Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 11 ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τάξη Β΄ 2012-2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 11 ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τάξη Β΄ 2012-2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 11 ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τάξη Β΄ 2012-2013

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Πρόκειται για μια ερευνητική εργασία στην οποία: Αναλύσαμε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή στα επιμέρους κομμάτια του. Τα ερευνήσαμε ξεχωριστά. Τα μελετήσαμε. Μάθαμε τις χρήσεις τους.

3 ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Οι στόχοι που είχαμε θέσει εξ’ αρχής ήταν:  Να μάθουμε τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται ο υπολογιστής.  Τι χαρακτηριστικά έχουν τα εξαρτήματα αυτά.  Τι λειτουργίες επιτελούν.  Πώς συνεργάζονται μεταξύ τους.  Πώς επιλέγουμε το καλύτερο εξάρτημα για ένα υπολογιστή.

4 ΦΑΣΕΙΣ ΦΑΣΗ 1 ΦΑΣΗ 2 ΦΑΣΗ 3 ΈρευναΑποτελέσματαΠρακτική Χωρίστηκαν τα εξαρτήματα του Η/Υ. Η κάθε ομάδα ανέλαβε από ένα. Ερεύνησε το εξάρτημα αυτό σύμφωνα με τους στόχους. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας. Απαντήθηκαν ερωτήσεις. Λύθηκαν απορίες. Καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Χρησιμοποιήσαμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε για να συναρμολογήσουμε ένα Η/Υ. Δραστηριότητες

5 ΟΜΑΔΕΣ 4.Κουρέλια 5.Μπανάνες Τουρσί 6.Gangnam Style 1.Σπόροι 2.Default 3.Μπανάνες Χωρίς Πιτζάμες

6 Κουρέλια  Ερεύνησαν την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας και την Ψύξη της.  Ασχολήθηκαν επίσης με το πληκτρολόγιο.  Ενθουσιάστηκαν με την συχνότητα λειτουργίας ενός επεξεργαστή.  Ήταν υπεύθυνοι για το 80% των ερωτήσεων που έγιναν στις παρουσιάσεις.

7 Μπανάνες Τουρσί Ασχολήθηκαν με τη Μητρική Πλακέτα, τους Εκτυπωτές και τους Σαρωτές. Αποτέλεσαν το σύνδεσμο ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Τους άρεσε που ασχολήθηκαν με πράγματα τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά.

8 Μπανάνες Χωρίς Πιτζάμες  Επέλεξαν τις Μονάδες Αποθήκευσης.  Έκαναν έρευνα και σε καταστήματα.  Δηλώνουν πλέον “ειδικοί” στην αγορά σκληρών δίσκων ή άλλων μονάδων αποθήκευσης.

9 Σπόροι  Ερεύνησαν και μας παρουσίασαν όλες τις κάρτες επέκτασης.  Εργάστηκαν αρκετά στο σπίτι.  Θεωρούσαν το Project βαρετό αλλά όχι πλέον!

10 Default Είχαν ως αντικείμενο τη Μνήμη RAM του υπολογιστή. Ασχολήθηκαν επίσης με το ποντίκι, τα ηχεία και τα διάφορα χειριστήρια του υπολογιστή. Είναι χαρούμενοι που επέλεξαν το θέμα αυτό στο μάθημα του Project.

11 Gangnam Style Ερεύνησαν τις κάρτες γραφικών και τις οθόνες. Χρησιμοποίησαν το βιβλίο πληροφορικής του Λυκείου. Τους άρεσε που έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τα παιχνίδια του υπολογιστή.

12 ΦΑΣΗ 2 η Έγιναν παρουσιάσεις από κάθε ομάδα. Λύθηκαν όλες μας οι απορίες για το κάθε εξάρτημα. Έγινε νέος χωρισμός σε ομάδες. Ξεκίνησε νέος κύκλος ερευνών.

13 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Η έρευνα αφορούσε τη συναρμολόγηση του υπολογιστή. Χρειάστηκαν όλες οι γνώσεις που αποκτήσαμε στην προηγούμενη φάση της εργασίας μας. Βοήθησαν ιδιαίτερα τα ειδικά βίντεο που παρακολουθήσαμε.

14 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δουλεύοντας ομαδικά και οργανωμένα θεωρούμε ότι καταφέραμε να αποκτήσουμε γνώσεις πάνω σε σημαντικά θέματα όπως:  Να αναγνωρίζουμε τα μέρη του υπολογιστή.  Να συναρμολογούμε ένα υπολογιστή.

15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά ενός υπολογιστή.  Να εντοπίζουμε αρκετά προβλήματα υλικού που προκαλούνται στον υπολογιστή μας.

16 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Δυσκολίες συναντήσαμε πολλές. Λίγο το απαρχαιωμένο εργαστήριο, λίγο τα πολλά χαμένα μαθήματα. Αρκετά πράγματα δεν τα προλάβαμε όπως τα θέλαμε (ή και καθόλου). Το σημαντικό είναι ότι δεν μας αποθάρρυναν. Το μάθημα αυτό μας έδωσε πολλά.

17 Ιδιαίτερες ευχαριστίες: Στον υπεύθυνο καθηγητή μας. Στο διευθυντή μας. Σε όλους τους συμμαθητές μας που βοήθησαν.

18 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥΙΟΡΔΑΝΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΑΥΓΕΡΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛ  ΒΕΛΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΜΙΓΚΟΣΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΠΑΛΛΑΣΚΛΕΩΝ  ΔΕΣΙΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΝΥΣΤΑΖΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΖΗΣΟΥΛΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΙΤΣΟΥΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣΙΩΑΚΕΙΜ  ΚΑΛΟΥΔΑΣΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΣΙΒΛΕΡΗΣΖΑΦΕΙΡΙΟΣ  ΚΑΤΣΕΝΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΦΩΤΙΑΔΟΥΓΕΩΡΓΙΑ  ΚΑΤΩΠΟΔΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΤΚΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 11 ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τάξη Β΄ 2012-2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google