Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων Σύνδεσμος Ελλήνων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων Σύνδεσμος Ελλήνων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων Πανεπιστημίου 56 10678 Αθήνα τηλ: 210 3306487 fax:2103306459 Mail pasidik@otenet.gr Προς Πρόεδρο και Μέλη ΔΣ EUROBANK Αθήνα 5/5/2009 Αρ.Πρωτ.10 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ Κύριε Πρόεδρε, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) αποτελεί την δευτεροβάθμια και πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση των ελεύθερων πρωτοβάθμιων Συλλόγων της πρωτοβάθμιας υγείας. Στην δύναμή μας συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων και οι οργανώσεις των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηριακών ιατρών. Πρόσφατα, έχει προσλάβει μεγάλη δημοσιότητα η πρωτοβουλία της Τράπεζάς σας να διαφημίσετε πρόγραμμα με τίτλο «ΖΩΗ + ΥΓΕΙΑ», όπου διαφημίζετε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους δικαιούχους οποιωνδήποτε καταθετικών λογαριασμών ανεξαρτήτως ποσού, από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και τον Όμιλο της Βιοιατρικής. Η ρητή ονομαστική αναφορά των παραπάνω συνεργαζόμενων ιατρικών φορέων, που θα παράσχουν τις υπηρεσίες που αναγγέλετε, είναι παράνομη. Σύμφωνα με το άρθρο 26 του ΑΝ 1565/1939 «Περί Κώδικος Ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος», όπως ισχύει, «ουδεμία διαφήμισις δι’ οιουδήποτε μέσου επιτρέπεται, σχετιζόμενη με την εξάσκησιν της ιατρικής, εφ’ όσον υπερβαίνει τα όρια τα καθοριζόμενα δια του κατά το άρθρο 27 του παρόντος νόμου, προβλεπόμενου δεοντολογικού κανονισμού». Κατ’ εκτέλεση της ως άνω διάταξης και σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του ν. 3418/2005 «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας», όπως ισχύει: «1. Απαγορεύεται οποιαδήποτε προσωπική διαφήμιση ή συστηματική δημόσια παρουσία ή αναφορά του ονόματος του ιατρού, άμεσα ή έμμεσα, η οποία είτε προέρχεται από αυτόν είτε διενεργείται με δική του υποκίνηση. 2. Απαγορεύεται η ανάρτηση σε δημόσιο χώρο διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, η διανομή φυλλαδίων, αγγελιών, δημοσιευμάτων ή οποιασδήποτε φύσης διαφημιστικών εντύπων ή άλλων ανακοινώσεων στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο.»

2 Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 6 ν. 2194/1994 «Αποκατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει: «1. Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού απαγορεύεται η ιατρική διαφήμιση, καθώς και η διαφήμιση εκ μέρους ιδιωτικών ιατρείων και οδοντιατρείων, ιδιωτικών πολυιατρείων, ιδιωτικών οδοντιατρικών κέντρων, πολυδύναμων ή μη διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων ή ιδιωτικών κλινικών. 2. Στην έννοια της παραπάνω απαγόρευσης υπάγεται ενδεικτικά οποιαδήποτε ανάρτηση σε δημόσιο χώρο διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, αγγελίες, δημοσιεύματα, διαφημιστικά έντυπα ή ανακοινώσεις, με οποιοδήποτε μέσο δημοσιότητας, που γίνονται με σκοπό τη διαφήμιση……» Είναι προφανές ότι η ρητή αναγγελία των υπηρεσιών των Ομίλων Ιατρικού Αθηνών και Βιοιατρικής στην διαφήμιση του παραπάνω αναφερόμενου προγράμματός σας, συνιστά έμμεση απαγορευμένη και παράνομη διαφήμισή τους και ως εκ τούτου, κινδυνεύουν άμεσα να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Είναι επίσης σαφές ότι η ρητή έμμεση αναφορά και διαφήμιση των υπηρεσιών των Ομίλων Ιατρικού Αθηνών και Βιοιατρικής συνιστά πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στα μέλη μας, ιατρικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακούς ιατρούς. Ανάμεσα στις κυρώσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 3 άρθρο 6 ν. 2194/1994, είναι χρηματική ποινή (το ισόποσο 1 έως 10 εκατομμυρίων δραχμών για κάθε πράξη), διακοπή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ανάκληση της άδειας. Σε περίπτωση δε υποτροπής η άδεια αφαιρείται οριστικά. Οι ως άνω κυρώσεις επιβάλλονται είτε χωριστά, είτε σωρευτικά. Ως εκ τούτου, είναι στην ευχέρειά σας να προστατεύσετε τους δύο Ομίλους και να αποσύρετε τις έμμεσες, ρητές και παράνομες διαφημίσεις τους, εντός 24 ωρών, τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από το διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προστατεύσουμε τα μέλη μας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι 2 Όμιλοι τους ασκούν, μέσω της διαφήμισής σας, με κάθε νόμιμο μέσο που μας παρέχει ο νόμος, μηδέ εξαιρουμένης της καταγγελίας και της δικαστικής συνδρομής. Παράλληλα, εφόσον η διαφήμισή σας συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να την γνωστοποιήσουμε, απευθυνόμενοι στα μέλη μας, ζητώντας τους να σταματήσουν άμεσα κάθε οικονομική συναλλαγή με την Τράπεζά σας. Έχοντας την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεσθε την κρισιμότητα του θέματος, διατελούμε, Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Γ.Ποταμίτης Α.Πλακιώτης


Κατέβασμα ppt "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων Σύνδεσμος Ελλήνων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google