Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4e ÉCOLE PRIMAIRE DE VERIA

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4e ÉCOLE PRIMAIRE DE VERIA"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4e ÉCOLE PRIMAIRE DE VERIA
ANNÉE SCOLAIRE 2012 – 2013 6e classe Enseignante: Panayota Ypodimatopoulou

2 Crêpes: une spécialité bretonne !

3 La Bretagne

4 Η ΒΡΕΤΑΝΗ (LA BRETAGNE)
Βρετάνη Η ΒΡΕΤΑΝΗ (LA BRETAGNE) H Βρετάνη είναι περιφέρεια της δυτικής Γαλλίας και πρωτεύουσά της είναι η πόλη Ρεν (Rennes). Έχει μια ισχυρή ιστορική και φυσική κληρονομιά. Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη Γαλλία. Η Βρετάνη φημίζεται για τη σπεσιαλιτέ της, τις κρέπες, τις οποίες οι Γάλλοι συνηθίζουν να τρώνε τη μέρα της Υπαπαντής (la Chandeleur) και την αντίστοιχη με μας Καθαρή Δευτέρα (Mardi Gras).

5 Maisons typiques bretonnes

6 Belles bretonnes !

7 Coiffes

8 Costumes

9 Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ (LA CHANDELEUR)
Η Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου. Είναι μία χριστιανική γιορτή που έχει τις ρίζες της στην εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας στο Ναό – μαζί με το Χριστό – σαράντα μέρες μετά τη γέννησή του, σε μία τελετή εξαγνισμού. Για πολλούς αιώνες, σύμβολα της Υπαπαντής στη Γαλλία θεωρούνταν τα κεριά (les chandelles) και οι κρέπες (les crêpes). Σήμερα, παρέμεινε κυρίως το έθιμο της κρέπας, η οποία θεωρείται ότι ξορκίζει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι’ αυτό το λόγο, η πρώτη κρέπα που θα ψηθεί, πρέπει να φυλαχθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έως την επόμενη Υπαπαντή. Έτσι, σύμφωνα με το έθιμο, εξασφαλίζεται η ευτυχία και η ευημερία. Συνήθως κρατούν ένα χρυσό κέρμα στο ένα χέρι, ενώ με το άλλο κρατούν το τηγάνι και αναποδογυρίζουν αυτήν την πρώτη κρέπα στον αέρα !

10 Pâtes à crêpes

11 Crêpes faciles (recette)
Ingrédients : La mesure de base est un pot de yaourt vide. 3 pots de farine (soit environ 300g) - 4 pots de lait (soit environ 45cl) - 3 œufs - 2 cuillères d'huile - 2 cuillères de sucre - 1 pincée de sel Préparation : Mélanger le tout. Ne pas laisser reposer.

12 Εύκολες κρέπες (συνταγή)
Συστατικά : Το σκεύος μέτρησης είναι ένα άδειο κύπελλο από γιαούρτι. - 3 κύπελλα αλεύρι - 4 κύπελλα γάλα - 3 αυγά - 2 κουταλιές λάδι - 2 κουταλιές ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Προετοιμασία : Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Δεν αφήνουμε το χυλό να «ξεκουραστεί».

13 N’oubliez pas de porter …
un tablier des gants une toque

14 Les ustensiles le bol le fouet le pot
la cuillère la poêle la spatule la louche

15 Les ingrédients la farine le lait les œufs l’ huile le sucre le sel

16 Crêpes sucrées

17 Crêpes salées

18


Κατέβασμα ppt "4e ÉCOLE PRIMAIRE DE VERIA"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google