Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νεανική οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια Η σημασία της ασφάλειας στην οδηγική συμπεριφορά Τα μέλη της Ομάδας: 1.Μουρελάτος Παναγής 2.Μπενάτος Μπάμπης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νεανική οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια Η σημασία της ασφάλειας στην οδηγική συμπεριφορά Τα μέλη της Ομάδας: 1.Μουρελάτος Παναγής 2.Μπενάτος Μπάμπης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Νεανική οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια Η σημασία της ασφάλειας στην οδηγική συμπεριφορά Τα μέλη της Ομάδας: 1.Μουρελάτος Παναγής 2.Μπενάτος Μπάμπης

3 ορισμοί… Ασφάλεια µπορεί να οριστεί ως η έλλειψη από τραυματισµού ή κινδύνου. Σχετίζεται µε την ασφάλεια που βιώνει κανείς στο σύστηµα των µεταφορών (εκφραζόµενη ως έλλειψη εµπλοκών και ατυχηµάτων στην κυκλοφορία). Ασφάλεια µπορεί να οριστεί ως η έλλειψη από τραυματισµού ή κινδύνου. Σχετίζεται µε την ασφάλεια που βιώνει κανείς στο σύστηµα των µεταφορών (εκφραζόµενη ως έλλειψη εµπλοκών και ατυχηµάτων στην κυκλοφορία). Οδική ασφάλεια υποδηλώνει ότι όλα τα ταξίδια προς κάποια δεδοµένη κατεύθυνση, γίνονται χωρίς κανένα ατύχηµα ή συναίσθηµα ανασφάλειας Οδική ασφάλεια υποδηλώνει ότι όλα τα ταξίδια προς κάποια δεδοµένη κατεύθυνση, γίνονται χωρίς κανένα ατύχηµα ή συναίσθηµα ανασφάλειας Τα ατυχήµατα ορίζονται ως : ένα απροσδόκητο δυσµενές γεγονός. Μπορεί να είναι µια πτώση, µια σύγκρουση, µια έκρηξη. Γίνεται διάκριση µεταξύ των: Τα ατυχήµατα ορίζονται ως : ένα απροσδόκητο δυσµενές γεγονός. Μπορεί να είναι µια πτώση, µια σύγκρουση, µια έκρηξη. Γίνεται διάκριση µεταξύ των: Οδικό ατύχηµα: σύγκρουση η οποία συνέβηκε σε µια δηµόσια οδό και στην οποία ενεπλάκη τουλάχιστον ένα κινούµενο όχηµα. Ο παραπάνω ορισµός χρησιµοποιείται στις περισσότερες χώρες για στατιστικούς λόγους. Τα οδικά ατυχήµατα συµπεριλαµβάνουν ατυχήµατα µε υλικές µόνο ζηµιές και ατυχήµατα µε σωµατικές βλάβες. Οδικό ατύχηµα: σύγκρουση η οποία συνέβηκε σε µια δηµόσια οδό και στην οποία ενεπλάκη τουλάχιστον ένα κινούµενο όχηµα. Ο παραπάνω ορισµός χρησιµοποιείται στις περισσότερες χώρες για στατιστικούς λόγους. Τα οδικά ατυχήµατα συµπεριλαµβάνουν ατυχήµατα µε υλικές µόνο ζηµιές και ατυχήµατα µε σωµατικές βλάβες. Αίτια ατυχηµάτων: σύνολο γεγονότων που εµπλέκει διαφορετικά στοιχεία της οδικής κυκλοφορίας και του µεταφορικού συστήµατος (το οδικό περιβάλλον, τα οχήµατα και τους χρήστες της οδού) και οδηγούν σε συγκρούσεις. Αίτια ατυχηµάτων: σύνολο γεγονότων που εµπλέκει διαφορετικά στοιχεία της οδικής κυκλοφορίας και του µεταφορικού συστήµατος (το οδικό περιβάλλον, τα οχήµατα και τους χρήστες της οδού) και οδηγούν σε συγκρούσεις.

4 οδική ασφάλεια

5 Ανάλυση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας

6 Συστήματα ενεργητικής ασφάλειας ABS (σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών), BAS (σύστημα δυναμικής επιβράδυνσης), ASR ή ESR (σύστημα αντιολίσθησης των τροχών) Καθώς και το ESP (το σύστημα ευστάθειας, που αφαιρεί ή προσθέτει ροπή στους τροχούς ώστε να μη φύγει το αυτοκίνητο από το δρόμο εάν γλυστρίσει σε κάποια στροφή). To ESP πολλές φορές μπορεί να έχει διαφορετική ονομασία από εταιρεία σε εταιρεία.

7 Συστήματα παθητικής ασφάλειας  ζώνες ασφαλείας με τους προεντατηρες,  τα βυθιζόμενα καθίσματα,  οι αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού,  πλευρικοί αερόσακοι (τύπου κουρτίνας),  αλλά και οι μπάρες στο σασί του αυτοκινήτου. Τέτοια συστήματα στο αυτοκίνητο είναι οι:

8 Crash Test Για την διαπίστωση και τον έλεγχο της ασφάλειας ενός μοντέλου, εκτός από την ίδια την εταιρεία, αρμόδιος φορέας θεωρείται ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP που διενεργεί δοκιμές πρόσκρουσης με κορυφαία βαθμολόγηση αυτή των 5 αστέρων. Γνωρίζοντας οι εταιρείες τα τέστ που γίνονται, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα μοντέλο προσπαθώντας να αγγίξουν το άριστα. Τα περισσότερα ατυχήματα δε γίνονται με 64 χλμ./ώρα και δεν είναι μόνο μετωπικές ή πλαγιομετωπικές συγκρούσεις. Υπάρχουν ανατροπές, ατυχήματα με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και ούτω καθεξής. Σίγουρα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι πιθανές συγκρούσεις μεταξύ δύο οχημάτων ή ενός οχήματος και κάποιου άλλου μέσου ή εμποδίου αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή

9 Αποτελέσματα Έρευνας Δημοσκόπησης…

10

11

12

13

14

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Νεανική οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια Η σημασία της ασφάλειας στην οδηγική συμπεριφορά Τα μέλη της Ομάδας: 1.Μουρελάτος Παναγής 2.Μπενάτος Μπάμπης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google