Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣΙΚΗ της ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣΙΚΗ της ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣΙΚΗ της ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ
2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας Πρόγραμμα: Ισπανία:εκπαίδευση και πολιτισμός ΜΟΥΣΙΚΗ της ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ Υπεύθυνες καθηγήτριες: Έλενα Τσίκιζα Αικ. Φιλιππάτου

2 ΦΛΑΜΕΝΚΟ flamenco, μια μορφή μουσικής και χορού που εκτελείται συνήθως από Τσιγγάνους και είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

3 ΔΟΜΗ 2 μορφές τραγουδιών flamenco:
το Cante jondo: είναι πιο αργό και συνήθως εμπνευσμένο από λυπημένα λυρικά ποιήματα για την αγάπη ή τον θάνατο το cante chico : είναι πολύ γρηγορότερο, δημοφιλέστερο και προσανατολισμένο στον χορό.

4 DUENDE Ο όρος duende είναι πολύ σημαντικός για το flamenco Μια απ' τις πιο αγαπημένες έννοιες, που την εισήγαγε ο Federico García Lorca στο δοκίμιο του "Teoría y Juego del Duende". Σημαίνει εκείνη τη μυστηριώδη δύναμη, τη μαγική φλόγα που συνεπαίρνει το χορευτή, τον τραγουδιστή, τον ηθοποιό, εκείνο το συναίσθημα που όλοι μπορούν να το αισθανθούν, αλλά κανείς φιλόσοφος δεν μπόρεσε να εξηγήσει.

5 PALOS Πρόκειται για τις διαφορετικές ρυθμικές κινήσεις που συνθέτουν το χορό Flamenco. Υπάρχουν τέσσερα σημαντικά palos: soleares, bulerías, seguirillas tientos. Τα palos προσδίδουν στο τραγούδι του flamenco ένα μείγμα μεγαλοπρέπειας, δραματισμού και ποικιλίας στην έκφραση.

6 PALOS: soleares, bulerías, seguirillas και tientos.

7 RAMON MONTOYA Ramón Montoya ήταν ο πρώτος κιθαρίστας που καθιέρωσε την κιθάρα ως σόλο όργανο

8 PACO DE LUCIA Η κιθάρα είναι ένα ζωτικής σημασίας όργανο για το flamenco, χαρακτηρίζει το μέτρο ενός τραγουδιού και χρησιμοποιείται συχνά στα εκφραστικά solos κατά τη διάρκεια των οποίων ο κιθαρίστας θα αυτοσχεδιάσει τις σύντομες παραλλαγές, τις λεγόμενες falsetas. Paco de Lucía Concierto de Aranjuez Par

9 MANOLO SANLUCAR

10 Café de Chinitas στη Málaga

11 Παρουσίασε η μαθήτρια Νάντια Αθανασοπούλου- Αντωνίου (Β1)


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣΙΚΗ της ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google