Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ψηφιακές Συσκευές κατά της Ηλεκτροπληξίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ψηφιακές Συσκευές κατά της Ηλεκτροπληξίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ψηφιακές Συσκευές κατά της Ηλεκτροπληξίας
ELECTRIC PROTECTION Ψηφιακές Συσκευές κατά της Ηλεκτροπληξίας

2 Τι είναι το Ηλεκτρικό Ρεύμα (AC/DC)
ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Γενικά, το παρεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα είναι εναλλασσόμενο ημιτονοειδές ηλεκτρικό ρεύμα, ενεργής τάσης 230V και συχνότητας 50hz. Στον κάθε καταναλωτή παρέχονται πάντα ένα τριπλό καλώδιο, που το αποτελούν ο ουδέτερος (Ν) στον οποίο δεν παρέχεται από την πάροχο ρεύμα, και οι φάσεις, στα οποία παρέχεται το ρεύμα, ενώ ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να παρέχει για ασφάλεια μία γείωση. Ανάλογα με τις παρεχόμενες φάσεις της, η παροχή είναι μονοφασική ή τριφασική.

3 Ρεύμα Φίλος και Εχθρός Ηλεκτροπληξία είναι η προσβολή του ανθρώπινου σώματος από την διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός ηλεκτρικής τάσης και ρεύματος είναι ικανός να επιφέρει τον θάνατο, γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητο όλοι μας να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας για την προστασία μας, ιδιαίτερα οι τεχνικοί οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με ηλεκτρικές διατάξεις. Η αιτία της ηλεκτροπληξίας είναι η διαφορά δυναμικού που αναπτύσσετε ανάμεσα σε δύο σημεία του ανθρώπινου σώματος. Αυτό που την καθιστά όμως ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η ένταση και η χρονική διάρκεια που προκαλείται, ιδιαίτερα στην περιοχή της καρδιάς. 

4 ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΩΣΗ ΦΑΣΗΣ (L) ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ (Ν)
Βραχυκύκλωμα ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΩΣΗ ΦΑΣΗΣ (L) ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ (Ν) Ηλεκτροπληξία είναι η προσβολή του ανθρώπινου σώματος από την διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός ηλεκτρικής τάσης και ρεύματος είναι ικανός να επιφέρει τον θάνατο, γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητο όλοι μας να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας για την προστασία μας Η αιτία της ηλεκτροπληξίας είναι η διαφορά δυναμικού που αναπτύσσετε ανάμεσα σε δύο σημεία του ανθρώπινου σώματος. Αυτό που την καθιστά όμως ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η ένταση και η χρονική διάρκεια που προκαλείται, ιδιαίτερα στην περιοχή της καρδιάς.

5 Υπερφόρτωση Η ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (amp) ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ Η ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

6 Διαρροή Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ (ΥΓΡΩΝ, ΑΕΡΙΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Στο ανθρώπινο σώμα ρεύματα μέχρι 10mA δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα εκτός από σύσπαση των μυών όταν φυσικά η τάση είναι πολύ χαμηλή! Τάσεις μεγαλύτερες από 30V είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα Το ανθρώπινο σώμα έχει μια αντίσταση που κυμαίνεται από 5ΚΩ έως 100ΚΩ περίπου. Η αντίσταση αυτή μειώνεται σε περίπτωση που είμαστε ιδρωμένοι ή έχουμε βρεγμένα χέρια, κτλ. Αυτό σημαίνει ότι αν υποθέσουμε ότι μέχρι 10mA είναι το όριο της διέλευσης του ρεύματος μέσα από το σώμα μας, τάσεις μέχρι 30V μπορεί να προκαλέσουν ένα μικρό σοκ αλλά μεγαλύτερες μπορεί να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο κάτω από προϋποθέσεις.

7 Πως Ανιχνεύεται Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ (ΥΓΡΩΝ, ΑΕΡΙΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ(ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ) ΤΟ ΑΕΡΙΟ (ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ) ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ

8 Προστασία Διαρροής Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποφασιστεί διεθνώς η χρήση του ρελέ διαρροής. Τα τελευταία 7 χρόνια υποχρεωτική στην Ελλάδα και στα περισσότερα κράτη. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διακοπή του ρεύματος όταν υπάρξει διαρροή >=30ma. Είναι η παγκόσμια νόρμα για την πιο ομαλή λειτουργιά των κυκλωμάτων με τις λιγότερες απώλειες.

9 Ευπαθείς Κατηγορίες Έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και με την χρήση του ρελέ υπάρχουν θανατηφόρα ατυχήματα Το ανθρωπινό σώμα έχει ωμική αντίσταση ανάλογα με την φυσιολογία του καθενός. Αυτόματα δημιουργούνται κατηγορίες ανθρώπων πιο ευπαθείς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 1) Παιδιά 2) Ηλικιωμένοι 3) Γυναίκες 4) Ανθρώποι με χρονιές ασθένειες (καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς κτλ)

10 Στατιστικά Στοιχεία Θανάτων από Ηλεκτροπληξία
Σύμφωνα με τον πίνακα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έχουν σημειωθεί οι παρακάτω θάνατοι από ηλεκτροπληξία. ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΟΛΟ 1999 30 Άρρεν 26 Θήλυ 4 2000 33 3 2001 31 27 2002 29 28 1 2003 32 2004 43 37 6 2005 34 2 2006 ΣΥΝΟΛΟ 39 Άρρεν 35 Θήλυ 4 2007 28 26 2 2008 29 2009 27 24 3 2010 ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΣ (3) ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

11 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

12 Ψηφιακοί Ελεγκτές Διαρροής Ηλεκτρικού Ρεύματος
Ψηφιακός Μονοφασικός Ψηφιακός Μονοφασικός Κομπλέ Ψηφιακός Τριφασικός ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ EMC HELLAS S.A.

13 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΠΑΤΕΝΤΑ) Pat. Num. 1007680
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ( CE ) ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ EMC HELLAS S.A. ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ. ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΡΕΛΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ 1 – 30 mA.


Κατέβασμα ppt "Ψηφιακές Συσκευές κατά της Ηλεκτροπληξίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google