Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
ΝΑΡΙΝΙΑΝ ΓΚΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΡΙΔΟΛΟΓΩΝ Κυριες και Κυριοι καλησπερα σας,θα σας κανω μια εισαγωγη στην Ιριδολογια.

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ DR IGNATZ VON PECZELY O ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(συνοπτικη αναδρομη) Η ιστορία της αξιοποίησης του οφθαλμου σαν διαγνωστικο εργαλείο ξεκινά στην Αρχαία Κίνα και Ιαπωνία. Χιλιάδες χρονια πριν οι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι ήξεραν πως να αναγνωρίζουν αρρώστιες κοιτάζοντας το συνολο του. οφθαλμού, δηλαδή τα βλέφαρα, το ασπράδι, την ίριδα, και την κορη. Το ασπράδι και η Ιριδα χωρίζονταν σε ζώνες που η κάθε μία είχε την δική της σημασία, χωρίς ομως την λεπτομερή χαρτογράφηση της συγχρονης ιριδολογίας. Ο πατέρας της συγχρονης Ιριδολογίας Θεωρείται ο Ουγγαρος ιατρος IGNATZ VON PECZELY ο οποιος εζησε(απο το 1822 έως το1911) και εξεδωσε το πρωτο συγγραμα για την ιριδολογια. Σιγά-σιγά το ερευνητικο ενδιαφέρον εξαπλώθηκε αρχικά σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και αργοτερα παγκοσμια.Η ερευνα της ιριδολογιας αναπτυχθηκε ιδιαιτερα με την χρηση των ηλεκτρονικων υπολογιστων.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Ας δουμε ποια ειναι η επιστημονικη βαση της Ιριδολογιας Η ιριδα(το εγχρωμο τμημα του οφθαλμου) λειτουργικα παιζει τον ρολο του διαφραγματος, και ελεγχει την ποσοτητα του φωτος που εισερχεται στο ματι. Αποτελειται δε απο δυο μυς που τροφοδοτουνται απο ενα εξαιρετικα πολυπλοκο δικτυο αγγειων και νευρων.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Το χρωμα της ιριδας αποδιδεται στην ποσοτητα της μελανινης που περιεχεται σε αυτην.Η μελανινη προσδιδει το χαρακτηριστικο καφε χρωμα σε αυτην, ενω η απουσια της κανει την ιριδα να φαινεται γαλαζια λογω της πληθωρας των αγγειων που περιεχει.Το καφε και το μπλε χρωμα θεωρουνται τα φυσιολογικα χρωματα της ιριδας,ενω ολοι οι αλλοι χρωματισμοι οφειλονται σε χημικες ενωσεις,που προερχονται απο διαταραχες του μεταβολισμου,και μεσω της κυκλοφοριας εναποτιθενται στους ιστους της ιριδας,κατα την περιοδο σταθεροποιησης της δομης της. Η ιριδα σταθεροποιειται στα πρωτα χρονια της ζωης του ανθρωπου, και μετα παραμενει σχεδον σταθερη.

5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Η δομη της ιριδας παρουσιαζει συχνα αναγλυφες αλλοιωσεις που φαινονται σαν ρωγμες η κρατηρες.Οι αλοιωσεις αυτες καθως και οι χρωματικες παρεκλισεις απο το φυσιολογικο, ερμηνευονται απο την επιστημη της ιριδολογιας σαν,παρεκλισεις απο την γενετικη τελειοτητα και προσδιοριζουν την ιδιοσυγκρασια-ιδιοσυστασια του η οποια ειναι και μοναδικη

6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Το επομενο βημα ειναι να συσχετισουμε τα σημαδια τα οποια βρισκουμε με ενα χαρτη της Ιριδολογιας,ο οποιος μας βοηθα να προσδιορισουμε τις ανατομικες ζωνες οι οποιες σχετιζονται με τα σημαδια που βρηκαμε.

7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Σε αυτο το σημειο μας βοηθα η συνχρονη τεχνολογια

8 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΡΕΣ πχ κακη διατροφη μολυνση περιβαλλοντος ψυχικο στρες ελλειπης αναπαυση ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Οι περισσοτερες αν οχι ολες οι χρονιες παθήσεις δημιουργουνται απο τον συνδυασμο κάποιας γενετικά προκαθορισμένης προδιάθεσης και κάποιου εξωτερικου παράγοντα που επιδρά δυσμενώς πάνω στον οργανισμο σύμφωνα με την εξισωση που βλεπετε. Η ιριδολογια εστιαζεται στο πρωτο κυριως τμημα της εξισωσης  Ποια ειναι λοιπον η χρησιμοτητα της Ιριδοσκοπησης?

9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Οταν αρωσταινουμε και παμε στον Ιατρο να μας θεραπευσει,εκεινος το πρωτο που κανει ειναι να διαγνωσει το προβλημα μας. Αυτο σημαινει οτι θα βαλει ενα ταμπελακι στα συμπτωματα μας και εμεις θα μεινουμε ευχαριστημενοι νομιζοντας οτι ξερουμε τα παντα για το προβλημα μας. Δενε ειναι ομως ακριβως ετσι. Σαφως η διαγνωση ειναι ενα σημαντικο πρωτο βημα. Δεν μας απανταει ομως συχνα στα εξης σημαντικα ερωτηματα.: 1)Για ποιο λογο αρωστησατε;Αν παραδειγματος χαριν ειστε εργατης και εχετε αρθριτιδα,για ποιο λογο η αρθριτιδα επισκεφτηκε μονο εσας και οχι και τον συναδελφο σας που κανει την ιδια εργασια; 2)Ποιος ειναι ο καλυτερος,ασφαλεστερος και γρηγοροτερος δρομος προς την υγεια;Ποιος τροπος ταιριαζει καλυτερα σε εσας και στην ιδιαιτεροτητα σας; Γιατι παραδειγματος χαριν δυο ανθρωποι με αρθριτιδα που παιρνουν το ιδιο ενδεδειγμενο φαρμακο,ο ενας γινεται γρηγορα καλα χωρις παρενεργειες και ο αλλος καθυστερει και αντιδρα ασχημα στην θεραπευτικη αγωγη; Σε ολλα τα παραπανω ερωτηματα μπορει να μας απαντησει η Ιριδολογια πληροφοροντας μας για τις ιδιαιτεροτητες που εχει ο οργανισμος μας. Μας δινει να καταλαβουμε ποια οργανα και ποιες λειτουργιες εχουν ευαισθησια,καθως επισης πιοι ειναι οι κυριοι μηχανισμοι με τους οποιους το σωμα μας αρωσταινει. Ο οργανισμος μας ειναι σαν το παγοβουνο που βλεπετε. Τα συμπτωματα και τα προβληματα σας ειναι παντοτε η κορυφη του παγοβουνου,η οποια αποτελει το 1/8 της συνολικης του μαζας,αυτο που φαινεται στην επιφανεια,τα υπολοιπα 7/8 ειναι αθεατα,και αντιπροσωπευουν τις αιτιες και τους μηχανισμους που αρωστησατε. Αυτες λοιπον ειναι η πληροφοριες που μπορει να σας δωσει η Ιριδολογια. Αν δεν εχουμε αυτες τις πληροφοριες τοτε ακολοθουμε την στατιστικη μεθοδο,την θεραπευτικη μεθοδο δηλαδη που βοηθα τους περισσοτερους,ελπιζοντας οτι δεν θα εισαστε στην μειοψηφια που οχι μονο δεν θα σας βοηθησει αποτελεσματικα,αλλα υπαρχουν και πολλες πιθανοτητες να σας βλαψει. Αν ομως εχετε κανει Ιριδοσκοπηση τοτε γνωριζετε καλυτερα τον εαυτο σας και την ιδιαιτεροτητα του,δεν εισαστε πλεον ενα στατιστικο νουμερο. Ας δουμε λοιπον συνοπτικα ποια ειναι τα κυριοτερα ωφελη της Ιριδοσκοπησης:

10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Προληπτικη Ιατρικη Πως και γιατι αρωστησα Ποιος θεραπευτικος δρομος μου ταιριαζει καλυτερα 1)Προληπτικη Ιατρικη,γνωριζοντας τα αδυνατα σημεια του οργανισμου σας,γνωριζεται απο τι πρεπει να φυλαγεστε,ποιες συνηθειες ειναι επιζημιες για εσας,ποιες τροφες σας βοηθανε και ποιες υποσκαπτουν μακροχρονια την υγεια σας,ποιες συνηθειες θα ηταν καλο να υιοθετησετε. 2)Οταν εχετε ηδη αρωστησει,καταλαβαινεται καλυτερα το πως και το γιατι ο οργανισμος σας αρωσταινει 3)Γνωριζετε καλυτερα ποια θεραπευτικη οδος ταιριαζει καλυτερα σε εσας.

11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
Δεν ειναι Οφθαλμιατρικη εξεταση Δεν αντικαθιστα την Ιατρικη διαγνωση ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ Στο σημειο αυτο θα ειθελα να διευκρινησω οτι: 1)Η ιριδοσκοπηση δεν έχει καμία σχέση με την συνηθισμένη οφθαλμιατρική εξέταση,ο σκοπος της οποίας είναι διαφορετικος. 2)Η Ιριδοσκοπηση δεν αντικαθιστα την Ιατρικη διαγνωση,την συμπληρωνει.

12 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σας ευχαριστω για τον χρονο σας


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google