Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΣΧΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Τεχνολογία είναι το τεχνητό περιβάλλον που δημιούργησε ο άνθρωπος με τις δραστηριότητές του, για να επιλύσει διάφορα πρακτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινή του ζωή.

2 Παράλληλα ο άνθρωπος προσπαθούσε να εξηγήσει τα φαινόμενα που συνέβαιναν γύρω του. Όσα από αυτά δεν μπορούσε να τα εξηγήσει με τη λογική τα θεοποιούσε (μυθολογία). Αργότερα, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. εμφανίζεται η έννοια της επιστήμης από τους έλληνες φιλόσοφους, ως προσπάθεια ερμηνείας του κόσμου.

3 Επομένως η τεχνολογία προϋπήρξε της επιστήμης.
Όμως τα τελευταία χρόνια επιστήμη και τεχνολογία βαδίζουν μαζί αφού : Η ανάπτυξη της τεχνολογίας στηρίζεται στην πρόοδο της επιστήμης και Η εξέλιξη της επιστήμης στηρίζεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

4 Δείτε βίντεο για τα τηλεσκόπια(η τεχνολογία στηρίζει την ανάπτυξη της επιστήμης) Δείτε βίντεο για την εξέλιξη της επιστήμης όσον αφορά την κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων Σημείωση Επιλέξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση με αριστερό κλίκ κάντε δεξί κλικ πάνω τησ στον πίνακα που εμφανίζεται επιλέξτε άνοιγμα υπερ-σύνδεσησ


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google