonds Numb feat Eminem Pour It Up Loveeeeeee Song feat Future Jump Right Now feat David Guetta What Now   Stay featuring Mikky Ekko Nobody's Business feat Chris Brown Love Without Tragedy / Mother Mary Get It Over With No Love Allowed Lost In Paradise

22 Φιλμογραφία Bring It On: All or Nothing (2006) Battleship (2012)
This Is the End (2013) Home (2014)

23 Πηγές http://www.tralala.gr/rihanna-gennhthhke-san-shmera-to-1988/

24 Τ Ε Λ Ο Σ


Κατέβασμα ppt "Της μαθήτριας: Κραβαρίτη Αναστασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google