Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία….! Oμάδα: La Luna

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία….! Oμάδα: La Luna"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία….! Oμάδα: La Luna

2 Αποτελείται από τις: -Μαρία Πατσιά -Έφη Πομπουρίδου -Χριστίνα Περιβόλη -Γεωργία Τσουτσούλη -Αθηνά Χατζηαγγελίδου -Ελευθερία Χατζηδάκη Ασχοληθήκαμε με: -Την Γονιμότητα -Την Αστρολογία -Τις Ταινίες -Τον Έρωτα -Την Ποίηση -Την Μουσική

3 Γονιμότητα Και Σελήνη Από την αρχαιότητα ήταν γνωστή η σχέση «γονιμότητας και Σελήνης». Αυτό το πάντρεμα πέρασε σε πολλούς θρύλους και παραδόσεις μέχρι της μέρες μας. Τις εμπειρικές παρατηρήσεις των κοινών ανθρώπων η επιστήμη, μετά το 17οαιώνα μπόρεσε να τις αποδείξει και να τις περάσει μέσα στην επιστημονική γνώση.

4 Έτσι, η επίδραση της Σελήνης σε «κατώτερους» οργανισμούς όπως τα στρείδια ή τα φυτά είναι πλέον πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο. Η λογική μας προτρέπει να κάνουμε ένα άλμα και να υποθέσουμε ότι και η ανθρώπινη γονιμότητα μπορεί να επηρεάζεται από τη Σελήνη.

5 Αυτό το θέμα όμως είναι κάτι σαν απαγορευμένος καρπό που κανείς δεν τόλμησε ποτέ να αγγίξει. Η ιστορία της επίδρασης της Σελήνης με τη γονιμότητα του ανθρώπου με επιστημονικά κριτήρια αρχίζει μετά το τέλος του 2ουΠαγκοσμίου Πολέμου.

6 Το 1947 ένας νεαρός τότε Τσεχοσλοβάκος, φοιτητής της ιατρικής, ο Eugen Jonas, ανακαλύπτει τυχαία την αστρολογία στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του. Την ίδια περίοδο γίνονται νόμιμες οι εκτρώσεις στην Ουγγαρία.

7 Μιας και ο Jonas βρίσκεται σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία ζει όλες τις επιπτώσεις του γεγονότος αυτού. Οι περισσότεροι ασθενείς του (ως γιατρός ψυχίατρος) είναι καθολικοί και χρησιμοποιούσαν τη *«μέθοδο του ρυθμού» σαν βασική μέθοδο αντισύλληψης, με χαμηλά ποσοστά επιτυχίας.

8 Αυτό το γεγονός ήταν και η αιτία νομιμοποίησης των εκτρώσεων στην Ουγγαρία. Σαν ψυχίατρος ο Dr. Jonas  ενδιαφέρθηκε πολύ για τις ψυχικές διαταραχές που προκαλεί η έκτρωση. Ορμώμενος από την ανάγκη του να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στους ασθενείς του άρχισε να αναρωτιέται για το ενδεχόμενο να υπάρχουν αστρολογικές επιδράσεις στην ανθρώπινη γονιμότητα.

9 Αν υπήρχε βάση στις αρχαίες δοξασίες που υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος είναι μέρος μιας αρμονικής ενότητας τότε είναι λογικό να υπακούει στους ίδιους κοσμικούς νόμους με τους άλλους οργανισμούς της φύσης.

10 Ανακάλυψε λοιπόν μια απλή δήλωση στα γραπτά αρχαίων Βαβυλωνίων αστρολόγων που έλεγε ότι η κάθε γυναίκα είναι γόνιμη κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης φάσης της Σελήνης και κάτω από αυτό το πρίσμα άρχισε να κατασκευάζει ωροσκόπια για τις ώρες σύλληψης και παρακολουθούσε τις σχέσεις που πιθανόν υπήρχαν μεταξύ του ωροσκοπίου της μητέρας και των διάφορων φάσεων της Σελήνης.

11 Αυτή η εργασία διήρκησε αρκετούς μήνες και τον δεκαπενταύγουστο του 1956 έφτασε στο εξής συμπέρασμα: Η περίοδος που είναι γόνιμη η κάθε γυναίκα είναι η χρονική στιγμή που η γωνία Ήλιου-Σελήνης κάθε μήνα είναι ίδια με αυτή του γενέθλιου ωροσκοπίου της.

12 Με άλλα λόγια μια γυναίκα είναι γόνιμη στην ίδια φάση Σελήνης που είχε τη στιγμή της γέννησής της. Αυτός ο βασικός κανόνας όμως έπρεπε να δοκιμαστεί και στην πράξη. Συνέλλεξε λοιπόν 250 στοιχεία γέννησης από ένα μαιευτήριο της Μπρατισλάβας και διαπίστωσε ότι στις 217 γεννήσεις οι μητέρες έμειναν έγκυες την περίοδο που είχαν την ίδια γωνιακή σχέση της σελήνης με εκείνη του γενέθλιου ωροσκοπίου τους.

13 Επειδή η τότε ιατρική κοινότητα ήταν ενάντια στην αστρολογία υποδέχτηκε με αρνητικές κριτικές την εργασία του Jonas. Κατηγορήθηκε ως τσαρλατάνος με επιστημονικό μανδύα.

14 Το 1957 ο καθηγητής της γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, Dr
Το 1957 ο καθηγητής της γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, Dr. Jiri Malek, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την εργασία του Jonas και του έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνά του μέσα την κλινική του.

15 Μέχρι το 1960 τα αποτελέσματα των ερευνών του είχαν επιτυχία κατά 99%
Μέχρι το 1960 τα αποτελέσματα των ερευνών του είχαν επιτυχία κατά 99%. Αυτά τα μεγάλα ποσοστά επαναπροσδιόρισαν το όνομα του Jonas στους επιστημονικούς κύκλους. Έτσι, το 1961, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο της Ακαδημίας της Πράγας που αφορούσε τους βιολογικούς ρυθμούς παρουσίασε δημόσια τα ευρήματά του και βρήκε έντονη επιστημονική ανταπόκριση από χώρες όπως η Γερμανία, Ρωσία, Αυστρία και Ουγγαρία.

16 Τα πειράματα που έγιναν είχαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του Jonas. Η επιτυχία ήταν τέτοια που ιδρύθηκε μέχρι και κλινική στη Βιέννη που εφάρμοζε τις μεθόδους του Jonas, η ASTRA INTERNATIONAL, δίνοντας 80%  έως και 85% επιτυχίας.

17 Σε συνεργασία με το γυναικολόγο Dr
Σε συνεργασία με το γυναικολόγο Dr. Rechnitz τα ποσοστά επιτυχίας έφτασαν το 98%. Ο Jonas ίδρυσε το ινστιτούτο NITRA και έκανε χιλιάδες προσδιορισμούς των γόνιμων ημερών των γυναικών αγγίζοντας σχεδόν το 100% του ποσοστού επιτυχίας.

18 Οι επιστήμονες παρέμειναν επιφυλακτικοί ενώ ο απλός κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό την μέθοδο του Jonas. Μεγάλα πανεπιστήμια έκαναν αρκετές στατιστικές μελέτες και στις 11 Απριλίου του 1970 δημοσιεύτηκαν τα πορίσματα της επιστημονικής επιτροπής.

19 Σε αυτά αναφέρεται ότι η μεθοδολογία της έρευνας του Jonas  είναι σωστή και ότι από επιστημονικής πλευράς εγκρίνεται. Αυτή είναι και η τελευταία επίσημη παρουσίαση της μεθόδου. Από τότε ο Jonas δεν ασχολήθηκε ξανά με αυτή εφόσον η «επιστήμη» του έγινε δεκτή στην επιστημονική κοινότητα.

20 Αρκετές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο έκαναν διάφορου τύπου έρευνες για την αξιοπιστία της μεθόδου. Τα αποτελέσματά τους ήταν πάντα σχεδόν τα ίδια με εκείνα του Dr Jonas. Η αποδοχή της μεθόδου του ήταν ιδιαίτερα θερμή στην Αμερική και έγινε ευρέως διαδεδομένη στη δεκαετία του Από εκεί έγινε και η μεγαλύτερη μετάδοσή της με αποτέλεσμα πολλά εκατομμύρια γυναικών να την ακολουθούν πιστά έως και σήμερα.

21 Επιρροή Σελήνης Στα Ζώδια Στην αστρολογία, η Σελήνη παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα μας. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις παραφορτωθεί συναισθηματικά και …δεν πάει άλλο, η σελήνη μπορεί να σου πει πώς θα ελαφρύνεις τη διάθεσή σου και θα νιώσεις καλύτερα. Το ζώδιο όπου βρισκόταν η σελήνη σύμφωνα με την αστρολογία όταν γεννήθηκες δείχνει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεις τις συναισθηματικές «καταιγίδες» και τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής σαν ένα μωρό στη μητρική αγκαλιά. Φανερώνει τι είναι εκείνο που σε βοηθά να γεμίζεις τις μπαταρίες σου και να ξαναβρίσκεις τη δύναμή σου.

22 Η σελήνη στον ΚΡΙΟ Αν έχεις τη σελήνη στον Κριό, έμαθες από παιδάκι ότι πρέπει να βασίζεσαι πάνω απ’ όλα στις δικές σου δυνάμεις. Αυτή είναι και η άμυνά σου απέναντι σε όποιον μπορεί να πληγώσει: ότι εσύ θα είσαι πάντα ελεύθερος και ανεξάρτητος. Έτσι βρίσκεσαι πολλές φορές να έχεις φορτωθεί υπερβολικά με συναισθηματικά βάρη που δεν μοιράζεσαι. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Εκτονώσου με μια σωματική δραστηριότητα. Πήγαινε έναν περίπατο έξω, κάνε το γύρο του οικοδομικού τετραγώνου τρέχοντας, δώσε διέξοδο με την κίνηση στα συναισθήματά σου. Και, παρόλο που νομίζεις πως μπορείς και οφείλεις να τα καταφέρεις όλα μόνος σου, ζήτα βοήθεια από τους άλλους. Όλοι εξαρτόμαστε από όλους και κανείς μας δεν είναι παντοδύναμος!

23 Η σελήνη στον ΤΑΥΡΟ Αν έχεις τη σελήνη στον Ταύρο, για σένα από παιδί η ασφάλεια ήταν συνώνυμη με τη ζεστασιά και τη σταθερότητα στο περιβάλλον σου, αλλά και με την ικανοποίηση που μπορούσες να πάρεις από τις αισθήσεις σου. Γι’ αυτό είναι πιθανόν συχνά να βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό αλλά και στις υλικές ανέσεις. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Δημιούργησε γύρω σου ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που να θυμίζει «φωλιά». Μίλησε ή συναντήσου με πρόσωπα που αγαπάς. Η σωματική επαφή, όπως ένα χάδι ή ένα μασάζ, θα σε ηρεμήσει. Κι αν μια κατάσταση σου φέρνει πανικό, αναλογίσου τι κοινά στοιχεία υπάρχουν με γεγονότα του παρελθόντος και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εμπειρία σου.

24 Η σελήνη στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ Αν έχεις τη σελήνη στους Διδύμους, για σένα ο κατ’ εξοχήν τρόπος να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου είναι μιλώντας γι’ αυτά. Καμιά φορά όμως, χάνεσαι στη… μετάφραση. Μπερδεύεις το ουσιώδες με το επουσιώδες και μπορεί να μη δίνεις στον άλλο να σε καταλάβει επακριβώς. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Σκέψου, αξιολόγησε και κουβέντιασε με σαφήνεια τα συναισθήματά σου. Γράψε τα, αν αυτό θα σε βοηθήσει να τα προσδιορίσεις καλύτερα. Μπορείς ακόμα και να κρατάς ημερολόγιο. Η κουβέντα με τους άλλους για το πώς αισθάνεσαι θα σου δώσει μια πιο αντικειμενική και «ψύχραιμη» οπτική. Αν θέλεις να εκτονωθείς σωματικά, πάρε το αυτοκίνητο και πήγαινε μια βόλτα. Η εναλλαγή παραστάσεων θα σε ηρεμήσει.

25 Η σελήνη στον ΚΑΡΚΙΝΟ Αν έχεις τη σελήνη στον Καρκίνο, για σένα δεν νοείται ζωή χωρίς τους «δικούς σου» ανθρώπους, και ιδίως την οικογένεια. Πολλές φορές η ευαισθησία σου στα συναισθήματα των άλλων αγγίζει τα όρια της διαίσθησης. Καταλήγεις να φορτώνεσαι συναισθηματικά με προβλήματά τους που δεν σε αφορούν. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Μην την κρατάς μέσα σου. Χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να εκτονωθείς. Μίλα σε κάποιον, γράψε σε ένα χαρτί πώς νιώθεις, γρονθοκόπησε μαξιλάρια, ζωγράφισε, βάλε τις φωνές! Φρόντισε να έχεις γύρω σου ανθρώπους που μπορούν να σε στηρίξουν όταν είσαι πεσμένος, κι όχι μόνο να ζητούν από εσένα υποστήριξη. Χαλάρωσε με τη βοήθεια του νερού. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, κολύμπησε, πήγαινε βόλτα στην παραλία…

26 Η σελήνη στον ΛΕΟΝΤΑ Αν έχεις τη σελήνη στον Λέοντα, επειδή θέλεις διαρκώς να αποσπάς την προσοχή και τον θαυμασμό, δεν είσαι και πολύ εκλεκτικός ως προς τα άτομα που έχεις γύρω σου. «Οπαδοί» να είναι, κι ό,τι να΄ ναι. Συχνά προσπαθείς να ξεχωρίσεις απλά και μόνο για να είσαι πρώτος, χωρίς να έχει σημασία σε τι. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Καλλιέργησε σχέσεις με ανθρώπους, φίλους ή συναδέλφους, που μπορούν να σου προσφέρουν υποστήριξη και να δώσουν… κάποια γνώμη της προκοπής. Εκτόνωσε την αδρεναλίνη που έχεις μέσα σου με κάποια δραστηριότητα που να εμπεριέχει το παιχνίδι ή με ένα δημιουργικό χόμπι. Ακόμα και ένα ανώδυνο φλερτάκι είναι για σένα καλός τρόπος να ξεδώσεις.

27 Η σελήνη στην ΠΑΡΘΕΝΟ Με τη σελήνη σου στην Παρθένο, πάντα έχεις την αίσθηση ότι η αξία σου ως προσώπου εξαρτάται από εκείνα που κάνεις. Τα οποία μάλιστα πρέπει να είναι …κοινωφελή, ώστε να κερδίζεις την επιδοκιμασία των άλλων. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Πάψε να θεωρείς ότι πρέπει πάντα να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει κάτι, άμα χρειαστεί. Ακόμα κι αν θα το κάνεις καλύτερα από τους άλλους, άσε να αναλαμβάνουν και εκείνοι. Ας μην γίνονται όλα από σένα! Αν σε προβληματίζει ένα θέμα, κάνε έναν κατάλογο με τα υπέρ και τα κατά για να το αναλύσεις καλύτερα. Και αν θέλεις μια σωματική εκτόνωση, τακτοποίησε ένα συρτάρι, το γραφείο σου, την κουζίνα…

28 Η σελήνη στον ΖΥΓΟ Αν έχεις τη σελήνη στον Ζυγό, δίνεις προτεραιότητα στις αρμονικές σχέσεις και συνεργασίες με τους άλλους. Οι καταστάσεις που εμπεριέχουν εντάσεις και συγκρούσεις σε πιέζουν πάρα πολύ. Δίνεις μεγάλη σημασία στο να κερδίζεις την αποδοχή των άλλων, σε βαθμό που να σου δημιουργούνται προβλήματα, αφού δεν γίνεται να είναι όλοι καλά με όλους. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Επηρεάζεσαι εύκολα από τον χώρο γύρω σου, θετικά ή αρνητικά. Αν τον έχεις τακτοποιημένο, φιλόξενο, καλόγουστο, ηρεμείς. Επίσης σε κάνει να νιώθεις καλύτερα η επαφή με την ομορφιά, μέσα από την τέχνη ή τη λογοτεχνία. Ως προς τα θέματα που σε απασχολούν, αντάλλαζε απόψεις με αρκετούς ανθρώπους. Έτσι μπορεί να βρεις την καλύτερη λύση.

29 Η σελήνη στον ΣΚΟΡΠΙΟ Αν η σελήνη σου βρίσκεται στον Σκορπιό, δίνεις μεγάλη σημασία στην εξερεύνηση του εσωτερικού σου κόσμου και στην αναζήτηση των βαθύτερων στοιχείων της προσωπικότητάς σου. Μπορεί όμως και να έχεις τάση να πιστεύεις πως όσο λιγότερα ξέρουν οι άλλοι για σένα, και όσο σε φοβούνται, τόσο πιο ασφαλής είσαι. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Να ξέρεις ότι αυτή η θέση της σελήνης σου στον ζωδιακό σού δίνει μεγάλη ψυχική δύναμη. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να συγχωρείς τους άλλους, γιατί η μνησικακία και η πικρία φθείρουν πρώτα εσένα. Επειδή έχεις «ψαχτεί» αρκετά από μόνος σου, ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να σε βοηθήσει πολύ να ξεδιαλύνεις διάφορα ζητήματά σου, αν έχεις μια τέτοια ανάγκη.

30 Η σελήνη στον ΤΟΞΟΤΗ Με τη σελήνη σου στον Τοξότη, έχεις ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της προσωπικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας στο να εκφράζεις και να πραγματοποιείς αυτά που θέλεις στη ζωή σου. Επίσης έχεις ένα σύστημα από προσωπικές αρχές που δύσκολα παραβιάζεις. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Αν έχεις να κάνεις οποιεσδήποτε δύσκολες συζητήσεις, φρόντισε να γίνονται σε ανοιχτούς ή σε μεγάλους χώρους. Για σένα η στενοχώρια είναι κυριολεκτική έννοια: «στενότητα χώρου». Επιστράτευσε το δώρο της αισιοδοξίας που σου κάνει ο Τοξότης. Και μην δέχεσαι πράγματα που προδίδουν τις εσωτερικές σου αξίες. Όσο κι αν φαίνεται σαν μια λύση, θα σου προκαλέσει αργότερα μεγαλύτερη πίεση.

31 Η σελήνη στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ Αν η σελήνη σου είναι στον Αιγόκερω, έχεις έντονες ανταγωνιστικές τάσεις και θέλεις να διακρίνεσαι συνεχώς. Πιθανόν, σε φάσεις ψυχολογικής πίεσης, για σένα το καλύτερο συναισθηματικό καταφύγιο να είναι η δουλειά. Ίσως όμως και να έχεις την εντελώς αντίθετη αντίδραση, πέφτοντας στην αδράνεια. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Ελάφρωσε τον εαυτό σου από τις παραπανίσιες ευθύνες. Πολλά από τα πράγματα που θεωρείς πως είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, εσύ και μόνον εσύ, μπορούν κάλλιστα να διεκπεραιωθούν από άλλους. Ενδεχομένως να σε βοηθήσει η παρουσία στη ζωή σου ενός προσώπου που να σέβεσαι και να εκτιμάς, να σε επηρεάζει θετικά και να λειτουργεί για σένα ως μέντορας.

32 Η σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ Αν η σελήνη σου βρίσκεται στον Υδροχόο, δεν υπάρχει για σένα τίποτα πιο σημαντικό από την ελευθερία και την ανεξαρτησία σου. Είναι πολύ πιθανό η αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας για σένα να ταυτίζεται με το γερό μυαλό και την απουσία της εξάρτησης από πρόσωπα και καταστάσεις. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Προσπάθησε να δεις τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχεις σε ένα πρόβλημα. Εξέτασε τα πράγματα μέσα από άλλο πρίσμα. Δείξε ανοχή και μη γίνεσαι επικριτικός απέναντι στους άλλους. Μερικές φορές βοηθά το να κρατάς κάποιες συναισθηματικές αποστάσεις, όχι μεγάλες όμως. Τέλος, μην ξεχνάς ότι εκτός από το μυαλό σου, έχεις και την καρδιά σου για να σε καθοδηγήσει.

33 Η σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ Με τη σελήνη στους Ιχθείς, διαθέτεις μια απίστευτα δημιουργική φαντασία, που ομορφαίνει τη ζωή σου. Στην υπερβολή της όμως ίσως σε κάνει να χάνεις επαφή με την πραγματικότητα. Επίσης έχεις ανεπτυγμένη διαίσθηση ως προς τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων. Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Βρες ισορροπία ανάμεσα στην κατάσταση που έχεις να αντιμετωπίσεις και στην τάση σου να αποδράσεις στον φανταστικό σου κόσμο. Το δεύτερο, αν γίνεται με μέτρο, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες. Εκμεταλλεύσου το χάρισμά σου να κατανοείς τους άλλους για να λύνεις προβλήματα και εντάσεις. Θα σε χαλαρώσει ένα περιβάλλον με το στοιχείο του νερού, από την μπανιέρα σου μέχρι την ακροθαλασσιά.

34 Έρωτας Και Σελήνη Πανσέληνος, σημαίνει ή πρέπει να σημαίνει, σιωπή
Έρωτας Και Σελήνη Πανσέληνος, σημαίνει ή πρέπει να σημαίνει, σιωπή. Περισυλλογή. Έρωτας αγιασμένος από το φως της, πανσέληνος ο Mεγάλος Ερωτικός…

35 Η Σελήνη καταλαμβάνει σημαντική θέση στους μύθους, τις παραδόσεις και τις δοξασίες του ελληνικού λαού. Γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων οι μάγισσες της Θεσσαλίας, αλλά και η Μαγεία της Κρήτης.

36 Με τις νεράιδες και τα ξωτικά, όπως πίστευαν σε πολλές νησιωτικές περιοχές, να πλημμυρίζουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου τα δάση για να σκορπίσουν έρωτα σε ό, τι αγγίζουν με το ραβδί τους και να φεύγουν, λίγο προτού ξημερώσει.

37 Ο έρωτας θεωρείται ως ένας από τους πρωταρχικούς θεούς
Ο έρωτας θεωρείται ως ένας από τους πρωταρχικούς θεούς. Ξεπρόβαλε με το χάος και τη Γαία όταν ακόμα δεν υπήρχε τίποτα στον κόσμο. Ο Ησίοδος περιγράφει τον Έρωτα ως τον ομορφότερο από όλους τους θεούς εκείνος που παραλύει τα μέλη και δαμάζει σε όλους τους θεούς και τους ανθρώπους το νου και τη σύνεση.

38 Ο Πλάτων στο συμπόσιο λέει πως ήταν γιος του Πόρου (της πληρότητας ) και της Πενίας (της φτώχειας). Με το συμβολισμό αυτό ήθελε να δείξει πως, όταν είναι κανείς ερωτευμένος, νιώθει ταυτόχρονα ολοκληρωμένος και άδειος .

39 "Για κάποιους η Πανσέληνος είναι μια ακόμη αφορμή για να ονειρευτούν
"Για κάποιους η Πανσέληνος είναι μια ακόμη αφορμή για να ονειρευτούν... Για κάποιους ένας εύκολος τρόπος για να ταξιδέψουν εκεί που η καρδιά τους οδηγεί αλλά οι αποστάσεις δε βοηθούν... Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι κακό να ψάχνουμε λόγους για να εκφραστούμε, μας θυμίζει κάτι απ το παιδί που είχαμε όλοι κάποτε μέσα μας..."

40 Tη σιγή επιβάλλει σοφά, για ν’ ακούσουμε τη μουσική που αναβλύζει από το συναίσθημα, η Πανσέληνος.

41 Όσο για το φεγγάρι, μόνο οι ερωτευμένοι και ποιητές μπόρεσαν να κάνουν μια βόλτα εκεί πάνω, μα να, μόνο, που εκείνος ο Άρμστρονγκ που πάτησε το πόδι του εκεί πάνω σαν κάτι να ξεθώριασε απ’ το «φετίχ» τους…

42 Ας είναι το φεγγάρι, η πανσέληνος, αν και πατήθηκε από ανθρώπου πόδι, κρατάει γερά ακόμα την αίγλη του για όσους ακόμα μπορούν να ερωτεύονται, για όσους μπορούν να ονειρεύονται, για όσους τούτες τις πανσέληνες μέρες σε κάποιο βράχο σε ερημική ακρογιαλιά αγκαλιασμένοι σιγοτραγουδούν λιγάκι αλλοπαρμένοι…

43 «αστέρι μου φεγγάρι μου, της άνοιξης κλωνάρι μου»… ή το «η νύχτα απόψε μοιάζει να είναι φίλη σου κόκκινο το φεγγάρι βάζω στα χείλη σου»

44 «Έτσι μιλώ για σένα και για μένα Επειδή σ’ αγαπώ και στην αγάπη ξέρω Να μπαίνω σαν ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» Ο. Ελύτης – Μονόγραμμα

45 THE TWILIGHT 2008 Μια έφηβη κοπέλα ρισκάρει τα πάντα για όταν ερωτεύεται ένα βαμπίρ.

46 THE TWILIGHT SAGA: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 2009
Η Μπέλα Σουάν γιορτάζει τα 18α της γενέθλια με τον αγαπημένο της βρικόλακα, Έντουαρντ Κάλεν, όταν ένα ανέλπιστο συμβάν φέρνει τον Έντουαρντ αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του: θα πρέπει να την αφήσει, απομακρύνοντας τον εαυτό του και την οικογένειά του από την ζωή της, για πάντα. Στην προσπάθεια της να ξεπεράσει τη θλίψη της, αλλά και να αναπληρώσει το κενό του Έντουαρντ, η Μπέλα συνάπτει φιλία με τον ακαταμάχητο Τζέικομπ Μπλακ, για να βρεθεί χωρίς να το καταλάβει μπλεγμένη στον κόσμο των λυκάνθρωπων, οι οποίοι είναι αιώνιοι εχθροί των βρικολάκων.

47 The Twilight Saga: Eclipse (2010)
Ως μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Seattle, η Bella, της οποίας η αποφοίτηση από το λύκειο πλησιάζει γρήγορα, είναι αναγκασμένη να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη της για το βαμπίρ Edward και τη φιλία της με τον λυκάνθρωπο Jacob.

48 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)
Οι Quileutes κοντά στην αναμονή των γονέων Edward και Bella, του οποίου το αγέννητο παιδί αποτελεί απειλή για την Wolf Pack και οι άνθρωποι πόλεις από Forks.

49 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)
Μετά τη γέννηση της Ρένεσμι, οι Κάλεν συγκεντρώνουν άλλες φυλές βαμπίρ, προκειμένου να προστατεύσουν το παιδί από μια ψευδή ισχυρισμό που βάζει την οικογένεια μπροστά από τους Βολτούρι.

50 Drive Angry (2011) Του Πατρίκ Λισιέ με τους Νίκολας Κέιτζ, Άμπερ Χερντ, Μπίλι Μπερκ, Γουίλιαμ Φίκτνερ Υπόθεση: Ο Μίλτον δραπετεύει από την κόλαση για να κυνηγήσει αυτούς που σκότωσαν την σύζυγό του και την κόρη του. Έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες προτού εκείνοι θυσιάσουν τη μικρή εγγονή του όταν το φεγγάρι γίνει πανσέληνος. Στο πλευρό του βρίσκεται η Πάιπερ, μια νεαρή σέξι σερβιτόρα η οποία, με το γρήγορο αυτοκίνητο του πρώην της, βοηθάει τον Μίλτον να καταδιώξει τον Τζόνα Κινγκ και τη θανάσιμη ομάδα του. Στο κατόπι τους όμως είναι το δεξί χέρι του Διαβόλου, που σκοπό έχει να γυρίσει τον Μίλτον πίσω στην κόλαση…

51 Hansel & Gretel: Witch Hunters Κυνηγοί Μαγγισών(2013)
Έχουν περάσει 15 χρόνια από την τραυματική εμπειρία στο καραμελένιο σπίτι, όταν και οι μικροί Χάνσελ και Γκρέτελ σκότωσαν την μάγισσα που πήγε να τους μαγειρέψει. Με την πάροδο των χρόνων, τα αδέλφια έχουν γίνει εκδικητές κυνηγοί κεφαλών, ορκισμένοι να εξολοθρεύουν μάγισσες. Παρότι δεν έχουν συνέλθει τελείως από το παιδικό τραύμα, η δουλειά τους είναι σχετικά εύκολη αφού δεν τους πιάνουν ούτε τα ξόρκια, ούτε οι κατάρες. Τώρα, ο δήμαρχος του Όγκσμπουργκ τους προσλαμβάνει για να εξουδετερώσουν την δαιμονική μάγισσα Μίριελ που καταδυναστεύει την πόλη κι έχει σκοπό να θυσιάσει ντόπια παιδιά στη σύναξη των μαγισσών, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο βίαιος σερίφης Μπέρινγκερ καταλαμβάνει την εξουσία στην πόλη και καταστρώνει τα δικά του σχέδια εξόντωσης.

52 Seventh Moon (Η 7η Πανσέληνος)
Σύμφωνα μ'έναν κινέζικο μύθο, οι νεκροί μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στους ζωντανούς, την 7η Πανσέληνο του έτους. Η Melissa και ο Yul κάνουν το μήνα του μέλιτος στην Κίνα και βρίσκονται τυχαία στο Φεστιβάλ ''Το Πεινασμένο Πνεύμα'' σε μια επαρχιακή πόλη. Καθώς πέφτει η νύχτα, βρίσκονται εγκατελειμμένοι σ'έναν έρημο τόπο και ανακαλύπτουν πόσο αληθινός είναι αυτός ο μύθος. Βυθισμένοι σ'ένα αρχαίο έθιμο που δεν καταλαβαίνουν, το ζευγάρι πρέπει να βρει ένα τρόπο να επιβιώσει τη νύχτα της 7ης Πανσελήνου! Οι Πύλες της Κόλασης έχουν ανοίξει...

53 «Dog Soldiers» Υπόθεση: Στο «Dog Soldiers» μια ομάδα Βρετανών στρατιωτών που είχε βγει στο δάσος για άσκηση αντιμετωπίζει μια αγέλη άγριων λυκανθρώπων.

54 Τα μαύρα φεγγάρια του Έρωτα
Τα μαύρα φεγγάρια του Έρωτα Ένα ζευγάρι ζει τον απόλυτο έρωτα. Δίνουν τα πάντα ο ένας στον άλλο. Αγαπιούνται με όλη τη δύναμη του μυαλού και του σώματός τους. Το πάθος τους ωθεί σε πράξεις και σε λόγια που δεν περίμεναν ποτέ να πουν. Το sex είναι τόσο έντονο που τους αρρωσταίνει. Τους κάνει κακούς, αλύπητους. Η αφοσίωση που δείχνουν τους κάνει να ανακαλύψουν τα όριά τους. Να γνωρίσουν τους πιο ακραίουςεαυτούς τους και να τους σιχαθούν. Στο sex είναι και οι δύο πρόθυμοι να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν, να γευτούν νέες απολαύσεις και τιμωρίες. Όχι από περιέργια βέβαια. Αλλά μέσα στην παραφροσύνη του μοιραίου τους έρωτα. Η ζωή τους είναι πλήρως εξαρτημένη από αυτό το ολέθριο σεξουαλικό πάθος, το οποίο κατακλύζει την συμβίωση και την καθημερινότητά τους. Ο σαδισμός του δε μένει μόνο στο κρεβάτι και αυτή γίνεται ένα με την απόλυτη υποταγή της.

55 ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Πρόκειται για μια απ’ τις πολλές διασκευές της νουβέλας του Ντοστογιέφσκι Λευκές νύχτες. Βρισκόμαστε στην Αθήνα, το μήνα Αύγουστο, όταν οι κάτοικοι απουσιάζουν σε διακοπές. Στους δρόμους της μισοέρημης πόλης περιπλανιέται και ονειροπολεί ένας ιδιόρρυθμος δάσκαλος της μουσικής. Στους Αέρηδες της Πλάκας συναντά την Άννα, μια παράξενη κοπέλα προσηλωμένη στις φαντασιώσεις της, η οποία περιμένει πάντα την επιστροφή του αγαπημένου της, για να την πάρει μακριά όπως της είχε υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ακριβώς, όταν γνωρίστηκαν. Οι δύο ήρωες προσπαθούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον, με διαδοχικούς διαλόγους και μονολόγους που αγγίζουν το παράλογο.

56

57 Το κόκκινο φεγγάρι Η Ελένη Δρακάκη, μία γοητευτική φιλόλογος, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα και να πάρει μετάθεση στο Ναύπλιο, μετά τη διάλυση μιας μακρόχρονης σχέσης. Εκεί την ερωτεύεται ένας μαθητής της, ο Στέφανος, παιδί χωρισμένων γονιών. Ερωτευμένος μαζί της είναι και ο πατέρας του Στέφανου, ο Ανδρέας, του οποίου η διακριτική συμπεριφορά κερδίζει την καρδιά της. Ξεκινούν μια σχέση, που οδηγεί σε προσωρινή σύγκρουση πατέρα και γιου, αλλά σύντομα, χάρη στις προσπάθειες της Ελένης, το πάθος του Στέφανου καταλαγιάζει.Μια γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά με πανσέληνο, η Ελένη και ο Ανδρέας, γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας μίας γυναίκας, της Αρετής Ρούκουνα και του τραυματισμού του εραστή της από έναν νεαρό άντρα. Ένα βράδυ, έξω από την πόρτα του σπιτιού της, την περιμένει ο Σταύρος Ρούκουνας, ο άνδρας της δολοφονημένης γυναίκας, τον οποίο κυνηγά η αστυνομία. Η Ελένη τρομοκρατείται, αλλά σιγά-σιγά οι φόβοι της αρχίζουν να υποχωρούν και αποφασίζει να περιθάλψει τον κυνηγημένο άνδρα.

58 Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ LA VOCE DELLA LUNA
Ο Ιβο, ένας ονειροπαρμένος άνθρωπος που ζει στο δικό του κόσμο, πιστεύει ότι σε κάθε πανσέληνο ακούει ερωτικά κελεύσματα από τη σελήνη. Το κύκνειο άσμα του Φελίνι.

59 ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Η Αντριάνα μεταμορφώνει την πανέμορφη νεράιδα σε κακάσχημη γριά, για να μην τη δει ο γιος της Μπίλης και σαγηνευτεί. Ο αγαπημένος πρίγκιπας της νεράιδας, ο Αχιλλέας, που βρίσκεται μακριά, καβαλικεύει το άλογό του και τρέχει να τη συναντήσει και να τη φιλήσει προτού το φεγγάρι χαθεί μέσα στη μαύρη σκιά. Όμως, καθώς τα νέα αρχίζουν να διαδίδονται, όλες οι γριές του κόσμου τρέχουν να πάρουν το πρώτο του φιλί που θα τις ξανακάνει νέες και όμορφες. Όταν ο Αχιλλέας κατεβαίνει στο βυθό του πηγαδιού, για να εξιχνιάσει έναν περίεργο φόνο, ανακαλύπτει ότι τα παγωμένα δάχτυλα του πτώματος κρατούν την ιστορία της νιότης του.

60 Διάστημα 1999 Στις 13 Σεπτεμβρίου του μελλοντικού έτους 1999, στην κατοικημένη από γήινους Σελήνη, μια πυρηνική έκρηξη που σημειώνεται εκτρέπει το δορυφόρο από την τροχιά του με αποτέλεσμα οι 311 κάτοικοι της «Σεληνόβασης Άλφα» να περιπλανώνται αβοήθητοι στο αχανές σύμπαν.

61 la lune dans le caniveau (1983)

62 Τραγούδια Και Φεγγάρι

63 Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών και ξένων τραγουδιών που έχουν ως θέμα το Φεγγάρι. Κυριαρχούν τα ρομαντικά τραγούδια γιατί άλλωστε και το Φεγγάρι από μόνο του είναι ρομαντικό! Το Φεγγάρι είναι για τους Ερωτευμένους!

64 Μερικά τραγούδια για το Φεγγάρι είναι:

65 Πανσέληνος Χαρούλα Αλεξίου Από το άλμπουμ: Οδός Νεφέλης '88 (1995)
Πανσέληνος Χαρούλα Αλεξίου Από το άλμπουμ: Οδός Νεφέλης '88 (1995)

66 Moon River Audrey Hepburn Από την ταινία: Breakfast At Tiffany’s (1967)

67 Πάμε Μια Βόλτα Στο Φεγγάρι Μελίνα Μερκούρη Από την ταινία: Ποτέ Την Κυριακή (1960)

68 Talking To The Moon Bruno Mars Από το άλμπουμ: Doo-Wops & Hooligans (2012)

69 Χάρτινο Το Φεγγαράκι Μελίνα Μερκούρη Από την παράσταση: Λεωφορείον ο Πόθος (1949)

70 To The Moon And Back Savage Garden Από το άλμπουμ: Savage Garden (1997)

71 Δίδυμα φεγγάρια Αλέκα Κανελλίδου Δημήτρης Μητροπάνος Από το άλμπουμ: Δίδυμα Φεγγάρια (1993)

72 Fly Me To The Moon Frank Sinatra Από το άλμπουμ: It Might As Well Be Swing (1964)

73 Φεγγάρι Νατάσα Θεοδωρίδου Από το άλμπουμ: Τόση Αγάπη Πώς Να Χαθεί (2002)

74 Tears From The Moon Conjure One (ft
Tears From The Moon  Conjure One (ft. Sinéad O'Connor) Από το άλμπουμ: Extraordinary Ways (2005)

75 Φεγγάρι Μου Χλωμό Πασχάλης Τερζής Από το άλμπουμ: Φωτιά Στις Νύχτες (2003)

76 Under A Paper Moon All Time Low Από το άλμπουμ: Dirty Work (2011)

77 Γη Και Σελήνη Δέσποινα Βανδή Από το άλμπουμ: Δέκα Χρόνια Μαζί (2007)
Γη Και Σελήνη Δέσποινα Βανδή Από το άλμπουμ: Δέκα Χρόνια Μαζί (2007)

78 Honey And The Moon Joseph Arthur Από το άλμπουμ: Redemption's Son (2002)


Κατέβασμα ppt "Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία….! Oμάδα: La Luna"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google