Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ά Ενότητα : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ά Ενότητα : Στρατηγικός Σχεδιασμός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ά Ενότητα : Στρατηγικός Σχεδιασμός
εταμ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ά Ενότητα : Στρατηγικός Σχεδιασμός Ηράκλειο, 4 Ιουνίου 2008

2 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Είναι ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της διοικητικής ικανότητας του Δήμου. Αποτελεί το τετραετές πρόγραμμα δράσης του Δήμου και των Νομικών προσώπων του. Είναι οργανικό στοιχείο της καθημερινής λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου και μέρος του προγραμματικού του κύκλου. Υλοποιείται μέσω του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου και των Νομικών προσώπων του. Εκπονείται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Αξιοποιεί δείκτες επίδοσης.

3 εταμ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ A’ Ενότητα: Στρατηγικός σχεδιασμός
Περιγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος του Δήμου. Στρατηγική του Δήμου και αναπτυξιακές προτεραιότητες. Β’ Ενότητα: Επιχειρησιακός και οικονομικός προγραμματισμός Στόχοι και δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων. Τετραετής προγραμματισμός των δράσεων. Οικονομικός προγραμματισμός. Δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης του προγράμματος.

4 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
εταμ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Πληθυσμιακή αύξηση κατά 30% περίπου την τελευταία εικοσαετία ( ). Προβλεπόμενη αύξηση κατά 20% έως το 2021 ( κατ.) Αρνητική τάση εξέλιξης της ηλικιακή πυραμίδας με τον παιδικό και νεαρό πληθυσμό να μειώνεται και τον πληθυσμό των ατόμων της τρίτης ηλικίας να αυξάνεται. Έντονη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου και αύξηση της έκδοσης οικοδομικών αδειών, για νέες οικοδομές, κατά 40% ( ). Σε Ηράκλειο (30,6%), Βασιλειές (90,2%) και Σκαλάνι (30,7%) η μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη ( ). Από το 2003 και έπειτα οι περισσότερες οικοδομικές άδειες, εκτός Ηρακλείου, στο Σκαλάνι, τις Βούτες και τα Σταυράκια. Ο κύριος όγκος της οικονομικής δραστηριότητας συγκεντρώνεται στον τριτογενή τομέα (λιανικό και χονδρικό εμπόριο, τουρισμός, δημόσιες υπηρεσίες). Αυξητική τάση της απασχόλησης (27%), του εργατικού δυναμικού (31,8%) αλλά και της ανεργίας (91,9%), για το

5 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
εταμ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κεντροβαρική θέση του Ηρακλείου στο Νομό και στην Περιφέρεια. Σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού και μεταφορικών-συγκοινωνιακών, αθλητικών, τουριστικών, ακαδημαϊκών, ενεργειακών και επιχειρηματικών υποδομών (στο ευρύτερο Π.Σ.Η). Πλήθος αναπτυξιακών και άλλων φορέων με έδρα το Δήμο (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΙΤΕ, ΟΑΝΑΚ, ΚΕΤΑ, Επιμελητήρια, ENISA). Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (Τμήμα Πληροφορικής, ΤΕΙ, ΙΤΕ, Forthnet), με δυνατότητα εξέλιξης σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ν.Α. Μεσογείου. Το Ηράκλειο (ΕΣΠΑ) δυνητικός πόλος ανάπτυξης και εμπορευματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή. Το Ηράκλειο (Χωροταξικό Περιφέρειας) μητροπολιτικό κέντρο διαπεριφερειακής ακτινοβολίας με άξονα την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

6 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής Προστασία όλων των υπόγειων νερών και των φυσικών αποδεκτών (έδαφος, θάλασσα, ατμόσφαιρα, ακτές και ρέματα) από κάθε μορφής ρύπανση. Διαχείριση και ελεγχόμενη άντληση των υδάτινων πόρων και εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών υδροδότησης. Διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων. Ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών. Ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των κατοίκων για τη μείωση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση ενέργειας. Έλεγχος χρήσεων γης και τήρηση πολεοδομικών κανονισμών στις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές. Οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών. Αύξηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Ανάγκη παρεμβάσεων για τη μείωση των ατυχημάτων και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

7 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός Ίδρυση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα Βελτίωση της ποιότητας ζωής και της εξυπηρέτησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, Ανάγκη για πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Αξιοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας Ολοκλήρωση-επέκταση του Αστικού Προγράμματος ανάπτυξης της παλιάς πόλης. Εκπόνηση και έγκριση μελετών για την αξιοποίηση υφιστάμενων χώρων για χρήση πολιτισμού ή τη δημιουργία νέων. Ολοκλήρωση εργασιών στη Βικελαία Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο. Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Εξεύρεση πόρων για τη συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση μνημείων. Αυξανόμενη ανάγκη άθλησης από τους πολίτες σε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις . Χαμηλό επίπεδο παροχής αθλητικών υπηρεσιών προς όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες πολιτών. Διαχείριση και λειτουργία αθλητικών υποδομών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αξιοποίηση του θεσμού των Συμβουλίων Νεολαίας. Κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών.

8 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Τοπική Οικονομία και απασχόληση Άρση των περιορισμών για την εκποίηση ακινήτων και αποτροπή των καταπατήσεων ακινήτων που αποτελούν Δημοτική περιουσία. Συντονισμένη λειτουργία δομών κατάρτισης, δια βίου μάθησης και προώθησης της απασχόλησης. Στοχευμένες δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας των γυναικών. Αξιοποίηση της προνομιακής γεωγραφικής θέσης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη κυρίως του κλάδου υπηρεσιών και εμπορίου. Συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, έρευνας - καινοτομίας - τεχνολογικής ανάπτυξης και εφαρμογής σύγχρονων τεχνικών πληροφορικής και επικοινωνίας. Σχεδιασμένη ανάπτυξη και διαρκής υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Εφαρμογή του Δημοτικού Κώδικα για τη λειτουργία των καταστημάτων, τη χρήση γης στο κέντρο την πόλης (πεζόδρομοι) και το στάσιμο & πλανόδιο εμπόριο. Μείωση των λαϊκών αγορών και εύρεση νέων, κατάλληλων χώρων λειτουργίας. Ενίσχυση των επιχειρηματικών υποδομών και τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ. Ανάπτυξη τουρισμού με προορισμό την πόλη.

9 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Καθημερινότητα/Ασφάλεια/Εξυπηρέτηση του Πολίτη Ανάπτυξη Ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εκσυγχρονισμός του συστήματος έκδοσης των πιστοποιητικών από τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου (Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο) για τη μείωση των καθυστερήσεων. Ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Στήριξη ευπαθών ομάδων, φροντίδα ανθρώπων με αναπηρία για ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες. Δημιουργία δύο νέων παραρτημάτων ΚΕΠ στην πόλη του Ηρακλείου (Ανατολικά, Νότια) και από ένα στο κάθε δημοτικό διαμέρισμα, Ανάγκη βελτίωσης της καθημερινής ασφάλειας των πολιτών. Ενεργοποίηση Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

10 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Αποκέντρωση Περιβάλλον (καθαριότητα, πράσινο, ανακύκλωση, αναδάσωση). Ισόρροπη κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη. Ενίσχυση έμψυχου δυναμικού και εξοπλισμού Υποστηρικτικές δομές. Καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών Περισσότερες αρμοδιότητες στις κατά τόπους υπηρεσίες Διεύρυνση και αναβάθμιση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών. Βελτίωση συγκοινωνιακής σύνδεσης Βελτίωση της συνεργασίας κέντρου και περιφέρειας (αμεσότητα στην πληροφορία, επικοινωνία, δραστηριότητα)

11 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δραστηριότητες και Διαδικασίες Σαφέστερος καθορισμός αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις διευθύνσεις και τα τμήματα. Ιεράρχηση και αξιολόγηση προτεραιοτήτων και στόχων, ρεαλιστικός προγραμματισμός εργασιών και τακτική αυτοαξιολόγηση. Ολοκλήρωση του έργου ««Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (G.I.S.) και Εξυπηρέτηση του Πολίτη». Αυτοματοποίηση των διαδικασιών και ηλεκτρονική διασύνδεση της Τεχνικής Υπηρεσίας με Πολεοδομία και Οικονομική Υπηρεσία. Άμεση έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δημιουργία ηλεκτρονικού φάκελου έργου και διασύνδεση με το διπλογραφικό σύστημα. On line σύνδεση διάσπαρτων τμημάτων (νεκροταφείο, χωματερή, τμήμα αλλοδαπών κ.α.) και υπηρεσιών που διεξάγουν οικονομικές πράξεις. Αύξηση της προσφοράς υπηρεσιών καθαριότητας. Υλοποίηση μελετών πληροφορικής και επικοινωνιών. Συντήρηση portal.

12 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Οργάνωση και Συνεργασίες Πληρέστερη αλληλοενημέρωση, συντονισμός, συνεργασία και κοινά αποδεκτός καθορισμός στόχων / προτεραιοτήτων (ειδικά μεταξύ των Διευθύνσεων με παρόμοιο αντικείμενο). Ενεργοποίηση και στελέχωση γραφείων ΑΜΕΑ και Κοινωνικής Μέριμνας. Μείωση γραφειοκρατικής διαδικασίας από Δήμο και ΟΚΑΝΑ, στη συνεργασία τους με το ΚΕΣΑΝ. Ανάγκη ανάπτυξης ηλεκτρονικής σχέσης Δήμου και πολίτη. Αντιμετώπιση του προβλήματος διασποράς και κατακερματισμού των υπηρεσιών. Βελτίωση οργάνωσης του προσωπικού, οριοθέτηση αρμοδιοτήτων και μόνιμη συνεργασία των τμημάτων. Τακτική συνεργασία Δήμου-Δημοτικών Επιχειρήσεων, ώστε να αποτελέσουν ουσιαστικά εργαλεία στην υπηρεσία της τοπικής ανάπτυξης. Σύσταση τμήματος ποιότητας. Έλλειψη Γενικού Διευθυντή του Δήμου. Αναδιοργάνωση υπηρεσιών (Τμήμα Πληροφορικής, Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας).

13 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ανθρώπινο Δυναμικό και Υλικοτεχνική Υποδομή Αξιοποίηση υφιστάμενου προσωπικού μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και διαρκούς επιμόρφωσης. Βελτίωση της μηχανοργάνωσης και του εξοπλισμού των τμημάτων. Στελέχωση με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, όλων των κατηγοριών. Στέγαση των υπηρεσιών (με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ) και εξασφάλιση αποθηκευτικών χώρων. Δημιουργία Διοικητηρίου για καλύτερη λειτουργία και απόδοση των υπηρεσιών. Συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων. Συντήρηση και ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εφαρμογών και τηλεπικοινωνιακού υλικού.

14 ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Οικονομικά Εύρεση πρόσθετων πόρων για αναγκαία έργα, από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Σημαντική εξάρτηση του Δήμου από τις τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες και για επενδύσεις-υποδομές, αντίστοιχα. Δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως οι πηγές ιδίων εσόδων. Βελτίωση του ελεγκτικού μηχανισμού για την είσπραξη των διαφυγόντων εσόδων. Προβλήματα είσπραξης στα έσοδα από την ακίνητη περιουσία του Δήμου, στις εισφορές ένταξης και σε προσαυξήσεις –πρόστιμα που κυρίως ανάγονται σε προηγούμενα χρόνια. Βελτίωση διαδικασιών πρόβλεψης και εκτίμησης κάποιων υποκατηγοριών εσόδων-εξόδων.

15 ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ το προεκλογικό πρόγραμμα, οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, οι διαπιστώσεις και εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Δήμου για τα δυνατά και αδύνατα σημεία αλλά και τους κινδύνους και περιορισμούς που χαρακτηρίζουν το Δήμο, ως χωρική ενότητα και ως Διοικητικό Οργανισμό, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει το εξωτερικό περιβάλλον του Δήμου στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, η καινοτομία ως βασική συνιστώσα, τόσο ως προς το περιεχόμενο του προγράμματος (στόχοι και δράσεις) όσο και ως προς τον τρόπο υλοποίησης του και ο ρεαλισμός ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού όσον αφορά τον τεχνικό, οικονομικό και χρονικό προγραμματισμό.

16 Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010
εταμ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Το όραμα του Δήμου Ηρακλείου, ως χωρική ενότητα, αφορά στη: «δημιουργία μιας σύγχρονης, λειτουργικής, φιλικής, συμμετοχικής και ανθρώπινης πόλης, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο». Το όραμα του Δήμου ως διοικητική μονάδα, αναφέρεται στην: «εξασφάλιση των προϋποθέσεων και συνθηκών που θα επιτρέψουν στο Δήμο να παρέχει τις μέγιστες, ποιοτικά και ποσοτικά, υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και το λιγότερο χρόνο».

17 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Για το Δήμο ως χωρική ενότητα Ορθολογική πολεοδομική και οικιστική ανάπτυξη. Βελτίωση της ποιότητας ζωής με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της πόλης μέσω της προστασίας, προβολής και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Στήριξη της τοπικής απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας Ενίσχυση της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Εξυπηρέτηση των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών και βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινή ζωή. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και ευημερίας.

18 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
εταμ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Για το Δήμο ως Οργανισμό Εσωτερική ανάπτυξη του Δήμου στη βάση των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και διαρκής αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από το Δήμο. Δημιουργία μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και αποκεντρωμένης διοικητικής δομής, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Παροχή σύγχρονων κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών. Συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και του αποτελεσματικού ελέγχου. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις εντός και εκτός της χώρας.

19 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

20 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

21 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

22 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

23 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

24 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

25 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

26 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
εταμ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ά Ενότητα : Στρατηγικός Σχεδιασμός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google