Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΛΑΜ ΝΑΟΙ (ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ), ΠΡΟΣΚYΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΛΑΜ ΝΑΟΙ (ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ), ΠΡΟΣΚYΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΛΑΜ ΝΑΟΙ (ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ), ΠΡΟΣΚYΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

2 ΝΑΟΙ (πληροφορίες και δημογραφικά στοιχεία)
Faisal Τέμενος, Islāmābād Χτίστηκε το Το τέμενος σχεδιάστηκε με σκοπό να μοιάζει με σκηνή της ερήμου. Οι τέσσερις μιναρέδες που περιβάλλουν το τέμενος, έχουν περίπου 90 μέτρα ύψος έκαστος.

3 Masjed-é Emām, Iran Το τέμενος Masjed-é Emām βρίσκεται στην κεντρική επαρχεία του Ιράν, του Eşfahān, όπως και τα περισσότερα τεμένη στο Ιράν, και συμβολίζει τη σπουδαιότητα του Ισλάμ σε αυτή τη χώρα. Η επίσημη θρησκεία, το Ισλάμ, έχει στους κόλπους του το 99% του πληθυσμού. Περίπου το 93% είναι Σηίτες.

4 Το Τέμενος του βασιλιά Abdullah στο Αμμάν της Ιορδανίας

5 Mosque at Mazār-e Sharīf (Αφγανιστάν)
Οι μουσουλμάνοι από όλη τη χώρα πραγματοποιούσαν ταξίδια με σκοπό το προσκύνημα στο τέμενος του Mazār-e Sharīf (15ου αιώνα) στο βόρειο Αφγανιστάν. Η θρησκευτική σημασία της περιοχής πηγάζει από την πεποίθηση ότι ο τύμβος του Αli, του τέταρτου χαλίφη του Ισλάμ και γαμπρού του Μωάμεθ, του ιδρυτή του Ισλάμ, βρίσκεται μέσα στο τέμενος. Περισσότερο από το 99% του πληθυσμού του Αφγανιστάν είναι οπαδοί του Ισλάμ.

6 Το τέμενος του al-Haram στη Μέκκα, της Σαουδικής Αραβίας, αποτελεί τον πιο ιερό τόπο του Ισλάμ, την Kaaba. Ως ο τόπος γέννησης του ιδρυτή του Ισλάμ, του προφήτη Μωάμεθ, η Μέκκα θεωρείται η άγια πόλη. Είναι το σημείο προσκύνησης για τον μουσουλμανικό κόσμο παγκοσμίως, που οφείλουν να επισκεφτούν την πόλη τουλάχιστο μία φορά.

7 Taj Mahal, India Το Taj Mahal, που σχεδιάστηκε ως ένας τύμβος για τη σύζυγο του αυτοκράτορα Mughal (17ος αι.), κατασκευάστηκε από περίπου εργάτες από το 1632 ως το 1648 στην Āgra, μία πόλη της βόρειας Ινδίας. Το κύριο μέρος του θόλου κατασκευάστηκε σε Ινδο-ισλαμική τεχνοτροπία, καθώς χρησιμοποιήθηκε λευκό μάρμαρο και πλουμιστοί πολύτιμοι λίθοι. Σε κάθε γωνία υπάρχουν ένας μιναρές και χωρία από το Κοράνι που διακοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους. Τα λείψανα του αυτοκράτορα και της συζύγου του παραμένουν σε μία νεκρική κρύπτη κάτω από το κτήριο.

8 Taj Mahal και οι κήποι που το περιβάλλουν
Οι κήποι του Taj Mahal, που βρίσκονται στην Āgra, είναι ένα παράδειγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 17ου αι. Η χρήση της συμμετρίας και του μοτίβου συνδέεται με τη σχέση μεταξύ του ήλιου και της σκιάς, των φυτών και του νερού, και του φωτός και του σκοταδιού.

9 Μιναρές του Μεγάλου Τεμένους στη Sāmarrā

10 Τέμενος Süleymaniye Το τέμενος Süleymaniye στην Κωνσταντινούπολη χτίστηκε το Ο αρχιτέκτονας στήριξε το σχέδιό του πάνω στις Βυζαντινές εκκλησίες, και συγκεκριμένα στην Αγία Σοφία.

11 Dome of the Rock Η αρχαιότερη σωζόμενη ισλαμική κατασκευή, το Dome of the Rock, βρίσκεται στον ιερό βράχο της Ιερουσαλήμ, όπου πιστεύεται ότι ο προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στους ουρανούς. Ο χαλίφης Abd al-Malik έκτισε το τέμενος κατά τα τέλη του 7ου αι. Το βασικό οκταγωνικό σχέδιο του τεμένους περιέχει ένα κεντρικό χώρο που καλύπτεται από ένα θόλο. Μια πλούσια διακόσμηση από μωσαϊκό καλύπτει τους εξωτερικούς τοίχους.

12 Τέμενος του Muhammad Ali στο Κάιρο

13 Όρος Hira: Jabal Al-Nu (Όρος του Φωτός) κοντά στη Μέκκα, με τη σπηλιά Hira όπου ο προφήτης Μωάμεθ έλαβε την πρώτη του αποκάλυψη (Sura 96: 1-5).

14 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
Κέντημα με χρυσά και ασημένια νήματα, των στίχων του Κορανίου

15 Η πιο σοβαρή στιγμή για έναν προσκυνητή: ακουμπούν τη μαύρη πέτρα

16 Επίκληση των προσκυνητών στο λόφο του As-Safa

17 Προσκυνητές ακουμπούν έναν από τους τοίχους της Ka’bah

18 Προσκυνητές στο Μουσουλμανικό Τέμενος του Μωάμεθ στη Μεδίνα

19 Αναγνώστης του Κορανίου

20 Μέλη της φυλής των Βεδουίνων Tarabin,στην Αίγυπτο, ετοιμάζουν φαγητό για την τριήμερη γιορτή που δηλώνει το τέλος του ιερού ισλαμικού μήνα Ramadan.

21 Παραδοσιακοί χορευτές της Υεμένης Εδώ οι χορευτές γιορτάζουν ένα γάμο

22 Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν την Kaaba, που είναι κοντά στη Μέκκα, το πιο ιερό σημείο πάνω στη γη. Ο μύθος λέει πως οι αρχαίοι θρησκευτικοί πατριάρχες Αβραάμ και Ισμαήλ έχτισαν εδώ θυσιαστήριο από υλικά που είχε χρησιμοποιήσει ο Αδάμ. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τελετές προσκυνητών, οι οποίες αποτελούνται από πολλών ημερών λειτουργικά και θρησκευτικές γιορτές κατά τον ισλαμικό μήνα Dhu al-Hijja.

23 ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από Κοράνι του 8ου αι. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το Κοράνι αποτελεί μία αλάνθαστη μεταγραφή του μηνύματος του Θεού στον Μωάμεθ. Ο Μωάμεθ, ως προφήτης του Θεού στον κόσμο, είχε την ευθύνη να μεταφέρει το μήνυμα αυτό στους ανθρώπους. Το Κοράνι χωρίζεται σε 114 suras.

24 Σελίδα από το Κοράνι, από την εποχή του χαλίφη Uthman, που βρίσκεται στο Tashkent

25 Sura 7:86-87

26 Ολόκληρο το Κοράνι από την εποχή του χαλίφη Uthman


Κατέβασμα ppt "ΙΣΛΑΜ ΝΑΟΙ (ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ), ΠΡΟΣΚYΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google