Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπερματογένεση 1η φάση Σπερματογόνια (Πρόδρομα γεννητικά κύτταρα)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπερματογένεση 1η φάση Σπερματογόνια (Πρόδρομα γεννητικά κύτταρα)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπερματογένεση 1η φάση Σπερματογόνια (Πρόδρομα γεννητικά κύτταρα) 2η φάση Μιτωτική διαίρεση Σπερματοκύτταρα (46 χρωμοσώματα) 3η φάση Μιτωτική διαίρεση Σπερματίδες (23 χρωμοσώματα) 4η φάση Σπερματοζωάρια Σπερματογένεση ονομάζουμε τη διαδικασία παραγωγής σπερματοζωαρίων στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Όλη η διαδικασία που περιγράφεται γίνεται στους όρχεις κατά τη περίοδο της εφηβείας και μετά.

2 Το σπερματοζωάριο Εικόνα Πληροφορίες
Η κεφαλή του σπερματοζωαρίου περιέχει τον απλοειδή πυρήνα, το ‘’κέντρο ελέγχου’’ του σπερματοζωαρίου, και κάποια ένζυμα που θα βοηθήσουν στη διείσδυσή του στο ωάριο κατά τη γονιμοποίηση. Η μαστιγοουρά του σπερματοζωαρίου κινείται με την ενέργεια που της εξασφαλίζουν τα μιτοχόνδρια που βρίσκονται στο ενδιάμεσο σώμα.

3 Ωογένεση Ωογένεση ονομάζομαι τη διαδικασία παραγωγής των ωαρίων στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Από τη εμβρυική κιόλας τα 2 πρώτα στάδια λαμβάνουν χώρα στον γυναικείο οργανισμό ενώ το 3ο στάδιο πραγματοποιείται αποκλειστικά κατά την εφηβική ηλικία και μετά (μέχρι την εμμηνόπαυση) αφού μέσα από την έμμηνος ρύση (περίοδος) και τη διαδικασία της ωοθυλακιορρηξίας επιτυγχάνεται η ωρίμανση του ωοκυττάρου με την οποία θα προκύψει ένα ωάριο. 1η φάση Ωογόνια (Πρόδρομα γεννητικά κύτταρα) 2η φάση Ανάπτυξη Τα ωογόνια αυξάνονται σε μέγεθος και με τη συσσώρευση θρεπτικών ουσιών μεταμορφώνονται σε ωοκύτταρα (46 χρωμοσώματα) 3η φάση Ωρίμανση Μέσα από τη μιτωτική διαίρεση που υφίσταται το ωοκύτταρο προκύπτει το ωάριο (23 χρωμοσώματα)

4 Ωάριο


Κατέβασμα ppt "Σπερματογένεση 1η φάση Σπερματογόνια (Πρόδρομα γεννητικά κύτταρα)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google