Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης

2 ΚΗΠΟΙ Εξοπλισμός: Τεμαχιστής κλαδιών Κάδοι κομποστοποίησης 660 λίτρων.
Εμπλεκόμενο προσωπικό: Κηπουρός Συλλεγόμενα υλικά για κομποστοποίηση:  Γκαζόν, φύλλα δέντρων, κλαδιά μικρής διαμέτρου (ανάλογα με τη χωρητικότητα του τεμαχιστή) εκτός ευκαλύπτου και καστανιάς.

3 ΚΗΠΟΙ Περιγραφή Διαδικασίας:
Τα υλικά συλλέγονται από τον κηπουρό. Τεμαχίζονται (όσα χρειάζεται) και στη συνέχεια τοποθετούνται στους κάδους κομποστοποίησης. Εκεί παραμένουν κλειστά για περίπου έξι μήνες. Εάν οι κάδοι αερίζονται, τότε δεν κάνουμε τίποτα περαιτέρω. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι κάδοι δεν αερίζονται, πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύουμαι ελαφρά το περιεχόμενο του κάδου όπως επίσης και να φροντίζουμε να δίνουμε το ανάλογο νερό για να μην ξεραθεί. Προτεινόμενο σύστημα για την υγρασία, τοποθετούμε μια παροχή νερού με σταγονίδια πάνω από τους κάδους με χρονοδιακόπτη. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα υλικά που έχουμε στον κάδο να είναι νωπά και όχι βρεγμένα ή στεγνά. Προαιρετικά, με το πέρας της διαδικασίας, μπορούμε να περάσουμε το κομπόστ από κόσκινο και να αφαιρέσουμε κομάτια τα οποία δεν έχουν κομποστοποιηθεί λόγω μεγέθους (ξύλα, κλπ.). Τέλος, το διασκορπίζουμε στον κήπο.

4 ΚΟΥΖΙΝΑ Εξοπλισμός: Κάδος συλλογής υλικών (εντός της κουζίνας)
 Κάδος συλλογής υλικών (εντός της κουζίνας) Κάδοι κομποστοποίησης 660 λίτρων Εμπλεκόμενο προσωπικό:  Υπεύθυνος για την ανακύκλωση των υλικών της κουζίνας είναι ο Chef του ξενοδοχείου η συλλογή γίνεται από τους αντίστοιχους μάγειρες. Συλλεγόμενα υλικά για κομποστοποίηση: Λαχανικά και φρούτα τα οποία δεν είναι προς χρήση στην κουζίνα. Επίσης μπορούν να κομποστοποιηθούν: θρυμματισμένα τσόφλια αβγών, καφές φίλτρου και τα φίλτρα. Δε μπορούμε να κομποστοποιήσουμε μαγειρεμένα φαγητά, σύνθετες σαλάτες και κρέας.

5 ΚΟΥΖΙΝΑ Περιγραφή Διαδικασίας: Στο χώρο προετοιμασίας των φρούτων και των λαχανικών, τοποθετούμε ένα κάδο για την συλλογή των παραπάνω υλικών. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα περιεχόμενα του κάδου στον κάδο κομποστοποίησης. Στην περίπτωση της κομποστοποίησης των υλικών της κουζίνας, δεν χρειάζεται νερό διότι τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν ήδη την απαιτούμενη για την κομποστοποίηση υγρασία. Η διάρκεια της κομποστοποιήσης υλικών της κουζίνας, είναι επίσης περίπου έξι μήνες. Εάν έχουμε ένα κοινό κάδο για την κομποστοποίηση των υλικών κήπου και κουζίνας, τότε πάλι δεν χρειάζεται επιπλέον υγρασία. Το παραγόμενο από τα υλικά της κουζίνας κομπόστ, χρησιμοποιείται και πάλι στον κήπο. Με την παραπάνω διαδικασία, επιτυγχάνεται η μείωση των απορριμμάτων και το παραγόμενο κομπόστ είναι ένα υψηλής ποιότητας οργανικό βελτιωτικό λίπασμα για τον κήπο μας.

6 Έλληνες προμηθευτές κάδων οικιακής / επιτόπιας κομποστοποίησης:
1. «Βελτιωτική» Παππάς Γεώργιος Βύρωνος 17, Χαλάνδρι, Τηλ , , fax: , , URL: 2. Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων, ΣΥ.ΔΙ.ΑΠ. Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Κουντουριώτη Πυλαία Θεσσαλονίκης Τηλ: , fax: , 3. Χρυσαδάκου Ειρήνη Α.Ε. Αριστοτέλους 5, 17778, Ταύρος Τηλ: , , fax: , 4. «ENVITECH» Ε.Π.Ε. Αθ. Διάκου 10, Αιγάλεω Τηλ , , fax «HELESI» A.Β.Ε.Ε, "Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων " Κεντρικά Γραφεία: Μαραθώνος 61 & Μονής Αρκαδίου 2, Γέρακας Αττικής Τηλ: , fax: , 6. «LIVACOSM», Λιβιεράτος Αλέξανδρος Αποστόλου Παύλου 17α, Π. Ηράκλειο – Αθήνα, & Βασ. Γεωργίου Β’ 13α Πειραιάς Τηλ , , Fax ,


Κατέβασμα ppt "Οικιακή κομποστοποίηση πρασίνων στο ξενοδοχείο GRECOTEL PELLA BEACΗ - Επίδειξη κάδου οικιακής κομποστοποίησης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google