Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ….

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ….
ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…. (ΤURΒΟ) ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΧ 1

2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Θεωρητική προσέγγιση και εμβάθυνση του θέματος γιατί …………. Λεφτά για κατασκευή δεν υπάρχουν ! ! ! ! !

3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΛΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΛΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον Εισαγωγή καυσίμου Εισαγωγή σπινθήρα (σε βενζινοκινητήρα) Εξαγωγή καυσαερίων στο περιβάλλον

4 Turbine ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Intercooler Εισαγωγή αέρα
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Intercooler Turbine Εισαγωγή αέρα Εξαγωγή καυσαερίων

5 ΣΤΡΟΒΙΛΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗΣ ! ! !

6 ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Θα πρέπει : Να γνωρίσουμε ποια είναι η βασική λειτουργία των συστημάτων υπερπλήρωσης στους κινητήρες , δηλαδή των turbo . Να μάθουμε για την λειτουργία , τον έλεγχο και τη διαχείριση της υπερπλήρωσης κινητήρων . Να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τα συστήματα υπερπλήρωσης που υπάρχουν σήμερα στην αγορά του αυτοκινήτου . Να επιλέξουμε κάποια απλά οχήματα, υποψήφια για να μετατραπούν σε turbo και να συλλέξουμε για αυτά τεχνικά στοιχεία και οικονομικές προσφορές.

7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ .
Ανάπτυξη θεωρητικού υπόβαθρου βασισμένη στη διδαχθείσα ύλη των μαθημάτων ΜΕΚ I και ΜΕΚ II . Διαχωρισμός σε υποομάδες και μοίρασμα αρμοδιοτήτων . Ανεύρεση υλικού από βιβλία , περιοδικό τύπο , και ιντερνέτ. Επίσκεψη σε αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, καθώς και συνεργεία βελτίωσης και μετατροπών οχημάτων για περισυλλογή τεχνικών εγχειριδίων, λοιπού έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού . Α΄ στάδιο επεξεργασίας υλικού και Α΄ Παρουσίαση του. Σχόλια , παρατηρήσεις και εμβάθυνση στο γνωστικό αντικείμενο.

8 Επιλογή κάποιων συμβατικών οχημάτων, υποψήφια για να μετατραπούν σε υπερπληρούμενα. Συλλογή για αυτά τεχνικά στοιχεία και οικονομικές προσφορές.  Ανεύρεση πρόσθετων στοιχείων με δεύτερη επίσκεψη σε συνεργεία βελτίωσης και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων . Εντοπισμός των κύριων σημείων που πρέπει να παρουσιαστούν και οργάνωσή τους σε ένα ενιαίο σύνολο με αρχή , μέση και τέλος . Προσαρμογή στον διαθέσιμο χρόνο παρουσίασης . Δοκιμαστικές παρουσιάσεις . Επεξεργασία , «στήσιμο» εργασίας και εκτύπωσή της. Τελική παρουσίαση .

9 Ε . ΠΟΡΟΙ - ΥΛΙΚΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ε . ΠΟΡΟΙ - ΥΛΙΚΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Σχολικά βιβλία . Εργαστήριο Η/Υ του σχολείου . Προσωπικοί Η/Υ μαθητών . Διαδίκτυο . Περιοδικά και εφημερίδες . Τεχνικά εγχειρίδια και διαφημιστικά έντυπα εταιρειών . Τεχνικές πληροφορίες από συνεργεία αυτοκινήτων. Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από δωρεές συνεργείων αυτοκινήτων .

10 ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗ

11 ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ TURBO
Εκτόνωσης καυσαερίων ή Ανακούφισης ή Buster ή Externa ή Westegate Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη βαλβίδα Σκάστρα ή Ανακύκλωσης εισερχόμενου αέρα

12 ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ;
FIAT PUNDO 1100……..…… ,00 € MITSUBISHI LANCER 1800…… €

13 Σύστημα υπερπλήρωσης ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ
  Σύστημα υπερπλήρωσης ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

14 ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ ΜΕ ΛΟΒΟΥΣ

15 ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ
ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

16 Twin-Screw ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

17 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Καλή εξεταστική και ……… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !


Κατέβασμα ppt "ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google