Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φωτογραφίες Σύμβολα Αμμολοχίτη Κατερίνα Βασιλάκη Βιβιάννα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φωτογραφίες Σύμβολα Αμμολοχίτη Κατερίνα Βασιλάκη Βιβιάννα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φωτογραφίες Σύμβολα Αμμολοχίτη Κατερίνα Βασιλάκη Βιβιάννα
Δεσύπρη Νεφέλη Ζερβακάκου Ελένη Συκιώτη Θάλεια

2 Περιεχόμενα Χαρακτηριστικές φωτογραφίες διάσημων πρόσωπων Πολεμικές
Κοινωνικοπολιτικές Σύμβολα

3 Χαρακτηριστικές φωτογραφίες διασήμων προσώπων
Χαρακτηριστικές φωτογραφίες διασήμων προσώπων

4 Albert Einstein Ο Albert Einstein ( ) ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής ‘Έχει βραβευθεί με Νόμπελ Φυσικής. Θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας Θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και επίσης ο «πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο» . Διακρίθηκε λόγω της εκκεντρικής του εμφάνισης και προσωπικότητας.

5 Marilyn Monroe 15 Σεπτεμβρίου 1954 στα γυρίσματα της ταινίας seven year itch Monroe: πρωταγωνιστικός ρόλος Φωτορεπόρτερ George Zimbel. Απεικόνιση των γυμνών ποδιών της Marilyn Monroe θεωρήθηκε σκανδαλώδες και ανήθικο Η σκηνή ξαναγυρίζεται  το σήκωμα του φορέματος της Μarilyn Μonroe αποκαλύπτει μόνο τα γόνατα της. Σύμβολο της θηλυκότητας και της απροκάλυπτης σεξουαλικότητας.

6 Bed Peace Πόλεμος στο Βιετνάμ το 1969: John Lennon και Yoko Ono

7 Ο Ernesto Che Guevara Γιατρός, Κομμουνιστής, Μαρξιστής, Λενινιστής, επαναστάτης, πολιτικός Κουβά  Κίνημα 26ης Ιουλίου Ανατροπή δικτατορικού καθεστώτος

8 Ο Ernesto Che Guevara 1960 παρίσταται σε κηδεία όπου φωτογραφήθηκε.
Φωτογράφος: Alberto Korda Διασημότερη φωτογραφία του κόσμου 1965 Πέθανε στη Βολιβία

9 Πολεμικές

10 Φωτογράφος: Steve ΜcCurry
Τοποθεσία: ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν Χρονολογία: το 1984, Πρωταγωνίστρια: η 12χρονη Sharbat Gula Συμβολισμός: το βλέμμα της απεικονίζει την τραυματική εμπειρία του πολέμου. Συνέπιες: στις ψυχές των ανθρώπων

11 Μετέπειτα ζωή της κοπέλας(2002)-> 30 ετών, παντρεμένη, μητέρα 3 κοριτσιών και κάτοικος ενός μικρού χωριού στο Αφγανιστάν.

12 Τοποθεσία: χωριό Trang Bang του Βιετνάμ
Πρωταγωνίστρια: ένα γυμνό κοριτσάκι με εγκαύματα σε όλο του το σώμα από τις βόμβες που σκάνε.

13 Η κοπέλα σήμερα εργάζεται στην Unesco.

14 Τέλος B’ Παγκοσμίου Πολέμου , εορτασμός από αμερικάνους στρατιώτες στη Νέα Υόρκη.
Ένας ναύτης φιλά τη νοσοκόμα κοπέλα του καταμεσής της Times Square Φωτογράφος: Alfred Eisenstaedt. Για το Αμερικανούς θεωρείται το πιο διάσημο φιλί του αιώνα.

15 Το 2005, επέτειος των 60 χρόνων ->στήθηκε σε κεντρική πλατεία το γλυπτό των δύο ερωτευμένων.
Πίσω από το φιλί όμως δεν κρύβεται μια ρομαντική ιστορία αγάπης αλλά ο ενθουσιασμός του ναύτη για τη λήξη του πολέμου που εκείνη τη μέρα φιλούσε όποια κοπέλα έβλεπε στο δρόμο.

16 Πόλεμος ΗΠΑ-Βιετνάμ Η αμερικανική νεολαία αντιτίθεται->ειρηνική πορεία. Μια γυναίκα πλησιάζει και αφήνει ένα λουλούδι στην κάννη του όπλου ενός στρατιώτη. Σήμα κατατεθέν της αντιπολεμικής συνείδησης του αμερικανικού λαού αλλά και όλου του κόσμου.

17 Κοινωνικοπολιτικές

18 Τόπος: νότιο Βιετνάμ Χρονολογία:1968, Ο αρχηγός των βιετναμέζικων κρατικών δυνάμεων Ngoc Loan τραβάει την σκανδάλη και εκτελεί εξ επαφής έναν άμαχο Φωτογράφος: Eddie Adams. Ο άμαχος, ονομαζόμενος Vietcong, ήταν ένας επαναστάτης που προ ολίγου είχε βοηθήσει στην δολοφονία δεκάδων μελών της αστυνομίας. Κατάταξη Loan στην κατηγορία των απάνθρωπων δολοφόνων Σύμβολο της φρίκης του πολέμου

19 Αυτή η Καλιφορνέζα μητέρα, μόλις είχε πουλήσει την σκηνή της και τα λάστιχα του αυτοκινήτου της για να αγοράσει φαγητό για τα εφτά παιδιά της. Φωτογράφος:Dorothea Lange Καταγραφή Μεγάλης Ύφεσης των ΗΠΑ Οι φωτογραφίες της έπεισαν την κυβέρνηση της Αμερικής να στείλει βοήθεια στις αγροτικές περιοχές.

20 Φωτογράφος:Malcolm Browne
Τόπος: Βιετνάμ Χρονολογία: 1963

21 Thich Quang Duc, βιετναμέζος μοναχός, ήρθε από ένα αυτοκίνητο και κάθισε στην μέση της πλατείας ενώ ένας νεότερος μοναχός έχυνε πάνω του βενζίνη και ύστερα, ρίχνοντας ένα σπίρτο πλάι του, πυροδότησε τις φλόγες. Ο μοναχός καθώς καιγόταν ζωντανός προσευχόταν.

22 Ο σκοπός της πράξης του αυτή ήταν να διαμαρτυρηθεί για τη δίωξη των Βουδιστών από την Ρωμαιοκαθολική κυβέρνηση του Νότιου Βιετνάμ .

23 Ιούνιος 1979->επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Leonid Brezhnev και της Ανατολικής Γερμανίας, Erich Honecker ξαφνιάζουν με το φιλί τους Το στιγμιότυπο κάνει το γύρο του κόσμου

24 Το 1990 ο Dimitri Vrubel αποτύπωσε το διάσημο αλλά αμφιλεγόμενο αυτό φιλί στο Τείχος του Βερολίνου, ως γκράφιτι. Παγκοσμίως γνωστό με τον όρο «East Side Gallery» αλλά και με άλλες ονομασίες όπως «Fraternal Kiss» ή «My God, Help Me to Survive This Deadly Love»

25 Χρονολογία: Ιούνιος του 2011, με φόντο τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Δύο Έλληνες φοιτητές, Ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά ,σε μια προσπάθεια να δείξουν στους άνδρες των ΜΑΤ ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν, τουλάχιστον όχι δια της βίας. Φωτογράφος: Γεωργία Παναγοπούλου Σύμβολο του έρωτα που αναδύεται μέσα από τους ‘’καπνούς’’ της επανάστασης.

26 Προγενέστερη φωτογραφία βέβαια είναι το «φιλί του Βανκούβερ» όπου έγινε κάτι παρόμοιο με την ελληνική εκδοχή

27 Σύμβολα

28 Άπειρο Πληθώρα απόψεων περί του απείρου.
Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος ο Ηράκλειτος ο Δημόκριτος Ταύτιση απείρου με αρχή με πρώτη αιτία και με πρώτο στοιχείο όλων των όντων. Θεωρίες περί απειρίας των ατόμων και των φαινομένων(πχ. Κίνηση, χρόνος). ‘Αποψη ενός χωρικά άπειρου σύμπαντος-> Αριστοτέλης απέρριπτε Αϊνστάιν: θεωρία της σχετικότητας- > θεωρία ενός στατικού σύμπαντος. G. Riemann->ιδέα περί σφαιρικού Σύμπαντος. E.Hubble->απομάκρυνση των γαλαξιών, άποψη για τη διαστολή του σύμπαντος. Friedmann:τρεις υποθέσεις: άπειρος χώρος, χρόνος που συνεχίζεται επ ‘ άπειρον->Σύμπαν.

29 Big Bang Μεγάλη έκρηξη (Big Bang )-> θεωρία για την δημιουργία του σύμπαντος από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τον Fred Hoyle -> δεν χρησιμοποίησε τον όρο για να περιγράψει μία θεωρία, αλλά για να ειρωνευτεί τη νέα ιδέα.

30 Η Σπείρα του Αρχιμήδη Xαρακτηριστικό -> η απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών περιελίξεων παραμένει σταθερή. Ονομάζεται και επίπεδη έλικα. Ο Αρχιμήδης μελέτησε τις ιδιότητες της στο έργο του «Περί Ελίκων» και κατάφερε να τετραγωνίσει τον κύκλο Σύμβολο του Ελληνικού Κόσμου. Δήλωνε την Ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που την φέρουν πάνω τους Ακόμα αποτελεί σύμβολο της ‘’Ζωτικής Δύναμης’’

31 Vanitas Τεχνοτροπία με συμβολικά έργα νεκρής φύσης.
Νεκροκεφαλή-> επερχόμενο θάνατο. Καπνός- Φούσκες-> γενναιότητα της ζωής και θλίψη του θανάτου. Λουλούδια -> συντομία της φύσης της ζωής. Ποτήρι με κρασί -> αίμα του Χριστού. Υλικά αγαθά (πέρλες, λεφτά) -> αντικείμενα της απληστίας, διαφθοράς και απραξίας.

32 Καθρέπτης Σύμβολο από παλιότερα χρόνια σε πολλές θρησκείες
Αντανάκλαση= ύπαρξη ->αποβολή ψυχής Σύμβολο απαισιοδοξίας ανθρώπου(Vanitas)

33 Περιστέρι Σύμβολο: ειρήνη Παλαιά Διαθήκη-> Κατακλυσμός Νώε
Χριστιανική Θρησκεία-> Άγιο Πνεύμα Pablo Picasso-> Περιστέρι της Ειρήνης 1901-> Παιδί με το Περιστέρι Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης(1949)-> αφίσα: σύνδεση παιδικότητας με ελπίδα

34 Marlboro Man Cowboy Marlboro-> διάσημη διαφήμιση βιομηχανίας καπνού
Εμφάνιση: Cowboy-> σύμβολο αρρενωπότητας και αντρικής δύναμης Σκοπός: αντρικός χαρακτήρας στο κάπνισμα Πρόσφατα πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες.

35 Ευχαριστούμε!!!


Κατέβασμα ppt "Φωτογραφίες Σύμβολα Αμμολοχίτη Κατερίνα Βασιλάκη Βιβιάννα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google