Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο όρος «weblog» επινοήθηκε από τον Jorn Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Η σύντομη φόρμα, "blog," επινοήθηκε από τον Peter Merholz, ο οποίος έσπασε κοροϊδευτικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο όρος «weblog» επινοήθηκε από τον Jorn Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Η σύντομη φόρμα, "blog," επινοήθηκε από τον Peter Merholz, ο οποίος έσπασε κοροϊδευτικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Ο όρος «weblog» επινοήθηκε από τον Jorn Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Η σύντομη φόρμα, "blog," επινοήθηκε από τον Peter Merholz, ο οποίος έσπασε κοροϊδευτικά το weblog λέξη στη φράση μας blog στο sidebar του Peterme.com blog του, τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 1999. Λίγο στη συνέχεια, Evan Williams στο Pyra Labs χρησιμοποιούνται "blog" και ως ένα ουσιαστικό και ρήμα ("στο blog," που σημαίνει "για να επεξεργαστείτε ιστολόγιο κάποιου ή να δημοσιεύσετε στο ιστολόγιο του») και επινόησε τον όρο «blogger» σε σχέση με Pyra Labs »Blogger προϊόν, που οδηγεί στην εκλαΐκευση των όρων.

4  Προσωπικά blogs Το προσωπικό blog, μια συνεχής ημερολόγιο ή σχολιασμός από ένα άτομο, είναι η παραδοσιακή, πιο κοινή blog. Προσωπικά bloggers συνήθως λαμβάνουν υπερηφάνεια στα blog τους, ακόμη και αν το blog τους δεν είναι ποτέ διαβάσει. Blogs συχνά γίνονται περισσότερο από έναν τρόπο να επικοινωνούν μόνο? Γίνονται ένας τρόπος να προβληματιστούν σχετικά με τη ζωή, ή έργα τέχνης. Blogging μπορεί να έχει μια συναισθηματική ποιότητα. Λίγα τα προσωπικά blogs άνοδο στη φήμη και την επικρατούσα τάση, αλλά κάποια προσωπικά blogs συγκεντρώσει γρήγορα μια εκτενή παρακάτω. Ένας τύπος προσωπικό blog, που αναφέρεται ως microblog, είναι εξαιρετικά λεπτομερής και προσπαθεί να συλλάβει μια στιγμή στο χρόνο. Μερικά sites, όπως το Twitter, επιτρέπει bloggers να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά ακαριαία με τους φίλους και την οικογένεια, και είναι πολύ ταχύτερα από ό, τι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή εγγράφως. Εταιρικές και οργανωτικά blogs Ένα blog μπορεί να είναι ιδιωτικές, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, ή μπορεί να είναι για επιχειρηματικούς σκοπούς. Blogs χρησιμοποιούνται εσωτερικά με σκοπό την ενίσχυση της επικοινωνίας και του πολιτισμού σε μια εταιρία ή στο εξωτερικό για τις σχέσεις marketing, το branding ή δημόσιους σκοπούς καλούνται εταιρικά blogs. Παρόμοιες blogs για συλλόγους και τις κοινωνίες που ονομάζεται blogs club, blogs ομάδα, ή από παρόμοια ονόματα? Τυπική χρήση είναι να ενημερωθούν τα μέλη και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη του συλλόγου και μέλος δραστηριότητες.

5  Με τη συσκευή Blogs μπορεί επίσης να καθορίζεται από τον τύπο της συσκευής χρησιμοποιείται για την απαρτίζουν. Ένα blog που γράφτηκε από μια φορητή συσκευή όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή PDA θα μπορούσαμε να ονομάσουμε moblog. [32] Ένας από νωρίς το blog ήταν Wearable Ασύρματη κάμερα, ένα online κοινό ημερολόγιο της προσωπικής ζωής ενός ατόμου που συνδυάζει κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες μεταδίδεται ζωντανά από ένα wearable υπολογιστή και της συσκευής EyeTap σε μια ιστοσελίδα. Η πρακτική αυτή των ημι-αυτοματοποιημένη blogging με live video μαζί με το κείμενο αυτό αναφέρεται ως sousveillance. Αυτά τα περιοδικά έχουν χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε νομικές υποθέσεις. [Παραπομπή που απαιτείται

6  Ορισμένα blogs επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι η πολιτική blogs, ταξιδιωτικά ιστολόγια (επίσης γνωστή ως travelogs), το σπίτι blogs, μόδας blogs, blogs του έργου, blogs εκπαίδευσης, blogs εξειδικευμένες, κλασική μουσική blogs, blogs και quizzing νομικές blogs (που συχνά αναφέρεται ως blawgs) ή dreamlogs. Δύο κοινοί τύποι των blogs είναι blogs είδος τέχνης και blogs μουσική. Ένα blog που χαρακτηρίζει τις συζητήσεις κυρίως για το σπίτι και την οικογένεια δεν είναι ασυνήθιστα ονομάζεται blog μαμά και ένα που είναι δημοφιλής από Erica Diamond ο οποίος δημιούργησε Womenonthefence.com η οποία είναι ταυτόχρονα σε πάνω από δύο εκατομμύρια αναγνώστες μηνιαίως. Αν και δεν είναι νόμιμο τύπο του blog, που χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό του spamming είναι γνωστό ως Splog. Με τον τύπο των μέσων ενημέρωσης Ένα blog που περιλαμβάνει βίντεο ονομάζεται βιντεολόγιο, το ένα περιλαμβάνει συνδέσμους ονομάζεται linklog, ένα site που περιέχει ένα χαρτοφυλάκιο σκίτσα ονομάζεται sketchblog ή ένα αποτελείται από φωτογραφίες ονομάζεται photoblog. Blogs με μικρότερες θέσεις και μικτή τύπους μέσων tumblelogs. Τα blogs που είναι γραμμένα σε γραφομηχανές και στη συνέχεια σάρωση που ονομάζεται typecast ή typecast blogs? Δείτε typecasting (blogging). Ένα σπάνιο είδος του blog που φιλοξενείται στο Πρωτόκολλο Gopher είναι γνωστή ως Phlog.

7  Ένα blog [1] είναι ένας τύπος της ιστοσελίδας ή μέρους ενός δικτυακού τόπου υποτίθεται ότι πρέπει να ενημερώνεται με νέο περιεχόμενο από καιρό σε καιρό. Blogs είναι συνήθωςδιατηρούνται από ένα άτομο με τακτικές εγγραφές των σχολίων, τις περιγραφές των γεγονότων, ή άλλο υλικό, όπως γραφικά ή βίντεο. Οι συμμετοχές είναι συνήθωςεμφανίζονται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά. Blog μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ωςρήμα, δηλαδή να διατηρήσει ή να προσθέσετε περιεχόμενο σε ένα blog..

8  Πολλά blogs παρέχουν σχολιασμό πάνω σε συγκεκριμένο θέμα? Άλλοι λειτουργούν ωςπιο προσωπικά σε απευθείας σύνδεση ημερολόγια? Ακόμα ακόμα άλλοι λειτουργούν περισσότερο ως διαφήμιση σε απευθείας σύνδεση εμπορικό σήμα ενός συγκεκριμένου ατόμου ή εταιρείας. Ένα τυπικό blog συνδυάζει κείμενο, εικόνες, και συνδέσμους προςάλλα blogs, ιστοσελίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με το θέμα του. Η ικανότητα των αναγνωστών να αφήνουν σχόλια σε μια διαλογική μορφή είναι ένα σημαντικό μέρος από τα πολλά blogs. Τα περισσότερα blogs είναι κυρίως κειμένου, αν και ορισμένοιεπικεντρωθεί στην τέχνη (art blog), φωτογραφίες (photoblog), βίντεο (το blogging βίντεο ήvlogging), μουσική (MP3 blog), και ήχου (podcasting). Microblogging είναι ένα άλλο είδοςblogging, το οποίο διαθέτει πολύ σύντομο θέσεις.

9  Αν και δεν πρέπει, αλλά πιο καλή ποιότητα blogs είναι διαδραστικά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αφήνουν σχόλια και ακόμη μήνυμα ο ένας τον άλλον μέσω widgets για τα blogs και είναι αυτή η διαδραστικότητα που τα διακρίνει από άλλες στατικές ιστοσελίδες.

10  Το Διαδίκτυο, γνωστό συνήθως και με την αγγλική άκλιτη ονομασία Internet, είναι ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ), όπως είναι για παράδειγμα και η τηλεόραση αν και η τελευταία έχει πολύ περιορισμένο αμφίδρομο χαρακτήρα. Ως μέσο έχει διπλή υπόσταση: η υλική (που αποτελείται από τον συνδυασμό δικτύων βασισμένων σε λογισμικό και υλικό), και η άϋλη (αυτό, δηλαδή, που "κάνει" / προσφέρει στην κοινωνία το Διαδίκτυο ως μέσο).ΜΜΕ τηλεόρασηλογισμικόυλικό

11  Παραπληροφόρηση είναι η μεταφορά διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών.πληροφοριών  Πιθανός σκοπός είναι η παραπλάνηση του δέκτη προς εκπλήρωση προσωπικών σκοπιμοτήτων του παραπληροφορούντος, οπότε η παραπληροφόρηση είναι κακή πράξη. Άλλος πιθανός σκοπός είναι η προστασία ατόμων με την απόκρυψη πληροφοριών που θα ήταν επιβαρυντικές γι' αυτά, οπότε η παραπληροφόρηση είναι καλή πράξη ή επιβάλλεται από τον νόμο.  Αυτός που παραπληροφορεί, αν είναι η πηγή της πληροφορίας, έχει όλη την ευθύνη. Αν δεν είναι η πρωτογενής πηγή της πληροφορίας, αλλά απλώς μεταφέρει όσα γνωρίζει, έχει περιορισμένη ευθύνη στο ότι δεν έχει διασταυρώσει τις πηγές του.

12  Σχετικά με τις ειδήσεις που μεταφέρονται από κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), μπορεί να ισχύει περίπτωση παραπληροφόρησης. Αν το μέσο είναι η πηγή της πληροφορίας, η παραπληροφόρηση θα οφείλεται :ΜΜΕ  1. Στο ότι το ΜΜΕ λειτουργεί με βάση κομματικά ή άλλα οργανωμένα συμφέροντα, άρα είναι γενικά αναξιόπιστο.  2. Στο ότι το ΜΜΕ προστατεύει εθνικά ή άλλα συμφέροντα με την απόκρυψη των στοιχείων, άρα αυτολογοκρίνεται.  Οι αναγνώστες (ακροατές, θεατές) οφείλουν να διασταυρώνουν τις πηγές των πληροφοριών τους για να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση.  Η παραπληροφόρηση σαν ευρύτερη έννοια θα μπορούσε να εννοηθεί και η σκόπιμη διάδοση ιδεών και απόψεων για ένα θέμα για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική ή φιλοσοφική αντίληψη. Για παράδειγμα, η αστρολογία είναι η παραπληροφόρηση της αστρονομίας αφού καμία πραγματική έννοια σχετική με το σύμπαν δεν αποδεικνύεται χρησιμοποιώντας τις αστρολογικές μεθόδους.

13  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1% CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%C E%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8 6%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7 http://en.wikipedia.org/wiki/Blog http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1% CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%C E%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8 6%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7 http://en.wikipedia.org/wiki/Blog


Κατέβασμα ppt "Ο όρος «weblog» επινοήθηκε από τον Jorn Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Η σύντομη φόρμα, "blog," επινοήθηκε από τον Peter Merholz, ο οποίος έσπασε κοροϊδευτικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google