Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γερμανια Αυτή η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γερμανια Αυτή η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γερμανια Αυτή η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο
Λαζαρίδη, το Μάριο Μιχαλάκο και το θανάση Σαραφιώτη

2 Σχεδιαγραμα 1ου μέρους Πρωτεύουσα Λίμνες Βουνά Σημαία Ιστορία

3 Πρωτεύοσα της Γερμανίας[1]
Το Βερολίνο (γερμ. Berli n) είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμόπόλη της Γε ρμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.

4 Πρωτεύουσα της Γερμανίας[2]
Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της λαικης Δημοκρατίας της Γερμανίας.

5 Πρυτεύουσα της Γερμανίας[3]
Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη. Το γερμανικό κοινοβούλιο, που μέχρι τότε εξακολουθούσε να εδρεύει στη Βόννη, αποφάσισε το 1991 να μεταφερθεί στο Βερολίνο. Η μετακίνηση της βουλής από τη Βόννη στο Ράιχσταγκτου Βερολίνου πραγματοποιήθηκε το 1999.

6 Λίμνη της Γερμανίας Λίμνη της Κωνσταντίας, είναι μια λίμνη του Ρήνου, στους βόρειους πρόποδες των Άλπεων.Η λίμνη βρίσκεται στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία στην περιοχή των Άλπεων.Λίμνη της Κωνσταντίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γεωγράφο Ρωμαϊκής καταγωγής Pomponius Μελά 43 μ.Χ. περίπου

7 Τα βονά της Γερμανίας Οι βαυαρικές Άλπεις εκτείνονται κατά μήκος των νότιων συνόρων της Γερμανίας με την Αυστρία και είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Όπως είναι φυσικό, το σκι είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες. Στις βαυαρικές Άλπεις θα βρείτε το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, Zugspitze με ύψος πάνω από μέτρα,ο Watzmann, την τρίτη ψηλότερη βουνοκορφή Στις Άλπεις βρίσκεται και το Hochwanner, το δεύτερο σε ύψος βουνό της χώρας.

8 Η σημαία τηςΓερμανιας[1]
Τα τρία χρώματα της σημερινής σημαίας συνδέονται με τη δημοκρατία που ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συμβολίζουν την ενότητα και την ελευθερία του γερμανικού λαού. [1] Τα χρώματα της σημαίας δεν είχαν καθοριστεί την περίοδο που καθιερώθηκε και έκτοτε έχουν αλλάξει

9 Η σημαία της Γερμανίας[2]
. Τα χρώματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά την διάρκεια των απελευθερωτικών πολέμων κατά του Ναπολέοντα Βαναπάρτη, στο εθελοντικό στρατιωτικό σώμα «Λύτσοβ» Επειδή το σώμα αυτό αποτελούνταν κυρίως από φοιτητές εθελοντές από όλα τα γερμανικά βασίλεια, υπήρχαν αναλόγως πολλές και διάφορες μορφές στρατιωτικών στολών μέσα στο σώμα. Ο μόνος τρόπος εξομοίωσης των στολών επομένως ήταν να βαφτούν μαύρες. Οι γιακάδες είχαν χρώμα κόκκινο και τα κουμπιά των στολών χρυσό.

10 Η σημαία της Γερμανίας[3]
Σκοπίμως διαδόθηκε εκείνο το διάστημα ο λαϊκός θρύλος ότι τα χρώματα αυτά ήταν και τα χρώματα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, για να δημιουργηθεί ενθουσιασμός στους γερμανούς στρατιώτες.

11 Ιστορία της Γερμανίας (1)
Πριν από περίπου χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι οικισμοί στον χώρο της σημερινής Γερμανίας.Από το 58 π.Χ. και μετά, τα νερά του Ρήνου αποτελούν το φυσικό σύνορο μεταξύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των γερμανικών φύλων. Στα τέλη του 1ου αι. π.Χ. οι Ρωμαίοι δοκιμάζουν να επεκταθούν ανατολικά του ποταμού (Μεγάλη Γερμανία), αλλά η προσπάθεια αποτυγχάνει.

12 Ιστορία της Γερμανίας (2)
Μεταξύ του 1ου και του 6ου αιώνα τα γερμανικά φύλα εξαπλώνονται στην Ευρώπη και αναμειγνύονται με τους κελτες. Στις 2 Φεβρουαρίου του 962 ο Όθων Α΄ στέφεται στη Ρώμη πρώτος αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, η οποία όμως με την πάροδο των αιώνων διαιρείται σε πολυάριθμα ανεξάρτητα βασίλεια και ελεύθερες πόλεις.

13 Ιστορία της Γερμανίας (3)
Το Κογκρέσο της Βιέννης συνεχίζει την πολιτική της ένωσης με τελικό αποτέλεσμα την ίδρυση της Γερμανικής Ομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από 38 γερμανικά κράτη. Στα τέλη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η γερμανική μοναρχία βρίσκει το τέλος της.

14 Ιστορία της Γερμανίας (4)
Ο Γουλιέλμος β΄ παραιτείται και το Ράιχ μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών οι Γερμανοί χάνουν μεγάλες εκτάσεις (στο σύνολο περίπου 11%) του κράτους τους που περιέρχονται στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τσεχοσλοβακία, τη Δανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία. Επίσης χάνουν όλες τις αποικίες τους και υποχρεώνονται να πληρώνουν αρκετά μεγάλο ετήσιο ποσό επανορθώσεων στις νικητήριες δυνάμεις για περίπου 80 χρόνια.

15 Σχεδιάγραμμα 2ου μέρους

16 Οι γλώσσα της Γερμανιας
 Μιλάνε: Γερμανικά Δανικά Σορβικά Ρωμανικά Φριζικά Μερικές Γερμανικές λέξεις/φράσεις: Hallo! (Γεια σου!) Mein name ist… (Το όνομα μου είναι...) Es ist zwei uhr. (Είναι 12 η ώρα.) Ich bin acht yahre alt. (Είμαι 8 χρονών.)

17 Έθιμα Γερμανίας Χριστούγεννα Πάσχα Γάμος

18 Έθιμο Χριστουγέννων της Γερμανίας
Στη Γερμανία τα Χρηστούγεννα είναι πολύ σημαντικά. Για τις οικογένειες τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, το χριστουγεννιάτικο κέικ αποτελούν τα παραδοσιακά έθιμα της περιόδου. Χαρακτηριστικές είναι και οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο κέντρο κάθε πόλης που εμφανίζονται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και τελειώνουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι μπάγκοι της Χριστουγεννιάτικης αγοράς έχουν γλυκά, στολίδια και ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με μπαχαρικά. Επιστροφή

19 Έθιμο Πάσχα της Γερμανίας
Στη Γερμανία η παράδοση προβλέπει την καύση των χριστουγεννιάτικων δέντρων την περίοδο του Πάσχα. Συμβολίζει την νίκη της όμορφης και ηλιόλουστης άνοιξης, έναντι των κρύων γκρίζων ημερών του χειμώνα. Επιστροφή

20 Έθιμα Γάμου της Γερμανίας
Την παραμονή του γάμου, συγγενείς συγκεντρώνονται στο σπίτι των μελλονύμφων, κρατώντας παλιά πιάτα που θα σπάσουν μπροστά από την πόρτα του ζευγαριού. Η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια από τα σπασμένα πιάτα, που όσο πιο πολλά είναι τόσο μεγαλύτερη τύχη θεωρείται ότι θα έχει το νέο ζευγάρι. Επιστροφή

21 Abendbrot (Βραδινό ψωμί)
Το πιο τυπικό γερμανικό φαγητό είναι το Abendbrot, ένα κρύο δείπνο που αποτελείται αποκλειστικά από ψωμί διαφόρων ποιοτήτων με βούτυρο, αλλαντικά, τυρί, που συνoδεύovται από τσάι ή μπίρα.

22 Στολή Αυτό είναι ένα γερμανικό αδιάβροχο μοτοσικλεκιστή. Στον γιακά έχει έναν λεκέ.

23 Στολή "Η γερμανική στολή στη ναφθαλίνη" πραγματεύεται το ζήτημα της συνεργασίας, όταν πλέον ο κατακτητής είχε εγκαταλείψει τη χώρα, αφήνοντας πίσω την πλειονότητα όσων για διάφορους λόγους συμπαρατάχθηκαν μαζί του και υποβοήθησαν το έργο του στο διάστημα που μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό στρατιωτικό στερέωμα.

24 Στολή Η απελευθέρωση της Ελλάδας σήμανε την αρχή του τέλους για τους κάθε λογής συνεργάτες και συνοδοιπόρους του Γ΄ Ράιχ, δεδομένου πως η μέχρι τότε παρουσία των κατακτητών αφενός "νομιμοποιούσε" το ρόλο τους και αφετέρου τους άφηνε ευρέα περιθώρια δράσης, προστατευμένης πάντοτε από τη δύναμη πυρός των γερμανικών όπλων.

25 Σχεδιάγραμμα 3ου μέρους
τέχνες πολιτισμπς πηγες τελος

26 Ο πολιτισμός Ο γερμανικός κόσμος ομιλίας είχε ενσωματωθεί στις μεγαλύτερες συνομοσπονδίες, όπως Ιερή ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Πρωσία ή Συνομοσπονδία του Ρήνου, ή ήταν πολιτικές μονάδες όπως Βοημία, ή είναι πολιτικά κράτη όπως τη Γερμανία, Αυστρία κ.λπ.

27 Οι τέχνες τους Ζωγραφική Ψηφιακή Παραστάσεις

28 Ζωγραφική Ο Εξπρεσιονισμός αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα της μοντέρνας τέχνης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, περίπου την περίοδο  και κυρίως στο χώρο της ζωγραφικής.

29 Ζωγραφική Βασικό χαρακτηριστικό των εξπρεσιονιστών καλλιτεχνών ήταν η τάση να παραμορφώνουν την πραγματικότητα στα έργα τους, αδιαφορώντας απέναντι σε μια πιστή και αντικειμενική αναπαράσταση της. Συχνά ο εξπρεσιονισμός διακρίνεται και από μια έντονη συναισθηματική αγωνία, χαρακτηριστικά μάλιστα μπορούμε να πούμε πως ελάχιστα εξπρεσιονιστικά έργα έχουν χαρούμενη διάθεση.

30 Εννοιολογική Το Ψηφιακό Σχολείο ξεπέρασε τις 9 εκ. επισκέψεις! (Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013)Η πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου ξεπέρασε ήδη τις 9 εκ. επισκέψεις και συνεχίζει να οργανώνει, να εμπλουτίζει και παρουσιάζει  ... [Περισσότ ερα]

31 Παραστάσεις Την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλ ή, δοσμένη μέσα από μια νέα προσέγγιση του αρχαίου δράματος, μία έρευνα που τον καταξίωσε στο απαιτητικό γερμανικό θεατρόφιλο κοινό, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος τον Φεβρουάριο στην Κολωνία.

32 Wikipidia Google

33 Τελοσ


Κατέβασμα ppt "Γερμανια Αυτή η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google