Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ :ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΝΟΜΑ :ΟΜΑΔΑΣ NARUTO

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ :ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΝΟΜΑ :ΟΜΑΔΑΣ NARUTO"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ :ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΝΟΜΑ :ΟΜΑΔΑΣ NARUTO
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ:ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΖΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

2 Το διαδiκτυο-ιστορικη εξελIξη
Διαδίκτυο. μια σύνθετη λέξη που παράγεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων. Στα Αγγλικά ο Όρος internet γεννήθηκε από την συνένωση των λέξεων International Network.

3 Η ιδέα του διαδικτύου δεν είναι καινούρια
Η ιδέα του διαδικτύου δεν είναι καινούρια. Ξεκίνησε το 1969 ως ερευνητικό στρατιωτικό πρόγραμμα, με την ονομασία ARPANET, από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όλα πρωτοξεκίνησαν με τη σύνδεση τεσσάρων υπολογιστών, που βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις της Αμερικής.

4 Αυτή η βασική αρχή σύνδεσης ισχύει ακόμα και σήμερα
Αυτή η βασική αρχή σύνδεσης ισχύει ακόμα και σήμερα .Το APRANET συνέχισε να μεγαλώνει με τη προσθήκη και άλλων υπολογιστών. Το σταμάτησε να είναι ερευνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Άμυνας Και χρησιμοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια για επιστημονικές έρευνες. Οι υπολογιστές συνδέονταν με τέτοιο τρόπο, ώστε αν διακοπτόταν μια σύνδεση οι υπόλοιποι να συνέχιζαν απρόσκοπτα την επικοινωνία τους.

5 Σήμερα το Διαδίκτυο <<αγκαλιάζει>> κάθε γωνία του πλανήτη
Σήμερα το Διαδίκτυο <<αγκαλιάζει>> κάθε γωνία του πλανήτη . Εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά , για να επικοινωνούν και να αντλούν πληροφορίες. Το μετονομάστηκε σε Internet , το οποίο αποδόθηκε στα Ελληνικά ως Διαδίκτυο.

6 ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Με την χρήση του διαδικτύου ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από μια μικρή οθόνη. Όπως και στον πραγματικό κόσμο έτσι και στο διαδίκτυο παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι,πολλά ‘θηρία’ που παραμονεύουν για την λεία τους. Αυτό είναι όμως κάτι που θα αναλύσουμε αργότερα.

7 Το διαδίκτυο είναι μια ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια, ένα ανοιχτό μαγαζί που πουλάει οτιδήποτε εμείς θέλουμε (από ρούχα έως μηχανισμούς αυτοκίνητων), είναι μια βιβλιοθήκη με όλα τα βιβλία του κόσμου, ένα δισκοπωλείο με όλα τα τραγούδια κάθε καλλιτέχνη. Με λίγα λόγια το Διαδίκτυο είναι ο δικός μας πραγματικός κόσμος σε ηλεκτρονική μορφή.

8 Συντομη αναφορα των οφελων του διαδικτυου
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ –ΛΗΨΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ). ΕΥΡΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (GOOGLE –ALTAVISTA–IN.GR )

9 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ –ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ –ΘΕΜΑΤΩΝ. ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ (WEBPAGES )  ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (HTML –JAVA).

10 ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ).
ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Κ.Ε.Π. – TAXISNET). ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ –ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ –ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.

11 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
Πλέον μπορούμε να βρούμε και να διαβάσουμε όποιο βιβλίο θέλουμε στο διαδίκτυο. Το ηλεκτρονικό βιβλίο σαφώς και δεν είναι όπως το κανονικό. Πολλές φορές μπορεί να σε κουράσει λόγο του ότι κοιτάς σε μια οθόνη για αρκετές ώρες .

12 Ιστοσελιδεσ στισ οποιεσ μπορουμε να βρουμε βιβλια σε ηλεκτρονικη μορφη
περιέχει αρχαία ελληνικά κείμενα με μεταφράσεις ή χωρίς, ποιήματα αλλά και άρθρα μελετητών σχετικά με διάφορα θέματα.

13 http://www. pi-schools
ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην οποία προσφέρονται σχολικά βιβλία σε μορφοποίηση συμπιεσμένων φακέλων αρχείων pdf . στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν κείμενα από την ελληνική πεζογραφία κατεβάζοντας το πρόγραμμα Acrobat e - book Reader από το αντίστοιχο site. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στους καταλόγους συνδρομητών η οποία γίνεται δωρεάν.

14 εδώ μπορεί κάποιος να διαβάσει τα άπαντα του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.  κειμένων του καθηγητή Δ. Λιαντίνη από τα δημοσιευμένα και αδημοσίευτα έργα του.  τα απομνημονεύματα το Μακρυγιάννη. 

15 ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Εδώ υπάρχουν μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες εξειδίκευσης από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου. Μορφοποίηση εγγράφων του Word , εύκολο και γρήγορο σχετικά dowloading.  ιστοσελίδα του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ που βρίσκεται στη Σάμο. Ο επισκέπτης, ιδίως αν είναι εκπαιδευτικός, έχει άμεση πρόσβαση σε πλήθος εκπαιδευτικών ειδήσεων που όντας ταξινομημένες καθιστούν μία μικρή βιβλιοθήκη νέων από το χώρο της Παιδείας

16

17 Μειονεκτηματα απΟ την χρηση του διαδικτυου
ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ. ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ  - ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

18 ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΙΟΥΣ. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

19

20 ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 Το φαινόμενο αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου από τους ενήλικες, όσο – και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό – από εφήβους, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ψυχική και κοινωνική λειτουργία των εξαρτημένων χρηστών του.

21 Εξάρτηση από το διαδίκτυο
Χρήση του διαδικτύου σε καθημερινή βάση και σταδιακή αύξηση των ωρών της ενασχόλησης μας με αυτό. Σταδιακή αύξηση της ανάγκης μας για χρήση του διαδικτύου ,γιατί μας δίνει ένα αίσθημα ευφορίας. Εξάρτηση από το διαδίκτυο

22 Στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σύνηθες το φαινόμενο της εξάρτησης από το διαδίκτυο. Έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα.

23 Η πρώτη επίσημη έρευνα όσο αφορά την εξάρτηση των εφήβων από το Διαδίκτυο στην περιοχή των Χανίων παρουσιάστηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακής διατριβής, που εκπονήθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης από την Κατάκη-Ανδρεαδάκη Εβίτα και τους καθηγητές του Γενικού Τμήματος Δ. Πατέλη και Τ. Δάρα.

24

25 Αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας
Μια ακόμα σοβαρή επίπτωση της εκτεταμένης χρήσης του διαδικτύου είναι η αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας. Είναι γεγονός πως εννέα στους δέκα χρήστες χρησιμοποιούν τα γνωστά σε όλους μας Greeklish στις συνομιλίες τους, με αποτέλεσμα να χάνεται σιγά - σιγά η πλούσια γλώσσα μας. Θα ήταν σε κάθε περίπτωση προτιμότερο να γράφουμε ελληνικά, αφού μιλάμε ελληνικά, ακόμα και αν κάνουμε λάθη στην ορθογραφία.

26 Ακόμα, «Η ευκολία σκοτώνει τη γλώσσα»
Ακόμα, «Η  ευκολία σκοτώνει τη γλώσσα». Αυτό θα μπορούσε να είναι το απόσταγμα της διαδικτυακής έρευνας της “To the Point” που πραγματοποιήθηκε από 15 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου ανάμεσα στα μέλη της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας άτομα , 18 έως 44 ετών).

27 ευκολία ταχύτητα διευκόλυνση

28 Μόλις το 8% πιστεύει το αντίθετο
Ενώ το 84% δηλώνει πως η χρήση των  λεγόμενων greeklish αλλοιώνει την ελληνική γλώσσα σε ένα τουλάχιστον μέσο Μόλις το 8% πιστεύει το αντίθετο

29 Γράφημα για την χρήση του διαδικτύου

30 Διαφορεσ διαδικτυου-παγκοσμιου ιστου.
Παγκόσμιος ιστός και Internet συχνά θεωρούνται το ίδιο πράγμα. Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη καθώς ο ιστός αποτελεί μία μόνο εφαρμογή του Internet. Για την ακρίβεια, την δημοφιλέστερη. Σε αντίθεση με το Internet, που έχει και υλική υπόσταση, ο ιστός δεν έχει, μιας και αποτελείται από πακέτα πληροφορίας. Η τεχνολογία του ιστού καθιστά δυνατή την δημιουργία "υπερκειμένων", μία διασύνδεση δηλαδή πάρα πολλών μη ιεραρχημένων στοιχείων που παλαιότερα ήταν απομονωμένα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να πάρουν και άλλες μορφές πέραν της μορφής του γραπτού κειμένου, όπως εικόνας και ήχου.

31 Παγκοσμιοσ ιστοΣ mini bio.
Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λι, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Lee είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το "www".

32 Οραματίστηκε κάθε στοιχείο, κάθε κόμβο του ιστού ίσο ως προς την προσβασιμότητα με τα υπόλοιπα. Αν σκεφτεί όμως κανείς, τον βαθμό ιεράρχησης με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης του ιστού, όπως για παράδειγμα το google, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τουλάχιστον στον βαθμό που το είχε οραματιστεί ο Lee. Αυτό που οδήγησε τον Lee στην εφεύρεση του Παγκόσμιου ιστού ήταν το όραμά του για ένα κόσμο όπου ο καθένας θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες και ιδέες άμεσα προσβάσιμες από τους υπολοίπους. Το σημείο στο οποίο έδωσε ιδιαίτερο βάρος ήταν η μη ιεράρχηση των διασυνδεδεμένων στοιχείων

33 ΔιαδΙκτΥο-πηγη πληροφορισησ
Τα τελευταία 20 χρόνια με την είσοδο των προσωπικών υπολογιστών και του διαδικτύου στη ζωή μας πολλές αλλαγές έχουν επέλθει στην καθημερινότητα μας. Το internet λειτουργεί πλέον ως μέσο ψυχαγωγίας, διασκέδασης (πχ youtube), ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας (πχ. facebook και twitter) αλλά και ως μέσο μαζικής ενημέρωσης. Τα παραπάνω μέσα έχουν συμβάλει δυναμικά ώστε να αναδειχθεί το διαδίκτυο και ως η πιο αποτελεσματική πηγή πληροφόρησης, ειδικά στις νεαρά άτομα τα οποία είναι και πιο εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες.

34 Οι βιβλιοθήκες και οι εγκυκλοπαίδειες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα αφού θεωρούνται μέσα πληροφόρησης παλιάς εποχής και -καμιά φορά- όχι τόσο αντικειμενικά όσο το διαδίκτυο, λόγω κυρίως του γεγονότος ότι δεν έχουν την δυνατότητα να ανανεώνονται τόσο συχνά. Τέλος, μέσω του διαδικτύου με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να έχεις πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, αρχεία εφημερίδων και σε διαφορές σελίδες από τις οποίες μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για οποιοδήποτε ζήτημα τον ενδιαφέρει άμεσα και ως ένα βαθμό αρκετά αξιόπιστα.

35 Διαδικτυο Ενα ηλεκτΡονικο πολυκαταστημα
Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε.),ή ευρέως γνωστό ως e-commerce, eCommerce ή e-comm, ορίζεται το εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα, βασιζόμενο δηλαδή στην ηλεκτρονική μετάδοση

36 δεδομένων, χωρίς να καθίσταται αναγκαία η φυσική παρουσία των συμβαλλομένων μερών, πωλητή - αγοραστή. Περιλαμβάνει το σύνολο των διαδικτυακών διαδικασιών: ανάπτυξης, προώθησης, πώλησης, παράδοσης, εξυπηρέτησης και πληρωμής για προϊόντα και υπηρεσίες.

37 Το εύρος των συναλλαγών που διεξάγονται ηλεκτρονικά, έχει αυξηθεί ασυνήθιστα με την ευρεία χρήση του internet. Η χρήση του εμπορίου διεξάγεται κατ’αυτόν τον τρόπο, παρακινώντας και απορροφώντας καινοτομίες στην ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικών πόρων (electronic funds transfer), στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας(supply chain management), στο διαδικτυακό marketing (Internet marketing),

38 στη διεκπεραίωση διαδικτυακών διαδικασιών(online transaction processing), στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών δεδομένων (electronic data interchange (EDI)), στην καταγραφή συστημάτων διοίκησης (inventory management) και στην αυτοματοποίηση συστημάτων συγκέντρωσης δεδομένων.

39 Ψυχαγωγια στο διαδικτυο
Οι άνθρωποι μπορούν να ψυχαγωγούνται με διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου. Οι πιο ευρέως διαδεδομένες είναι το facebook ,το skype,το twitter,καθώς και το youtube.

40 Με αυτές τις εφαρμογές οι άνθρωποι ακούν μουσική, βλέπουν ταινίες, βίντεο και επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους από διάφορα μέρη της υφηλίου. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται(π.χ η διπλανή εικόνα).

41 τηλεδιασκεψη  Τηλεδιάσκεψη είναι η επικοινωνία, μέσω υπολογιστών, δύο η περισσοτέρων ατόμων ή ομάδων ατόμων, που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Κατά την τηλεδιάσκεψη γίνεται συγχρόνως οπτική και ακουστική επαφή των συμμετεχόντων (τηλεδιάσκεψη μπορούμε να έχουμε και με ακουστική επαφή μόνο). Η τηλεδιάσκεψη γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει να γίνει ομιλία, συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις με ομιλητές και ακροατές σε απόσταση. Η οθόνη του υπολογιστή είναι εκείνη που κάνει δυνατή την οπτική και την ακουστική επαφή.

42 Μπορούμε να έχουμε τηλεδιάσκεψη μεταξύ δύο η περισσότερων σημείων
Μπορούμε να έχουμε τηλεδιάσκεψη μεταξύ δύο η περισσότερων  σημείων. Μπορούμε να έχουμε ακουστική επαφή μόνο μεταξύ δύο η περισσότερων  σημείων. Η συζήτηση με την χρήση του πληκτρολόγιου δεν είναι τηλεδιάσκεψη αν και χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

43 Προγραμματα τηλεδιασκεψησ
skype Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή VoIP με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο.

44 Προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, με χαμηλές χρεώσεις, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης.

45 Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux όπως επίσης και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, iOS και Symbian.

46 YAHOO MESSENGER Το Yahoo! Messenger (μερικές φορές συντομογραφία  YIM) είναι μια διαφήμιση που υποστηρίζει άμεσα μηνύματα.

47 Το Yahoo! Messenger παρέχεται δωρεάν  και μπορείτε να το κατεβάσετε και να χρησιμοποιηθεί με ένα γενικό "Yahoo! ID", το οποίο επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες του Yahoo!, όπως το Yahoo! Mail, όπου οι χρήστες μπορούν να ειδοποιούνται αυτόματα όταν  λαμβάνουν νέα  .

48 Το Yahoo! Messenger προσφέρει υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), κλήσεις από PC-σε PC και από PC σε τηλέφωνο, υπηρεσία μεταφοράς αρχείων, τηλεδιάσκεψη μέσω κάμερας και chat rooms διαφόρων κατηγοριών.

49

50 MSN Το MSN (αρχικά το Microsoft Network) είναι μια συλλογή των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο και των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Microsoft. Το Δίκτυο της Microsoft έκανε το ντεμπούτο του ως μια  ηλεκτρονική υπηρεσία και φορέα παροχής υπηρεσιών Internet στις 24 Αυγούστου 1995, για να συμπέσει με την απελευθέρωση του λειτουργικού συστήματος Windows 95. 

51 Το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρονται από το MSN έχει αλλάξει από την αρχική απελευθέρωσή του το 1995. Το MSN κάποτε ήταν μια απλή online υπηρεσία για τα Windows 95, ένα πρώιμο πείραμα διαδραστικών   πολυμέσων  στο Διαδίκτυο, και ένας από τους πιο δημοφιλείς dial- up παρόχους Internet.

52 Η Microsoft χρησιμοποίησε το MSN σήμα για την προώθηση δημοφιλών  υπηρεσιών βασισμένων στο διαδίκτυο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κυρίως το Hotmail και το Messenger. Η Διαδικτυακή πύλη του MSN, MSN.com,  είναι σήμερα η 16η πιο επισκέψιμη τοποθεσία στο Διαδίκτυο. 

53

54 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπει σε κάθε χρήστη να λαμβάνει και να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, ελεγμένα για την ύπαρξη γνωστών ιών, μέσω της προσωπικής του διεύθυνσης, της μορφής: π.χ. gr. Οι χρήστες μπορούν να δίνουν τη διεύθυνση αυτή σε οποιονδήποτε επιθυμούν να επικοινωνήσει μαζί τους.

55 Για κάθε χρήστη, ο κεντρικός διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail server) διατηρεί μία θυρίδα όπου αποθηκεύονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα του χρήστη, μέχρι εκείνος να τα διαβάσει και να τα διαγράψει.  Επίσης, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει τα μηνύματα του να προωθούνται αυτόματα σε κάποια άλλη διεύθυνση , αν το επιθυμεί, είτε για ένα διάστημα απουσίας είτε μόνιμα. Ακόμα, σε περιπτώσεις που χρειάζεται μια επίσημη διεύθυνση ανεξάρτητη του προσωπικού ονόματος του χρήστη, (π.χ. υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσής της με μία ή περισσότερες προσωπικές θυρίδες.

56 MICROSOFT OUTLOOK Το Microsoft Outlook είναι ένας διαχειριστής προσωπικών πληροφοριών από τη Microsoft, διαθέσιμο τόσο ως μια ξεχωριστή εφαρμογή, καθώς και ως μέρος της σουίτας Microsoft Office. Αν και συχνά χρησιμοποιείται κυρίως ως μια εφαρμογή , περιλαμβάνει επίσης ημερολόγιο, διαχειριστή επαφών και σημειώσεις. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως stand- alone (ανεξάρτητη) εφαρμογή.

57

58

59 MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS
Το Outlook Express είναι μια διαφορετική εφαρμογή από το Microsoft Office Outlook. Είναι και αυτό μια εύχρηστη εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

60 Τα δύο προγράμματα  μοιράζονται κοινή αρχιτεκτονική.
Τα παρόμοια ονόματά τους, έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι το Outlook Express είναι μια ελαφριά έκδοση του Microsoft Office Outlook.

61 Το  Outlook Express χρησιμοποιεί το Windows Address Book για την διαχείριση επαφών.
Στα Windows XP, ενσωματώνεται επί σης με το Windows Messenger.

62 MOZILLA THUNDERBIRD Το  Mozilla Thunderbird είναι μια ακόμη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ελεύθερου λογισμικού, η οποία διατίθεται σε λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows, Apple Macintosh και Linux. Αναπτύχθηκε από το ίδρυμα Mozilla Foundation.

63 Ανήκει στην κατηγορία λογισμικού ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν
Ανήκει στην κατηγορία λογισμικού ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν. Η πρώτη έκδοσή του διατέθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2004, ενώ τα πρώτα  downloads έγιναν μέσα σε 10 μέρες από την πρώτη διάθεση. Μέχρι και το 2007 έχουν γίνει downloads.

64

65 GMAIL Μία προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το Gmail σχεδιάστηκε με βάση την ιδέα ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορεί να είναι πιο διαισθητικό, πιο αποδοτικό και πιο χρήσιμο. Και ίσως και πιο διασκεδαστικό.

66 Το Gmail έχει: Άφθονο χώρο. Πάνω από megabyte(και παραπάνω) ελεύθερου χώρου αποθήκευσης.

67 Λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα.
Πρόσβαση από κινητό.

68 blogs Ο όρος blog στα ελληνικά μπορεί να αποδωθεί ως ιστολόγιο. Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά, συνήθως σε καθημερινή βάση.

69 Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται σαν καθημερινά ημερολόγια από τους δημιουργούς τους. Ημερολόγια που αφορούν την προσωπική ζωή ή τα ενδιαφέροντα του εκδότη τους.

70 Τα blogs χρησιμοποιούνται ευρέως για την έκφραση πολιτικών απόψεων και για κοινωνικά σχόλια.
Tελευταία όταν οι εταιρείες ανακάλυψαν τη δυναμική των blogs, τα χρησιμοποιούν για να κρατούν ενημερωμένους τους ενδιαφερόμενους αλλά και για να δώσουν ένα βήμα έκφρασης στους εργαζόμενους ή στους συνεργάτες τους.

71 Στην πραγματικότητα τα blogs μπορούν να είναι οτιδήποτε θέλει ο εκδότης τους. Πραγματική μόδα τα έκανε το GOOGLE με τη δωρεάν δυνατότητα που έδωσε να το κάνουν και άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα από κατασκευή ιστοσελίδων, με την υπηρεσία blogger. Τα blogs αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη δημοτικότητα, γιατί έχουν εμπλακεί στο παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων.

72 Σύγχρονες εκδοχές της blogμανίας είναι τα βιβλία που έχουν εκδοθεί με το περιεχόμενο διαφόρων blogs, το ότι συχνά πυκνά διάφορα έντυπα αναπαράγουν κείμενα από blogs και ότι κάποιοι blogers έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης.

73 Καινούργια μόδα είναι η αναδημοσίευση διάφορων επιλεγμένων Posts από blogs σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.

74 τελοσ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ :ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΝΟΜΑ :ΟΜΑΔΑΣ NARUTO"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google