Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Ιστορία και εξέλιξη της ελληνικής σημαίας”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Ιστορία και εξέλιξη της ελληνικής σημαίας”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Ιστορία και εξέλιξη της ελληνικής σημαίας”

2 Γιάγκος Στυλιανός, Μεταλλίδου Νεφέλη, Αντωνιάδου Ελένη, Γιάγκος Σωτήριος, Κούσης Χρήστος, Μπέζα Ελευθερία, Μπόζντα Ανγιελική, Νήρα Γεωργία, Παρασκευοπούλου Κυριακή, Στραφιώτη Ιουλία, Τάχος Γεώργιος, Τελιανίδου Αναστασία, Τσάτσης Γεώργιος, Χαντζάρας Γεώργιος Παβέλης Παναγιώτης – Δάσκαλος ΠΕ 70

3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

4 Ο Δικέφαλος Αετός, σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μας έδωσε την ιδέα να ψάξουμε και να ασχοληθούμε με την ιστορία και την εξέλιξη της σημαίας και κατά συνέπεια της ελληνικής σημαίας.

5 Ψάχνοντας σε Εγκυκλοπαίδειες σε βιβλία και στο διαδίκτυο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα πλήθος από σημαίες και τις κατατάξαμε σε χρονικές περιόδους: Αρχαίες σημαίες Βυζαντινής Περιόδου Νεότερης Ιστορίας Σημαία της Σάμου κατά την επανάσταση του Υψώθηκε στο Βαθύ στις

6 Έτσι δημιουργήσαμε και φτιάξαμε το δικό μας φωτογραφικό ιστορικό άλμπουμ προέλευσης και εξέλιξης της ελληνικής σημαίας. Σημαία πόλεων στα παράλια της Μικράς Ασίας με τον ήλιο Ακτινοβολούντα

7 Τα εποπτικά μέσα της τάξη μας:
πέντε υπολογιστές συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ένας διαδραστικός πίνακας τηλεόραση Βοήθησαν: να συλλέξουμε και να προβάλλουμε το υλικό μας. Ψαρά - Επανάσταση Ο Σταυρός συμβόλιζε την ιερότητα του Αγώνα, το Φίδι την δικαιοσύνη και η Κουκουβάγια την φρόνηση .

8 Bίντεο που επεξεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε με την ελληνική σημαία.
video

9 Με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού σχεδιάσαμε τις σημαίες και έπειτα τις ζωγραφίσαμε εκθέτοντάς τες σε χώρο της τάξης μας. Σε power point προβάλαμε στο διαδραστικό πίνακα το αποτέλεσμα της εργασίας μας.

10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

11 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης - Πέλλας Ε΄ Τάξη
Ε΄ Τάξη Δάσκαλος :Παβέλης Παναγιώτης ΠΕ70


Κατέβασμα ppt "3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Ιστορία και εξέλιξη της ελληνικής σημαίας”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google