Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το παιχνίδι των πράξεων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το παιχνίδι των πράξεων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το παιχνίδι των πράξεων
Γ ΄ τάξη ενότητα 1

2 Οδηγίες Πρόσθεση Αφαίρεση Πολλαπλασιασμός Διαίρεση

3 Γραφικά Ένα ωραίο βιβλιοπωλείο, στο εσωτερικό του με ωραία εντυπωσιακά ράφια. Ανοίγει από ένα παιδί ένα βιβλίο και βγαίνει η πράξη. Το σκηνικό να είναι εντυπωσιακό και ρεαλιστικό.

4 Πρόσθεση Θα είναι προσθέσεις μέχρι το 100.
Οι πράξεις θα είναι όλες κάθετα. Τα παιδιά βαθμολογούνται με 2 μονάδες. Στις 10 πράξεις που θα τους εμφανίζονται θα προχωρούν στην επόμενη. Αν κάνουν λάθος δεν θα προχωρά, θα μένει στην ίδια πράξη.

5 Αφαίρεση Θα είναι αφαίρεση μέχρι το 100 – χωρίς υπερπήδηση δεκάδας (να μη δανείζεται το παιδί δεκάδα). Οι πράξεις θα είναι όλες κάθετα. Τα παιδιά βαθμολογούνται με 2 μονάδες. Στις 10 πράξεις που θα τους εμφανίζονται θα προχωρούν στην επόμενη. Αν κάνουν λάθος δεν θα προχωρά, θα μένει στην ίδια πράξη.

6 Πολλαπλασιασμός Θα είναι πολλαπλασιασμοί που το αποτελέσμα τους δεν θα ξεπερνά το 100. Θα είναι του τύπου (34 Χ2). Δεν θα υπάρχει κρατούμενο. Οι πράξεις θα είναι όλες οριζόντια. Τα παιδιά βαθμολογούνται με 2 μονάδες. Στις 10 πράξεις που θα τους εμφανίζονται θα προχωρούν στην επόμενη. Αν κάνουν λάθος δεν θα προχωρά, θα μένει στην ίδια πράξη.

7 Διαίρεση Οι πράξεις θα είναι όλες οριζόντια.
Με διαιρέτες μέχρι το 9. Οι διαιρέσεις θα είναι του τύπου (64:2). Χωρίς υπόλοιπο και χωρίς κρατούμενο. Τα παιδιά βαθμολογούνται με 2 μονάδες. Στις 10 πράξεις που θα τους εμφανίζονται θα προχωρούν στην επόμενη. Αν κάνουν λάθος δεν θα προχωρά, θα μένει στην ίδια πράξη.


Κατέβασμα ppt "Το παιχνίδι των πράξεων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google