Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

The real story of lost By Βαγγελης μανιας. Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "The real story of lost By Βαγγελης μανιας. Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 The real story of lost By Βαγγελης μανιας

2 Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά, η οποία και ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο σε κάθε καινούριο επεισόδιο. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικά κάποιες από τις βασικές αρχές και αινίγματα πάνω στα οποία φαίνονται να στηρίζουν οι δημιουργοί της σειράς την όλη εξέλιξή της.

3 στοιχείο που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στη σειρά είναι η λειτουργία της Dharma Initiative, μιας εταιρείας που όπως φαίνεται είχε δημιουργήσει κάποιους σταθμούς στο νησί για να διεξάγει κάποια πειράματα, τα οποία όμως δε γνωρίζουμε αν συνεχίζονται ή όχι. Εκτός όμως από αυτή τη πολύ παράξενη εταιρεία το όνομά της οποίας δε φαίνεται να είναι γνωστό σε κανένα από τους επιζήσαντες παρουσιάζεται και μια αινιγματική ακολουθία αριθμών (4, 8, 15, 16, 23, 42) η οποία φαίνεται να ελέγχει τη ζωή όλων των ανθρώπων στο νησί, ίσως και στον πλανήτη.

4 Όσον αφορά τους αριθμούς ξεχωριστά ο κάθε ένας από αυτούς έχει ενδιαφέρον και εμφανίζεται αρκετές φορές στη σειρά. Τους αριθμούς αυτούς αν είσαστε παρατηρητικοί μπορείτε να τους συναντήσετε και στις εξελίξεις στο νησί αλλά και στα flashbacks. Αναφέρω ενδεικτικά κάποια παραδείγματα. Οι επιζήσαντες επιβιβάστηκαν στη πτήση 815 της Oceanic, που έφυγε από τη πύλη 23 με προορισμό το Los Angeles. Επίσης, ο Jack καθόταν στη θέση με αριθμό 23B ενώ η Ana Lucia στη 42F. Ο John Locke ήταν παράλυτος για 4 χρόνια και αμέτρητα άλλα παραδείγματα στα οποία συναντάμε κάποιον από αυτούς τους αριθμούς ή συνδυασμούς αυτών. Σχετικά με τους δύο τελευταίους αριθμούς τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα καθώς είναι αριθμοί που έχουν ιδιαίτερη σημασία και σίγουρα δεν είναι τυχαίες επιλογές. Ο αριθμός 23 είναι ένας από τους αγαπημένους αριθμούς των ανθρώπων που ασχολούνται με το άγνωστο και το παράξενο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χρησιμοποίησή του στη τελευταία ταινία του Jim Carrey με τίτλο The Number 23. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους ερευνητές, όπως ο γνωστός Robert Anton Wilson, όλα τα γεγονότα συνδέονται με κάποιο τρόπο με τον αριθμό 23. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτός ο ισχυρισμός δεν πέρασε απαρατήρητος και από τους δημιουργούς της μεγάλης ή της μικρής οθόνης. Να σας θυμίσω ότι στη τριλογία του Matrix ο αριθμός των ανθρώπων που έπρεπε να επιλέξει ο Neo για να ξαναϊδρύσουν τη Zion είναι (τυχαία επιλογή;) 23. Αλλά και ο αριθμός 42 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μέσω αυτού γίνονται αναφορές σε άλλες επιτυχημένες φανταστικές σειρές. 42 είναι το νούμερο που για χρόνια βλέπαμε να διακοσμεί την εξωτερική πόρτα του σπιτιού του Fox Mulder στα X-Files ενώ ο αριθμός 42 είναι η απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και γενικά τα πάντα σύμφωνα με τη σειρά Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτο-Στοπ (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy). Σύμφωνα με το βιβλίο της Αποκάλυψης (13:5) 42 θα είναι οι μήνες που το Θηρίο θα κυριεύσει τη γη πριν τη Δευτέρα Παρουσία αλλά και 42 είναι ο αριθμός με τον οποίο ο Δημιουργός έφτιαξε το Σύμπαν σύμφωνα με τη Καμπαλιστική Παράδοση.

5 φιλόσοφος John Locke είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους του Αγγλικού Διαφωτισμού. Ασχολήθηκε κυρίως με τη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό, ενώ επηρέασε σημαντικά και τους ιδρυτές των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι, εις το όνομα της Φύσης, έχουν ίσα δικαιώματα στο να τιμωρούν τους παραβάτες και ότι οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να υπάρχουν για να φροντίζουν όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που είναι εμφανές και στο χαρακτήρα του John Locke, ήρωα του Lost, o οποίος έχει μια στενή σχέση με τη φύση και φαίνεται να πιστεύει ότι όλοι είναι ίσοι στο νησί και κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν. Κάθε φορά που παρατηρεί κατάχρηση εξουσίας αντιδρά έντονα γι’ αυτό και πολύ συχνά βρίσκεται σε κόντρα με τον ηγετικό και δυναμικό Jack. Ο φιλόσοφος John Locke ήταν μάλιστα υποστηρικτής της ιδέας του “tabula rasa” που πρώτη φορά εισήχθη από τον Αριστοτέλη. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς να έχουν τίποτα έμφυτο στο μυαλό τους. Ως εκ τούτου όλες οι ιδέες, οι θεωρίες και οι εμπειρίες καταγράφονται σε αυτό όσο ζούνε. Η σειρά κάνει σαφή αναφορά σε αυτή τη θεωρία από τον πρώτο κιόλας κύκλο δίνοντας τον τίτλο “Tabula Rasa” στο τρίτο επεισόδιό της. Ο ήρωας του Lost τώρα φαίνεται να είναι και ο ίδιος υποστηρικτής αυτής της θεωρίας ή έστω εν δυνάμει οπαδός της όταν λέει στη Shannon, στο επεισόδιο “...In Translation” του πρώτου κύκλου, “Everyone gets a new life on this island, Shannon. Maybe it's time you start yours.”


Κατέβασμα ppt "The real story of lost By Βαγγελης μανιας. Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google