Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι τα Σ.Μ.Ν; Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής. Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι τα Σ.Μ.Ν; Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής. Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι τα Σ.Μ.Ν; Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής. Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους έχει Σ.Μ.Ν.

2 Τα ποιο συχνά

3 Πως θα ξέρω αν έχω Σ.Μ.Ν.? Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα και ας πάσχουν από Σ.Μ.Ν. Επίσης τα συμπτώματα μπορούν να εμφανισθουν άμεσος η σε μέρες ακόμη και μήνες η να εμφανισθουν για ένα διάστημα και να εμφανισθουν πάλι ανάλογα με τον μικροοργανισμό που προκαλεί την μόλυνση. Ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι συμπτώματα μετά τα Σ.Μ.Ν μεταδίδονται σεξουαλικά και στους άλλους σεξουαλικούς συντρόφους.

4 Ποια τα συχνότερα συμπτώματα στις γυναίκες;
Έλκη, φουσκάλες, μικρά επάρματα στην προγεννητική περιοχή , περιπαικτικά ή στο στόμα Πόνος συχνουρία η τσούξιμο κατά την ούρηση. Κνησμός , δυσάρεστη οσμή και αυξημένα εκκρίματα από τον κόλπο. Πόνος διάχυτος και ήπιος κάτω από τον ομφαλό. Αίμα ενδιάμεσα από τους κύκλους της έμμηνου ρύσης Τα παραπάνω δεν αποτελούν σίγουρα συμπτώματα μόνο των Σ.Μ.Ν.

5 Ποια τα συχνότερα συμπτώματα στον άνδρα;
Έλκη, φουσκάλες, μικρά επάρματα στην προγεννητική περιοχή, περιπρωκτικά ή στο στόμα. Πόνος συχνουρία ή τσούξιμο κατά την ούρηση. Παρουσία, παχύρευστου κίτρινου ή γαλακτόχρου εκκρίματος από τν ουρήθρα Ευαισθησία ή πόνος στους όρχεις ή υπερηβικά (στην κοιλιά πάνω από το πέος)

6 Το προφυλακτικό για της γυναίκες και ή εφαρμογή τους

7 Το Προφυλακτικό του άντρα και η εφαρμογή του

8 ΠΡΟΛΗΨΗ Η χρήση του προφυλαχτικού, η ενημέρωση, ο προληπτικός έλεγχος είναι τα μόνα όπλα για την αποφυγή έως ένα βαθμό τουλάχιστον από τα Σ.Μ.Ν. η χρήση του προφυλαχτικού μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τν πιθανή μόλυνση από Σ.Μ.Ν.

9 Aids Τι είναι το AIDS; Το ΑΙDS,προφέρεται και Έιτζ (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) είναι μια λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV, ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, νεοπλασίες και άλλες ασθένειες.

10

11 Τ Σ Λ Ε Ο Ντανιέλ Ρετζο Τζέσικα Ντουμαϊ Μάριος Ζελεκου


Κατέβασμα ppt "Τι είναι τα Σ.Μ.Ν; Είναι τα νοσήματα που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσο της σεξουαλικής επαφής. Ένας στους τέσσερις σεξουαλικά δραστήριους νέους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google