Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνώριμες εικόνες της Αθήνας που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνώριμες εικόνες της Αθήνας που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνώριμες εικόνες της Αθήνας που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο!

2 Εκτός από αυτές τις γνώριμες εικόνες της Αθήνας που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν και άλλες εικόνες που δεν γνωρίζουμε‏. Θα σας παρουσιάσουμε δέκα εικόνες από ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΚΑΝ ότι υπάρχουν‏!!!

3 Εικόνες μιας όμορφης Αθήνας που δεν πίστευες ότι υπάρχουν!
Δέκα σημεία από όσα έχουν καταγράψει θυμίζουν Άλπεις ή εικόνες που ορκίζεσαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται στα περίχωρα της Αθήνας. Τα περισσότερα είναι μέσα στην πόλη ή σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο. Επίσης είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα που απορείς πώς δεν τα έχεις ποτέ προσέξει...

4 Γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας Βριλήσσια
Γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας Βριλήσσια

5 Γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας Βριλήσσια
Γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας Βριλήσσια Είναι η γέφυρα που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για να μπορεί η δούκισσα της Πλακεντίας Σοφία Λεμπρέν να μεταβαίνει στην Πεντέλη και να επιβλέπει την ανέγερση του μεγάρου της. Ανηφορίζοντας τη Λ. Πεντέλης, κάνετε αριστερά στη οδό Δουκίσσης Πλακεντίας.

6 Πύργος Βασιλίσσης Ίλιον, πάρκο Αντώνη Τρίτση
Πύργος Βασιλίσσης Ίλιον, πάρκο Αντώνη Τρίτση

7 Πύργος Βασιλίσσης Ίλιον, πάρκο Αντώνη Τρίτση.
Πυργοειδής έπαυλη, ημιγοτθικού ρυθμού που ανακατασκευάστηκε από την Αμαλία και προσφέρθηκε γενέθλιο δώρο στον Όθωνα. Είσοδος από τη Λ. Δημοκρατίας ή τη Λ. Φυλής.

8 Λίμνη Μπελέτσι Ιπποκράτειος Πολιτεία

9 Λίμνη Μπελέτσι Ιπποκράτειος Πολιτεία
Λίμνη Μπελέτσι Ιπποκράτειος Πολιτεία Είναι μια μικρή λίμνη που προσφέρει ταπεινά όσα και οι μεγάλες. Μετά τη Βαρυμπόμπη και το Κατσιμίδι, φτάνετε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στρίβετε αριστερά στην οδό Κίρκης και η μικρή αυτή λίμνη θα απλωθεί μπροστά σας και θα σας αιφνιδιάσει.

10 Αγία Μαρίνα Πάρνηθα

11 Αγία Μαρίνα Πάρνηθα Νομίζεις πως είσαι στο Άγιο Όρος. Στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, πίσω από το χωριό της Αυλώνας. Μέχρι την Αγία Τριάδα πηγαίνει αυτοκίνητο, μέχρι τον Προφήτη Ηλία αγροτικό σε χωματόδρομο και ως την Αγία Μαρίνα μόνο άνθρωπος. Όλα αυτά, αφού θα έχετε διασχίσει μια «μικρή Ιρλανδία», ένα πανέμορφο οροπέδιο στην αυλή της πόλης.

12 Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή
Οδός Διδότου, Κολωνάκι

13 Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Οδός Διδότου, Κολωνάκι.
Σπουδαία προσφορά στον τόπο και στην ιστορία με τον ομορφότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο των Αθηνών. Επιτρέπεται η είσοδος ορισμένες μέρες και ώρες.

14 Καταρράκτης στην Πεντέλη
Καταρράκτης στην Πεντέλη

15 Καταρράκτης στην Πεντέλη
Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Μπάνιο σε ποτάμι της Αττικής εν έτει Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι εκεί πηγαίνει αστικό λεωφορείο!

16 Χάος Σούνιο (από Ανάβυσσο).
Χάος Σούνιο (από Ανάβυσσο).

17 Χάος Σούνιο (από Ανάβυσσο).
Χάος Σούνιο (από Ανάβυσσο). Υπάρχει και επισήμως στην Αθήνα! Ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, η δολίνη Χάος. Ένα τεράστιο βύθισμα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου που μοιάζει με των Διδύμων Αργολίδας. Χρησιμοποιείται για σεμινάρια από τους σπηλαιολόγους, με το ενδιαφέρον κάθετο κατέβασμα των 70 μέτρων.

18 Θολωτός μυκηναϊκός τάφος
Μενίδι, 5η στάση Κόκκινου Μύλου.

19 Θολωτός μυκηναϊκός τάφος
Μενίδι, 5η στάση Κόκκινου Μύλου. Επιβλητικός σαν αυτών των Μυκηνών, χρονολογείται από το 15ο-14ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην πλαγιά ενός τεχνητού λόφου που ανακάλυψαν οι Γερμανοί το 1879.

20 Κηφισός Μενίδι.

21 Κηφισός Μενίδι. Ο πιο σημαντικός εν δυνάμει διάδρομος αέρα και δροσιάς για την Αθήνα, αν προστατευτεί και αναδειχθεί. Γεφύρι με το μονόγραμμα του Γεωργίου του Α', κάτω από την πολύβουη Λ. Καραμανλή!

22 Βοτανικός Κήπος Αλεξάνδρου Διομήδους Ιερά Οδός 401, Χαϊδάρι.
Βοτανικός Κήπος Αλεξάνδρου Διομήδους Ιερά Οδός 401, Χαϊδάρι.

23 Βοτανικός Κήπος Αλεξάνδρου Διομήδους
Ιερά Οδός 401, Χαϊδάρι. Και όμως διαθέτουμε το μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της ανατολικής Μεσογείου!

24 Διαλέξτε ένα από τα 10 μέρη που είδατε και … καλή διασκέδαση ….
Τώρα ….. Εάν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την Αθήνα …. θέλετε όμως να δείτε κάτι διαφορετικό ….. Τότε ….. Διαλέξτε ένα από τα 10 μέρη που είδατε και … καλή διασκέδαση …. Επιμέλεια σύνταξης: Θ. Στουρνάρας Επιμέλεια εικόνων: Π. Λιβάνης Επιμέλεια μουσικής: Μ. Τρανουδάκης

25 Στείλτο σε ένα φιλαράκι για πλάκα! Πολλά περισσότερα στο…
Σου άρεσε? Στείλτο σε ένα φιλαράκι για πλάκα! Πολλά περισσότερα στο…


Κατέβασμα ppt "Γνώριμες εικόνες της Αθήνας που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google