Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ HELLASMES ΟΜΙΛHΤΗΣ: Χ. Μητρόπουλος Μέλος ΔΣ

2 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Ημερίδα συλλόγου εργαζομένων ΕΟΦ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» Αθήνα 17/6/2006 Χρύσανθος Μητρόπουλος Μέλος Δ. Σ. ΕΟΦ και in vitro διαγνωστικά. Προβλήματα και προτάσεις.

3 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Τι είναι ο ΣΕΠ;  Επαγγελματικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  Εκπροσωπεί τις εταιρείες που παράγουν ή/και εμπορεύονται επιστημονικό, νοσοκομειακό, υγειονομικό, τεχνολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.  Μέλος της EDMA - European Diagnostics Manufacturers Association- που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Βιομηχανίας In Vitro διαγνωστικών (IVD) στην Ευρώπη και συνεργάζεται στενά με τις Αρμόδιες Αρχές των κρατών-μελών.

4 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 In vitro διαγνωστικά;  Η ελληνική βιομηχανία διαγνωστικών είναι πολύ μικρή.  Καταχώρηση από το Υπ. Βιομηχανίας στις «μη ιδιαιτέρως οχλούσες μονάδες ανάμιξης διαφόρων ειδών».  Έλεγχοι ΕΟΦ με νόρμες φαρμακοβιομηχανίας.  Προβλήματα στις επαφές εταιρειών του Συνδέσμου, με τον ΕΟΦ και άλλες υπηρεσίες.

5 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Οδηγία 98/79 ΕΟΚ (IVDD)  Τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2003, ως ΚΥΑ ΔΥ8δ/ουκ. 3607/892/10-8-2001.  Ο ΕΟΦ ορίστηκε ως Αρμόδια Αρχή (ΑΑ) για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, που καταχωρούνται ως «διαγνωστικά βοηθήματα in vitro».  Πλαίσιο υποχρεώσεων και τα δικαιωμάτων που θα διασφάλιζε τη νομιμότητα στην παραγωγή και διακίνηση διαγνωστικών.  Ν.3370/05 «τέλος ετοιμότητας ΕΟΦ», σε αντικατάσταση του πάγιου τέλους.

6 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006...Τα «πιράνχας»  Ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον, «πιράνχας» που απομυζούν τους οικονομικούς πόρους του ΕΣΥ.  Εξόφληση με ειδικές ρυθμίσεις κάθε...3-5 χρόνια, μετά από εκβιαστικές εκπτώσεις και κατά παράβαση του ΠΔ 166, που προβλέπει εξόφληση σε...60 ημέρες, άλλως επιβολή τόκων περίπου...9%.  Η πληρωμή του τέλους ετοιμότητας πρέπει να συνοδεύεται από ανταποδοτικά οφέλη από πλευράς ΕΟΦ.

7 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Προβλήματα ΚΥΑ ΔΥ8δ Ελλιπής ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, διοικήσεων Δ.Υ.ΠΕ. και νοσοκομείων, που δεν αντιλαμβάνονται:  τους λόγους ύπαρξης του νόμου,  το πνεύμα του,  τα οφέλη από την εφαρμογή του και, τελικά,  την υποχρέωση όλων να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του.

8 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Αποτέλεσμα  Απίστευτο χάος στις προμήθειες διαγνωστικών αντιδραστηρίων.  Διακηρύξεις που περιλαμβάνουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους, που αντιβαίνουν στην ΚΥΑ ΔΥ8δ.  Διάτρητες κατακυρωτικές αποφάσεις, που οδηγούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες  Αργοπορίες, ακυρώσεις αποφάσεων και ματαιώσεις προμηθειών.

9 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Τι θα μπορούσε να κάνει ο ΕΟΦ;  Καλύτερη ενημέρωση των στελεχών του σχετικά με τα διαγνωστικά βοηθήματα in vitro.  Τα in vitro διαγνωστικά δεν είναι φάρμακα*.  Να οργανώσει ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση κάθε εμπλεκόμενου για την ΚΥΑ ΔΥ8δ.  Ο ΣΕΠ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία ομάδα εργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την διοργάνωση μίας τέτοιας εκδήλωσης. *Οδηγίες χρήσης

10 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Τι θα μπορούσε να κάνει ο ΕΟΦ;  Κωδικοποίηση, εκλαΐκευση και επεξήγηση των διατάξεων της IVDD.  Η Ιρλανδική ΑΑ -Irish Medicines Board- έχει εκδώσει χρησιμότατες ερμηνευτικές οδηγίες (guidance notes) προς κατασκευαστές και χρήστες.

11 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Τι θα μπορούσε να κάνει ο ΕΟΦ;  Βραχυπρόθεσμα νέα εγκύκλιο για την αποφυγή κάθε παραβίασης της νομιμότητας, αναφέροντας σχετικά παραδείγματα.  Ως ΣΕΠ έχουμε συλλέξει σωρεία παραδειγμάτων, που μπορούν να φανούν χρήσιμα.  Η εγκύκλιος 19384/2-4-2004, απλά δεν λαμβάνεται υπόψη από τις επιτροπές προδιαγραφών και αξιολόγησης και οι διοικήσεις ελάχιστα πράττουν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της.

12 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Δεδομένα  Οι εταιρείες διαγνωστικών έχουν κοινωνική συνείδηση και πλήρη επίγνωση του ρόλου τους για την εξασφάλιση έγκαιρης, οικονομικής και έγκυρης παροχής υγείας.  Θλιβερό γεγονός η «επίθεση» που δέχεται τελευταία ο κλάδος από τα ΜΜΕ.  Οι εταιρείες είναι πολύ καλύτερα διοργανωμένες από το σύνολο των εργαστηρίων και έχουν διαπιστευθεί στον τομέα της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

13 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Συμπεράσματα  Ο ΕΟΦ οφείλει να ενεργοποιηθεί  Έλεγχοι  Επαγρύπνηση  Δημοσιοποίηση του ρόλου του ως ΑΑ για την τήρηση των διαδικασιών και της νομιμότητας στην παραγωγή και διακίνηση διαγνωστικών προϊόντων.  Για να εξυπηρετήσει πολύ και στην αναγνώριση μας σαν έντιμων και αξιόλογων συστατικών του τομέα παροχής υγείας στην χώρα μας.

14 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 Συμπεράσματα  Ο ΣΕΠ επιθυμεί όσο το δυνατό στενότερη συνεργασία με τον ΕΟΦ.  Διεύθυνση ειδική για τα διαγνωστικά προϊόντα;  Ενιαίος κόμβος επικοινωνίας του ΕΟΦ με τις εταιρείες του κλάδου  Στενή συνεργασία με τις διευθύνσεις αξιολόγησης, εργαστηρίων, ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων για τα in vitro διαγνωστικά.

15 ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !


Κατέβασμα ppt "ΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΟΦ-Προκλήσεις και Προοπτικές» 17/6/2006 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google