Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν»
Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν» Τάξη Α, Τμήμα 1ο Σχολικό έτος:

2 Δίολκος: το πρώτο τρένο;

3 Η πρώτη ατμάμαξα Λειτουργεί με την ατμομηχανή του Βατ. (18ος αιώνας)
Η ατμάμαξα αυτή είχε ένα λέβητα με εσωτερική εστία, έναν οριζόντιο κύλινδρο και έναν προθερμαντήρα του νερού τροφοδοσίας.

4 «Τα τρένα που φεύγουν» Μέχρι το 1830 ελάχιστοι άνθρωποι είχαν ταξιδέψει σε μακρινά μέρη. Τα τρένα διευκόλυναν τις μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων (μπορούσαν τα ταξιδέψουν πολλοί άνθρωποι σε μεγάλες αποστάσεις, γρήγορα και να μεταφερθούν πολλά προϊόντa)

5 «Τα τρένα που φεύγουν» Για λόγους εμπορικούς, τεχνικούς, ασφάλειας, διαφήμισης , αλλά και ακρίβειας σε περίοπτη θέση στους σταθμούς τοποθετείται το ρολόι του σταθμού: στα εκδοτήρια, στις αποβάθρες, στην τσέπη των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Έτσι εγκαθιδρύονται οι ζώνες ώρας σε εθνικό άλλα και διεθνές επίπεδο τα ρολόγια στα εργοστάσια και η γενικευμένη χρήση των ρολογιών χειρός.

6 «Τα τρένα που φεύγουν» Οι άνθρωποι ταξιδεύουν μαζί σε μεγάλες ομάδες και επινοούνται τα ταξιδιωτικά γραφεία.

7 Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων
Τα τρένα εισβάλουν στο τοπίο (περνούν μέσα από λόφους, κοιλάδες, κάτω δρόμους πάνω από ποτάμια, μέσα από πόλεις και χωριά. Οι άνθρωποι παίρνουν το «τεχνολογικό» δημιούργημα το απεικονίζουν σε πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες , τραγούδια.

8 “τρένο μέσα στο χιόνι” Κλ
“τρένο μέσα στο χιόνι” Κλ. Μονέ 1875 Μουσείο Μαρμοτάν (Musée Marmottan-Paris).

9 Claude Monet, The Gare Saint-Lazare, “Arrival of a Train”

10 Claude Monet Saint-Lazare Station, the Western Region Goods Sheds

11 Claude Monet

12 Claude Monet

13 Claude Monet

14 Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων .
Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων Το τρένο «εισβάλλει» στην λογοτεχνία και στα παραμύθια.

15 Το τρένο «εισβάλλει» στην λογοτεχνία
"Ο μικρός Σουκρής" είναι απόσπασμα παρμένο από το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη "Συννεφιάζει" που εκδόθηκε το 1948. 1922: ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το θέμα του αποσπάσματος: μια τραγική σκηνή αποχωρισμού ανάμεσα σ΄ένα ελληνόπουλο, το συγγραφέα - αφηγητή και ένα τουρκόπουλο, το Σουκρή, η οποία διαδραματίζεται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερτεκοπίου.

16 Τα τρένα «Εισβάλουν» στην ζωή και στα όνειρα των ανθρώπων
Σήμερα στην Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία το τρένο αποτελεί την πιο ευχάριστη και την πιο γρήγορη εναλλακτική πρόταση για αποστάσεις μικρότερες των 800km.

17 Τα τρένα στο μέλλον: Mαγνητικό αιωρούμενο τρένο
κινείται ουσιαστικά στον αέρα λίγο πάνω από τις ράγες Η αιώρηση του τρένου οφείλεται σε ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες. ταχύτητα του θα φτάνει τα 360 km/h

18 Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα
Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα ο Μανώλης Μητσιάς είναι ο τραγουδιστής που έχει ερμηνεύσει τα περισσότερα τραγούδια με θέμα τα τρένα. Μελοποιημένα ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου Μάνος Ελευθερίου σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Το τρένο φεύγει στις 8», τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη. Νίκου Γκάτσου «Το Κάποιο τρένο» σύνθεση του Δήμου Μούτση, (το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε η Δήμητρα Γαλάνη) «Τα τρένα που φύγαν», το 1965, έγιναν και διεθνής επιτυχία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, σε ορχηστρική μορφή. Οι ελληνικοί στίχοι ανήκαν στον Βαγγέλη Γκούφα, η ερμηνεία στη Βίκυ Μοσχολιού και είχε χρησιμοποιηθεί στο θεατρικό έργο «Μην πατάτε τη χλόη».

19 Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα
Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα Μουσική: Γιάννης Σπανός , τραγούδι για τη Βίκυ Μοσχολιού «Σ' ένα εξπρές», στίχοι του Κυριάκου Ντούμου Μουσική: Σπανός , στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου « Γύριζαν τα τρένα» Eλληνικού ροκ: οι Τρύπες, «Τι έγινε αυτό το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν», στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα.

20 Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα
Τραγούδια που αναφέρονται σε τρένα

21 1. POLAR EXPRESS / ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ
Ταινίες 1. POLAR EXPRESS / ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ

22 2. Water For Elephants / Nερό για Ελέφαντες

23 3. The Hunger Games / Αγώνες Πείνας

24 4. Νάρνια 

25 5. Harry Potter/Χάρι Πότερ

26 6. Skyfall

27 ΣαΣ ευχαριστοΥμε 1 Αμοργιανός Παναγιώτης 2 Αμπουλέλα Αλέξανδρος 3 Βάλβη Κλεονίκη 4 Βάρσος Δημήτριος 5 Βλάχου Βαρβάρα 6 Βουδούρης Γρηγόριος 7 Γεωργοπούλου Μάρθα 8 Γιαννέας Αλέξανδρος 9 Γκιάτα Ορνέλα 10 Γουνελά Σοφία 11 Γρυμάνης Γεώργιος 12 Δεδούσης Δημήτριος 13 Δεμηρτζόγλου Αλέξανδρος 14 Δεσύπρη Πελαγία 15 Δημητριάδη 'Αννα 16 Δημητριάδης Χριστόφορος 17 Δημοπούλου Ελευθερία 18 Ζαφειροπούλου Νίκη-Μαρία 19 Ζαχαρή Στυλιανή 20 Ζαχαρόγλου Ζωή 21 Ζήνου Χριστίνα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπανδρέου Σωτηρία Φυσικός


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία: «Τα τρένα που φεύγουν»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google