Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ 1897 Συνέδριο σιωνιστικών εταιρειών Εγχειρίδιο για την υποδούλωση της ανθρωπότητας Σχέδιο για την κατάκτηση της παγκόσμιας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ 1897 Συνέδριο σιωνιστικών εταιρειών Εγχειρίδιο για την υποδούλωση της ανθρωπότητας Σχέδιο για την κατάκτηση της παγκόσμιας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ 1897 Συνέδριο σιωνιστικών εταιρειών Εγχειρίδιο για την υποδούλωση της ανθρωπότητας Σχέδιο για την κατάκτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

2 ΗΗ πολιτική ελευθερία δεν είναι παρά μια ιδέα. Αυτήν την ιδέα πρέπει να ξέρει κανείς πώς να χειρίζεται, χρησιμοποιώντας την ως δόλωμα για να προσελκύσει τις λαϊκές δυνάμεις. ΕΕάν ένα κράτος εξαντλείται με διαμάχες και ταραχές πολιτικές ή με εμφύλιες έριδες, περιπίπτει στο έλεος των εξωτερικών εχθρών: είναι τότε στην εξουσία μας. Η κυριαρχία του κεφαλαίου, που είναι στη εξουσία μας, του εμφανίζεται ως μια σανίδα σωτηρίας… ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΠΡΩΤΟΝ

3 Το σύνθημά μας είναι: η ισχύς και η υποκρισία. Οι χριστιανικοί λαοί απεκτηνώθησαν δια των ισχυρών ποτών. Η νεολαία των απεβλακώθη δια της προώρου ακολασίας, εις την οποίαν την έχουν ωθήσει οι πράκτορές μας. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ρίξει στον λαό τις λέξεις: «Ελευθερία, Ισότης, Αδελφοσύνη», ως δελέασμα για να καταστρέψουμε την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία…

4  Οι οικονομικοί πόλεμοι είναι το θεμέλιο της Ιουδαϊκής υπεροχής:«Ο πόλεμος δέον να μεταφέρεται επί του οικονομικού εδάφους, ίνα τα έθνη ίδωσι την ισχύν της υπεροχής μας και ίνα τεθούν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα εις την διάθεσιν των διεθνών πρακτόρων μας, οι οποίοι έχουν μυρίους οφθαλμούς τους οποίους κανένα σύνορο δεν σταματά.  Ο ρόλος του τύπου.«δι’ αυτού επετύχαμεν την επιρροήν μένοντες συγχρόνως αφανείς». ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

5 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΤΡΙΤΟΝ Ο συμβολικός όφις και η σημασία του: Σε λίγο ακόμη ο κύκλος του Συμβολικού Όφεως (ο οποίος παριστάνει τον λαόν μας) θα κλεισθεί. Και τότε όλα τα κράτη της Ευρώπης θα περισφιγ- χθώσιν εις αυτόν ως εν ισχυρώ μαγγανίω. Γενική οικονομική κρίσις: Δι’ όλων των αποκρύφων μέσων που διαθέτομεν θα δημιουργήσουμε μια γενική οικονομική κρίση…

6 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟΝ Η εξωτερική όψη του Μασονισμού δεν χρησιμεύει παρά εις το να καλύπτει τους σκοπούς μας. Η ελευθερία και η πίστις: « Είναι αναγκαίο να καταστρέψουμε την πίστη, να αποσπάσουμε από το νού των χριστιανών την αρχήν της Θεότητος και του Αγίου Πνεύματος, για υποκαταστήσουμε αυτά με τους υλικούς σκοπούς και τις υλικές ανάγκες…»

7 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΕΒΔΟΜΟΝ  Η αύξηση των εξοπλισμών  «Εις κάθε αντίπραξη ή αντίσταση οφείλωμεν να κηρύττωμεν τον πόλεμον…  Δια να συγκεφαλαιώσωμεν το σύστημά μας προς την υποταγήν των Χριστιανικών Κυβερνήσεων της Ευρώπης, θα δείξωμεν την δύναμίν μας εις όλους δια του τρόμου και αν όλοι εξανίσταντο εναντίον μας, θα απαντήσωμεν δια των αμερικανικών, ή ιαπωνικών πολυβόλων…»

8 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΔΕΚΑΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟΝ Πολλαπλασιασμός των μασονικών στοών. Ο φιλελευθερισμός της Αρχής: « Ενώ κηρύσ- σομεν εις τους χριστιανούς τον φιλελευθερισμόν, συγκρατούμεν τον λαόν και τους πράκτοράς μας εις πλήρην υπακοήν. Δια της επιρροής μας η εκτέλεσις των νόμων των χριστιανών έχει περιοριστεί εις το ελάχιστον. Το γόητρο των νόμων υποσκάπτεται δια των φιλελευθέρων ερμηνειών πού έχουμε εισαγάγει εις αυτούς…»

9 Μασονικά σήματα που περιέχονται στα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

10

11

12 Σημασία μασονικών συμβόλων Σφυρί: το όργανο κατεργασίας του ανθρώπου από ακατέργαστο σε κατεργασμένο λίθο. Διαβήτης: ο σύνδεσμος μεταξύ των ανθρώπων Νήμα της στάθμης: η βυθομέτρηση του ανθρώπου, η αυτογνωσία. Γνώμονας: το σύμβολο της ακεραιότητας και της τάξης.

13 Οι δύο στύλοι: όλα τα πράγματα με τα οποία πρέπει να ζήσει ο άνθρωπος. Τρία κηροπήγια: η ισχύς, η δύναμη, το κάλλος. Φέρετρο: η θνητότητα του ανθρώπου Ο «κατεργασμένος λίθος»: το κύριο έργο της μασονίας, η μεταβολή του ανθρώπου σε «κατεργασμένο λίθο» Ιερές λέξεις: το Β είναι το θηλυκό και σημαίνει τη δημιουργία, το J είναι το αρσενικό και σημαίνει την ισχύ.

14 Ο μαύρος θάλαμος

15 Λευκή τελετή για μύηση επτά νεαρών μαθητών, τελετή «Υιοθεσίας Λυκιδέων»

16 Τελετουργικό εργασίας 3ου βαθμού «η σοφία οδηγεί το οικοδόμημά μας! η ισχύς το ενδυναμώνει, το κάλλος το ολοκληρώνει!».

17 Οι συμβολισμοί Στάση προσοχής: Ηρεμία, συγκέντρωση. Το χέρι στο θώρακα: Τα τέσσερα στοιχεία της ζωής (γη, νερό, αέρας, φωτιά),που διακόπτονται από την ορθή γωνία του αντίχειρα. Ποδιά: Εργασία, δημιουργικότητα. Ορθή γωνία: Η ζωή που οδηγείται προς το θάνατο.

18 Ο μασονικός ασπασμός: Στα δύο μάγουλα και στο μέτωπο. Κάθε φορά προφέρεται και μια συλλαβή της ιερής λέξης ΜΟ- Α- ΒΟΝ, που σημαίνει τον υιό του πατρός ή τη νέα ζωή. Χειραψία διδασκάλου: Ο δείκτης και ο μέσος ψάχνουν τον καρπό. Ο δείκτης αντιστοιχεί στη θρησκεία, ο μέσος στη φιλοσοφία.

19 Η υπόσχεση του δασκάλου (3ου βαθμού) («Ορκίζομαι στον μασονικό μου λόγο: Να συνδεθώ με την αδελφότητα με ακατάλυτη κοινωνία, να σιωπώ όπως ο θάνατος, να θέσω στην πρόσκαιρη ζωή μου το μέτρο του αιωνίου»)

20 Στιγμιότυπο από μασονική λειτουργία


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ 1897 Συνέδριο σιωνιστικών εταιρειών Εγχειρίδιο για την υποδούλωση της ανθρωπότητας Σχέδιο για την κατάκτηση της παγκόσμιας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google